Dodaj do ulubionych

Oznaki ciąży!!

IP: *.* 02.10.02, 08:14
Witajcie Na pewno przeżywałyście i znacie to z własnego doświadczenia. Jakie są pierwsze fizyczne objawy ciąży niedługo po zapłodnieniu??.Bardzo oczekujemy dzidziusia i po wielu próbach mamy nadzieję ze może teraz się uda.Jak narazie nie czuję żadnych zmian. Poza bolącymi piersiami i wrazliwymi brodawkami a to pojawiało się już wcześniej. Na test ciążowy jeszcze nie pora więc sama próbuję się domyślić i dowiedzieć. Chociaż zdaję sobie sprawę iż niektóre rzeczy kobiety odczuwają indywidualnie.Będę wdzięczna za wasze podpowiedzi w tej kwestii.PozdrawiamZ.
Obserwuj wątek
    • Gość: renatas Re: Oznaki ciąży!! IP: *.* 02.10.02, 08:40
      W moim przypadku jedynym objawem ciąży były własnie powiększone piersi i wrażliwe sutki.Wcale nie musi być niedobrze.Więc może już wam się udało?PowodzeniaRenata
    • Gość: zeta Re: Oznaki ciąży!! IP: *.* 02.10.02, 08:48
      Witam !U mnie było tak samo. A wogóle czułam się tak jak przed miesiączką pobolewał mnie brzusio , bolały piersi . No i siusiałm co chwilkę .I to sisusianie mnie bardzo zastanowiło !Renata
      • Gość: zoya Re: Oznaki ciąży!! IP: *.* 02.10.02, 14:42
        W częstym oddawaniu moczu to ja pobijam rekordy.Nie wiem jak to bedzie jak sie okaze ze jestem w ciazy. Pewnie bede wiekszosc czasu spedzała na bieganiu do toalety.Ale co tam poradze sobie oby tylko dzidzia byla.Pozdrówka Z
        • Gość: zeta Re: Oznaki ciąży!!- i co? IP: *.* 10.10.02, 09:36
          I co ?????Jesteś w ciąży .Pozdrawiam Renata
          • Gość: zoya Re: Oznaki ciąży!!- i co? IP: *.* 13.10.02, 07:26
            Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Przykro mi ponieważ niestety nie udało się i tym razem. Chodzę jak struta. I już sama nie wiem co mam mysleć. Ale nie poddam się.W czwartek biegne do lekarza na konsultacje z zapytaniem co dalej.........Czeka mnie laparoskopia po której chyba trzeba troszkę odczekać. Co oczywiście nie wpływa na moje samopoczucie.Zrobimy wszystko co trzeba by mieć dzidziusia ale są chwile kiedy zastanawiam się dlaczego innym kobitkom ot tak się udaję a ja mam z tym klopoty. Tym bardziej ze z wiekiem(mam 27 lat) szanse powoli maleja.Jednak pocieszam sie ze nie jestem osamotniona w tych działaniach i dziewczyny majace bardziej skomplikowane dolegliwości cieszą sie z rodzicielstwa.Mam nadzieję że my również dołączymy do grona szczęśliwych rodziców.Pozdrawiam serdecznie.Smutna Z.
            • Gość: emama23 Re: Oznaki ciąży!!- i co? IP: *.* 13.10.02, 17:35
              Hej Zoya,Nie smuc sie tak bardzo. Ja z moim mezem rowniez mielismy problemy - na upragnione 2 kreski przyszlo nam czekac 6 m-cy (wysylali nas juz na badania) Jeden lekarz doradzil ze na pewno sie uda gdy przestaniemy chciec? No i wymyslilismy sobie wyprawe na wakacje w ktorej ciaza nie bylaby najlepszym rozwiazaniem, zaopatrzylismy sie w prezerwatywy i udalo sie - oczekujemy dzidziusia. Mowie o moim dzidziusku ze to straszna przekorka. Kolezanka jutro( jejku ale to minelo) rodzi swoje malenstwo a pierwsze rozpoznanie bylo ze nie moze miec dzieci. Powodzenia i zycze wam radosci ze staran - to w koncu takie przyjemne.
