mka.z111 07.12.06, 11:12 ratunku mam stopy i dłonie jak nadmuchane, co robić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
usura Re: obrzęki - proszę o sprawdzone sposoby 07.12.06, 11:19 Ja też mam troszke napuchnięte palce i stopy. Są na to jakieś herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
lola_22 Re: obrzęki - proszę o sprawdzone sposoby 07.12.06, 12:55 jesli obrzeki sa wywoalne tylko ciaza to polecam moje sposoby - jestem w 9 miesiacu i nie narzekam - od 2 miesiaca ciazy spie z kilkoma tomami encyklopedii pod materacem - od strony nog, na zgage nie pomaga , wrecz odwrotnie ale obrzekow nie ma nogi wypoczywaja - krem z kasztanowca - dziala cuda - duzo wody ! - moze wydawac sie dziwne, ale gdy organizm dostaje jej duzo to przestaje magazynowac, tylko pozwala na "swobodny obieg" - wypijasz, wydalasza- wypijasz -wydalasz bez zadnych przestojow - teraz moze marna rada -ale zimne kapiele - podczas urlopu spacerowalam w morzu teraz proponuje wanne woda pod kolano i tak 15 minut, ni musi byc lodowata, wazne by miescnie popracowaly a jednoczesnie nie doszlo do przegrzania - w ogole ruch jest super takze w tym przypadku - codziennie spaceruje w wygodnym obuwiu sportowym - poczatkowo to bylo kilka kilometrow teraz ograniczam sie "dookola domu" (i czasowo zajmuje mi to tyle samo czasu mimo ze dystans o niebo krótszy ale mairowy ruch powoduje lepsze ukrwienie a co zatym idzie wypompowuje nadmiar plynow z organizmu i o zastojach i obrzekach nie ma mowy. Z rekami nie mam problemu ale sadze ze trzeba postepowac podobnie - dbac o niezaklocone krazenie, nie przegrzewac i ruszac - moze automasaz od palcow w strone serca ? Po prostu musisz poswiecic tym czesciom ciala troche czasu i uwagi. powodzenia - Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.zaspiewa Re: obrzęki - proszę o sprawdzone sposoby 07.12.06, 13:36 ja biorę zalecony przez ginekologa Cyclo 3 Fort - bez recepty. Nic innego nie pomagało, a to pomaga niewiarygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten dieta bezsolna 07.12.06, 14:56 też mam problem z obrzękami, nie da sie całkiem wyeliminować soli z jadłospisu, ale przynajmniej nie używaj soli do przygotowania posiłków Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Poród 07.12.06, 16:02 To jedyne skuteczne lekarstwo. Szybkie i skuteczne - po kilku godzinach obrzęki znikają bez śladu. A tak na marginesie, to lekarz wie o tym, że tak mocno puchniesz? Masz kontrolowane RR i mocz? Odpowiedz Link Zgłoś
melory_nox Re: obrzęki - proszę o sprawdzone sposoby 07.12.06, 16:44 Kilka szklanek naparu z kłączy kukurydzy dziennie. Można kupić w zielarskich sklepach. Pomaga, choć nie w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
mag609 Re: obrzęki - proszę o sprawdzone sposoby 07.12.06, 17:20 mi lekarz kazał jeśc dużo natki pietruszki, a że za nią nie przepadałam to robiłam sobie masło ziołowe: drobno posiekać piertuszkę, trochę lubczyku, koperki i ząbek czosnku i wymieszać z masłem tak żeby było bardzo zielono. Do dziś się tym zajadam bo to bomba witaminowa a na opuchniete nogi w ciąży działało. Odpowiedz Link Zgłoś