ziabunia84 06.12.06, 14:12 jakie macie imiona dla swoich pociech??? U nas jak chłopczyk będzie to Maksymilian a dziewczynka Julia albo Wiktoria chyba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zerozdziwien Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 14:50 to w sumie nic nowego tak jak większość... Odpowiedz Link Zgłoś
ziabunia84 Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 14:51 a kto powiedział że ma być coś nowego Odpowiedz Link Zgłoś
aniak15 Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 14:55 moj synus bedzie mial na imie Piotrus, jeszcze podoba mi sie Jarek. Niestety nie podoba mi sie Jaroslaw i dlatego chyba zostanie Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 15:47 Jest jeszcze imie Jaromir - moim zdaniem dużo ładniejsze od Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 21:06 Jakoś rozumiem do maluszka mowić piotrus i to mi się podoba ale piotr jako imię dorosłe jest beznadziejne sorry, Jarosław jest ok, mozna mowić malemu jarek, jaruś, jareczek a dorosły to jarek lub jaro, jarosław uzywa się tylko w dokumentach Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 11:32 Piotr - beznadziejne? Jest cudne po prostu właśnie w tej formie. Pan Jaro, hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzialalkanieduzia a jakie sa teraz popularne? 06.12.06, 21:00 mieszkam poza polska i ciekawa jestem jakie imiona dla bobasow sa teraz bardzo popularne. czytam, ze maksymilian i julia/wiktoria. czy to prawda? jakie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
zr10 Re: a jakie sa teraz popularne? 06.12.06, 22:36 my damy naszemu Mikołaj lub Przemek, ostatnio też podobał mi się Fabian, ale tatusiowi nie leży! Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: a jakie sa teraz popularne? 07.12.06, 12:25 www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=2006 Odpowiedz Link Zgłoś
mka.z111 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 11:29 uważam, że Adam to najpiękniejsze imię Adam znaczy PIERWSZY, a mój synek jest dla mnie pierwszy na całym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaz Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 11:42 I jestem bardzo zadowolona...Piekne polskie i normalne imiona.Dziecku nadaje sie imie na całe życie i wiem że "moje chłopaki"nigdy nie beda mieć do mnie pretensji.Ostatnio Piotrek (6 lat)opowiadał mi, że mają w przedszkolu Bożydara...i dzieci sie bardzo z niego śmieją-dziecko nie raz juz płakało.Także radze sie poważnie zastanowić,żeby swoim humorem nie zrobic dziecku krzywdy... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ziabunia84 Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 11:53 jaknajbardziej się z Tobą zgadzam mnie podoba się Piotr ale już mam w rodzinie Piotra Maksymilian uwżam to piękne imię nie kombinowne normalne skrót jest Maks a do dzidziusia Maksiu, wiem ze ludzie mają psy ktore wabią się Maks ale to tak samo jak na moim osiedlu jest kilka suczek Agatek albo psów Kubusiów Uważam też że przesadne imiona to porostu zbyt "wymyślane" i kombinowane... Bożydar to trgedia w ogóle tak samo jak Franciszek Antoś czy Zyguś.... troche jkby nie te czasy chociż każdy nada imię takie jakie się jemu podoba i chcąc niechcąc trzeba to zaakceptować Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:13 ziabunia84 napisała: > w ogóle tak samo jak Franciszek Antoś czy > Zyguś.... troche jkby nie te czasy Te czasy, te czasy... Te imiona triumfalnie powracają. W Warszawie w 2006 roku Antoni jest na 10, a Franciszek na 15 miejscu najpopularniejszych nadawanych imion. Zobacz sobie: www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=2006 Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:19 A Julia i Wiktoria, które Ci się teraz podobają, też jeszcze parę dobrych lat temu były imionami z innej epoki, prababciowymi wręcz. One powróciły i zaczeły wydawać się nowoczesne i jak najbardziej na te czasy. Teraz powracają następne imiona, a inne dopiero czekają w swojej kolejce, i póki co jeszcze dziwią jak ten Bożydar. Ale gdyby tak więcej Bożków się pojawiło, gwarantuję, że imię to zaczęłoby sie z czasem wydawać zupełnie zwyczajne i na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
ziabunia84 Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:31 to moje zdanie... nie musze sugerować się statystykami Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:39 Ale to zdanie i gust kształtuje moda, a więc statystyki, czy tego chcesz czy nie. Dlatego właśnie podoba Ci się Julia i Wiktoria i uważasz, że to imiona na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
jasia127 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:11 moje malenstwo: jesli chlopiec to Antoni (Antos), a jesli dziewczynka to Basia (w gre wchodzila jeszcze Zuzia- ale za czesto ostatnio spotykam, i Emilia- ale przegrala). zdecydowanie podobaja mi sie polskie i nie za nowoczesne imiona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zmudka1 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:19 A ja mam w domu synka HUberta (5lat), a teraz bedzie Honoratka Odpowiedz Link Zgłoś
mama.pysi Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:37 Mam Wiktorię, 2.5r, a teraz Eryk, albo Julka Odpowiedz Link Zgłoś
mama.pysi Julka... 07.12.06, 12:38 Julka ze względu na prababcię a nie modę - tak jak już ktoś pisał, imiona stare powracają i ... stają się na nowo modne Odpowiedz Link Zgłoś