      • Gość: ANKA7 Re: Oznaki ciąży!!mam chyba za malo objawów:( IP: *.* 22.11.02, 19:01
        ja tez siusiam...ale pije kawe a nawet po 2 wiec nic nie wiemsadpiersi troche bolą ale nie urosły,nie ma ciemnych obwódeksada moze byc 1 tydzień-nie wiem co myslec ale chce zeby sie udało!!!sad
    • Gość: heldom Re: Oznaki ciąży!! IP: *.* 02.10.02, 20:30
      Witaj,Muszę Ci powiedzieć, że ja ani razu, a jestem teraz w drugiej ciąży, nie zorientowałam się, że jestem w ciąży dopóki nie spóźniał mi się wyraźnie okres. Robiłam wtedy test a oznaki pojawiały się u mnie później. Niestety w postaci md łości.Życzę cierpliwości i mam nadzieje, że tym razem się wam uda, Dominika.
    • Gość: domisia ciemne obwódki wokół brodawek piersi IP: *.* 03.10.02, 10:08
      ja miałam taką oznakę ciąży. I jest to pewnik, weług mojej znajomej, która ma 4 dzieci.Zanim zrobiłam test - to była sobota (1 dzień po terminie miesiaczki) uczyłam się do egzaminów. A tydzień poprzedzający test cały czas spałam. Pamiętam w środę wstałam o 8 rano, położyłam się już o 10.00 (po dwóch godzinach) i spałam do 16-tej. Wyobrażacie sobie? Może właśnie wtedy zagnieżdżało się moje jajo?Dominika i 40 tyg. brzuszek
      • Gość: Agus_25 Re: ciemne obwódki wokół brodawek piersi IP: *.* 07.10.02, 21:29
        Witamsmile Szczerze mówiąc nie odczułam żadnych szczególnych objawów. Staraliśmy się z mężem o dziecko już ponad 1,5 roku więc poprostu czekałam na kolejny okres, który na szczęście się tym razem się nie pojawiłsmile Nie mogłam się doczekać i po 2 dniach od czasu kiedy powinien być okres poleciałam po test ciążowy. Naszczęscie moje przypuszczenia się sprawdziłysmilePóźniej też nie odczuwałam,żadnych większych zmian, troszke miewałam mdłości i czasem czułam zmęczenie. Ale gdyby nie okres to bym się chyba nigdy nie domyśliła. Nawet jak szłam do ginekologa to bałam się ,że powie,że nie mam żadnej ciąży. Teraz jestem w 17 tygodniu ciąży i nadal czuję się wspaniale, jedynie potrzebuję teraz więcej snu. A jeszcze apropo , to jedyną zmianą to jest częste siusianie i jakoś mi nie przechodziwink
    • Gość: Kamila Re: Oznaki ciąży!! IP: *.* 03.10.02, 12:16
      Do momentu kiedy miesiaczka nie zaczela sie spozniac nie mialam zadnych oznak bycia w ciazy. Dol brzucha pobolewal mnie jak przed okresem wiec dwie kreseczki na tescie byly super niespodzianka.Dopiero ok. 6 tyg. zaczely mnie pobolewac piersi, ale przez cala ciaze praktycznie nie powiekszyly sie (nosilam caly czas ten sam rozmiar stanika co przed ciaza), ani nie zciemnialy brodawki, nawet mdlosci byly jakies takie do przezycia, jedynie spalam na okraglo. Ale to sie skonczylo po I trymestrze, a pozniej ciaza to bylo cos najpiekniejszego na swiecie: doskonala cera, piekne, blyszczace wlosy, ech... .Zycze jak najszybszego spelnienia marzenKamila
      • Gość: domisia tylko pozazdrościć... IP: *.* 03.10.02, 12:21
        takiego stanu rzeczy...Dominika
    • Gość: Berenika Re: Oznaki ciąży!! IP: *.* 09.10.02, 18:44
      A ja czułam w ustach taki ohydny, metaliczny posmak i byłam przekonana, że albo to początek cięzkiego przeziębienia, albo jakies problemy z zębami :). I to na długo przed tym, zanim się domysliłam, że jestem w ciąży - bo termin okresu jakoś przegapiłam :).Berek mama Żaby :bounce:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka