Dodaj do ulubionych

Szare mydlo

IP: *.* 03.01.03, 12:09
Czesc Dziewczyny.Ostatnio mialam robiona cytologie i coprawda mam grupe pierwsza,ale jest niewielki stan zapalny.Slyszalam o takim domowym sposobie "odkazania" miejsc intymnych - mycie tych miejsc tylko i wylacznie szarym mydlem. Nie wiem co mam o tym myslec,czy slyszalyscie cos kiedys o takim sposobie?PozdrawiamPola i 13sto tygodniowa Dzidzia
Obserwuj wątek
    • Gość: kocurek Re: Szare mydlo IP: *.* 03.01.03, 13:17
      A co na ten stan zapalny powiedział Ci lekarz? Mnie trochę też dziwi stan zapalny przy I gr. cyt., słyszałam o tym w drugiej i trzeciej, ale pierwszej? No ale ginekologiem nie jestem, więc nie będę się wymądrzać ;)Mydło, owszem, jest dobre, w chirurgii stosuje się je na "odmaczanie" trudno gojących się ran. A jak Ty chcesz "tam" przykładać/wlewać/stosować to mydło?Jeju, są dopochwowe, dozwolone w ciąży globulki, którymi się leczy stany zapalne.Z leków które można stosować w ciąży (źródło - Pharmindex): przeciw grzybiczo-bakteryjnym zakażeniom Gyno-Femidazol (przeciwwskazanie: 1 trymestr); Betadine globulki, preperat antyseptyczny i przeciwzakaźny (przeciwwskazanie: ciąża od 3 mca); Sterovag globulki o działaniu miejscowym, bakteriobójczym, antyseptycznym, (bez przeciwwskazań),reszta podobnych przeciwwskazana w ciąży. Lekarz na pewno wybierze odpowiedni środek.Mam nadzieję, że choć odrobinkę pomogłam?
      • Gość: Kasia_M Re: Szare mydlo IP: *.* 03.01.03, 15:41
        ja tez bym radziła sprawdzić czy wogóle masz stan zapalny. Przy I grupie cytologi która oznacza CZYSTY stan pochwy jest niemożliwe aby mieć stan zapalny. Albo ci źle wpisali grupę albo panienka wypisująca papierki się machnęła. Najlepiej powtórzyć badaniesmilea co do mydła - mydło szare ma takie ph że wątpię aby można go było w tej sytuiacji użyć.. zresztą stan zapalny masz w środku (o ile masz) więc wyobrażasz sobie jak musi szczypać umycie się "głębiej" takim mydłem??? wolę nie myśleć jakie to "przyjemne"
    • Gość: zallidia Re: Szare mydlo IP: *.* 03.01.03, 15:38
      Cześć, ja dla przykładu dostałam ostatnio Nystatynę - globulki dopochwowe. Ale to trzeci trymestr, nie wiem, jak jest w drugim. Pozdrawiam, Lidka
    • Gość: bubuś Re: Szare mydlo IP: *.* 06.02.03, 18:42
      Moja mama twierdzi, że do higieny miejsc intymnych najlepsze jest właśnie szare mydło i to nie tylko gdy są problemy, ale również na codzień.. Pomogło mi również po porodzie, gdy bardzo bolało mnie zszyte krocze. Poradziła mi żebym delikatnie masowała sobie bolące miejsce rękoma namydlonymi szarym mydłem. Sposób rewelacyjny i bardzo skuteczny.Pozdrawiam, Ela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka