Dodaj do ulubionych

imiona dla dzidziusia...

06.12.06, 14:12
jakie macie imiona dla swoich pociech??? U nas jak chłopczyk będzie to
Maksymilian a dziewczynka Julia albo Wiktoria chyba wink
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 14:50
      to w sumie nic nowego tak jak większość...
      • ziabunia84 Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 14:51
        a kto powiedział że ma być coś nowego wink
    • aniak15 Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 14:55
      moj synus bedzie mial na imie Piotrus, jeszcze podoba mi sie Jarek. Niestety
      nie podoba mi sie Jaroslaw i dlatego chyba zostanie Piotr.
      • blaszany_dzwoneczek Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 15:47
        Jest jeszcze imie Jaromir - moim zdaniem dużo ładniejsze od Jarosława.
      • karolcia67 Re: imiona dla dzidziusia... 06.12.06, 21:06
        Jakoś rozumiem do maluszka mowić piotrus i to mi się podoba ale piotr jako imię
        dorosłe jest beznadziejne sad sorry, Jarosław jest ok, mozna mowić malemu jarek,
        jaruś, jareczek a dorosły to jarek lub jaro, jarosław uzywa się tylko w
        dokumentach
        • blaszany_dzwoneczek Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 11:32
          Piotr - beznadziejne? Jest cudne po prostu właśnie w tej formie. Pan Jaro, hmmm...
    • zuzialalkanieduzia a jakie sa teraz popularne? 06.12.06, 21:00
      mieszkam poza polska i ciekawa jestem jakie imiona dla bobasow sa teraz bardzo
      popularne.
      czytam, ze maksymilian i julia/wiktoria. czy to prawda? jakie jeszcze?
      • zr10 Re: a jakie sa teraz popularne? 06.12.06, 22:36
        my damy naszemu Mikołaj lub Przemek, ostatnio też podobał mi się Fabian, ale
        tatusiowi nie leży!
      • blaszany_dzwoneczek Re: a jakie sa teraz popularne? 07.12.06, 12:25
        www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=2006
    • mka.z111 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 11:29
      uważam, że Adam to najpiękniejsze imię
      Adam znaczy PIERWSZY, a mój synek jest dla mnie pierwszy na całym świeciesmile
      • dorciaz Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 11:42
        I jestem bardzo zadowolona...Piekne polskie i normalne imiona.Dziecku nadaje
        sie imie na całe życie i wiem że "moje chłopaki"nigdy nie beda mieć do mnie
        pretensji.Ostatnio Piotrek (6 lat)opowiadał mi, że mają w przedszkolu
        Bożydara...i dzieci sie bardzo z niego śmieją-dziecko nie raz juz płakało.Także
        radze sie poważnie zastanowić,żeby swoim humorem nie zrobic dziecku krzywdy...
        Pozdr.
        • ziabunia84 Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 11:53
          jaknajbardziej się z Tobą zgadzam smile mnie podoba się Piotr ale już mam w
          rodzinie Piotra wink Maksymilian uwżam to piękne imię nie kombinowne normalne
          skrót jest Maks a do dzidziusia Maksiu, wiem ze ludzie mają psy ktore wabią się
          Maks ale to tak samo jak na moim osiedlu jest kilka suczek Agatek smile albo psów
          Kubusiów wink Uważam też że przesadne imiona to porostu zbyt "wymyślane" i
          kombinowane... Bożydar to trgedia w ogóle tak samo jak Franciszek Antoś czy
          Zyguś.... troche jkby nie te czasy tongue_out chociż każdy nada imię takie jakie się
          jemu podoba smile i chcąc niechcąc trzeba to zaakceptować smile
          • blaszany_dzwoneczek Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:13
            ziabunia84 napisała:

> w ogóle tak samo jak Franciszek Antoś czy
            > Zyguś.... troche jkby nie te czasy tongue_out

Te czasy, te czasy... Te imiona triumfalnie powracają. W Warszawie w 2006 roku
            Antoni jest na 10, a Franciszek na 15 miejscu najpopularniejszych nadawanych
            imion. Zobacz sobie:
            www.gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=2006
            • blaszany_dzwoneczek Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:19
              A Julia i Wiktoria, które Ci się teraz podobają, też jeszcze parę dobrych lat
              temu były imionami z innej epoki, prababciowymi wręcz. One powróciły i zaczeły
              wydawać się nowoczesne i jak najbardziej na te czasy. Teraz powracają następne
              imiona, a inne dopiero czekają w swojej kolejce, i póki co jeszcze dziwią jak
              ten Bożydar. Ale gdyby tak więcej Bożków się pojawiło, gwarantuję, że imię to
              zaczęłoby sie z czasem wydawać zupełnie zwyczajne i na czasie smile
            • ziabunia84 Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:31
              to moje zdanie... nie musze sugerować się statystykami wink
              • blaszany_dzwoneczek Re:a ja mam Piotra i Pawła.... 07.12.06, 12:39
                Ale to zdanie i gust kształtuje moda, a więc statystyki, czy tego chcesz czy
                nie. Dlatego właśnie podoba Ci się Julia i Wiktoria i uważasz, że to imiona na
                czasie smile
    • jasia127 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:11
      moje malenstwo: jesli chlopiec to Antoni (Antos), a jesli dziewczynka to Basia
      (w gre wchodzila jeszcze Zuzia- ale za czesto ostatnio spotykam, i Emilia- ale
      przegralawink). zdecydowanie podobaja mi sie polskie i nie za nowoczesne imiona.
      pozdrawiam
    • rybcka Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:14
      Jeremiasz
    • zmudka1 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:19
      A ja mam w domu synka HUberta (5lat), a teraz bedzie Honoratka smilesmile
    • mama.pysi Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:37
      Mam Wiktorię, 2.5r, a teraz Eryk, albo Julka
      • mama.pysi Julka... 07.12.06, 12:38
        Julka ze względu na prababcię a nie modęsmile - tak jak już ktoś pisał, imiona
        stare powracają i ... stają się na nowo modnesmile
    • salvador27 Re: imiona dla dzidziusia... 07.12.06, 12:41
      a my mamy Krzysia smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka