Dodaj do ulubionych

NADŻERKA W CIĄŻY

IP: *.* 14.01.03, 15:50
Witam. Chciałam Was zapytać, jak bardzo należy przejąć się nadżerką w ciąży, którą właśnie wykrył mi lekarz. Czekam na wyniki cytologii i co dalej? Czy to się w ogóle w ciąży usuwa? Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: emama23 Re: NADŻERKA W CIĄŻY IP: *.* 14.01.03, 19:49
      Ja mam stwierdzona nadzerke od pierwszej w zyciu wizyty u ginekologa (podobno wrodza - choc inni twierdza ze taka nie istnieje). Oczywiscie podejmowalam proby leczenia ale nie zdecydowalam sie na zadne "zabiegi" - podobno wieksze prawdopodobienstwo ze szyjka "pusci" na bliznach w czasie ciazy. Nadzerka podobno duza. Jestem w 32 tyg. ciazy i jak narazie nie ma zadnych komlikacji. Chyba nie powinnas sie tym martwic - wynik cytologii pewnie wyjdzie 2 stopien- czyli norma. A w ciazy to raczej nic bym "tam " nie robila.Pewnie dostaniesz jakies nieszkodliwe galeczki. nadzerka nie nalezy sie przejmowac ma ja co druga kobieta.Pozdrawiam
      • Gość: kocurek Re: NADŻERKA W CIĄŻY IP: *.* 14.01.03, 22:04
        Mnie wykrył lekarz nadżerkę w ciąży - w tym stanie nic się z nią nie robi, chyba że Ci wyjdzie III gr. cytologii - ale też nie zabieg, najwyżej globulki.Spokojnie doczekaj do rozwiązania :) i zrobisz porządek z nadżerką po połogu. Nie martw się tym, mnóstwo kobiet ma w ciąży nadżerkę i żyją ;)
      • Gość: reniula Re: NADŻERKA W CIĄŻY IP: *.* 15.01.03, 20:00
        Czesc.Ja miałam 2 cm nadzerke leczyłam przed ciaza ale nic z tego nie wyszło dopiero zaczeła ginac w czasie ciazy, teraz 10 mc po porodzie jak zrobiłam cytologie okazało sie ze nadzerki po prostu nie ma wygoiła sie, moze bedzie tak równiez u ciebie.Pozdrawiam Ciebie i okruszka.
    • Gość: aronka Re: NADŻERKA W CIĄŻY IP: *.* 15.01.03, 00:01
      Też miałam nadżerkę i nieciekawe wyniki cytologii w ciąży. Moja ukochana Pani Doktor śmiała się, że niezły moment sobie wybrałam na takie wyniki... Zapisała coś, co mogłam stosować w ciąży (nie pamiętam niestety, co to było). Ale nie było mowy o usuwaniu nadżerki! Nie w ciąży. Dopiero dużo później miałam zabieg zamrażania, niezbyt przyjemny, ale bardzo skuteczny. Poza tym jak ma się za sobą poród, to nie ma co narzekać, że zabieg nieprzyjemny... ;) I w tej chwili mam spokój. Tak więc nie martw się, trzeba przeczekać, spokojnie. Pozdrawiam.
    • Gość: Aleksandra Re: NADŻERKA W CIĄŻY IP: *.* 18.01.03, 10:40
      Z tego co ja wiem,nadżerka bardzo często goi się w ciąży.Natomiast,tak jak piszą dziewczyny,w czasie ciąży żadnych zabiegów się nie wykonuje.Pozostaje Ci poczekać.Zyczę Ci,żeby po porodzie okazało się,że została tylko blizna.PozdrawiamOla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka