Dodaj do ulubionych

HEMOROID- POMOCY!!!!!

IP: *.* 15.02.03, 14:35
Czaść mamy! Wczoraj odkryłam coś w rodzaju bolonika przy odbycie -to hemoroid. Boli i swędzi.Do tej pory nie miałam problemów z wypróżnianiem. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Jak się go pozbyć lub złagodzić bół? W poniedziałek mam wizytę u lekarza, trochę krępujące ale mu powiem i pokażę.Za wszystkie porady dziękuje. Pozdrawiam Ania74.
Obserwuj wątek
    • Gość: Asik25 Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 15.02.03, 16:39
      Aniu,Mi też raz kiedyś tak się pojawiło. Po dniu lub dwóch ból ustapił i już nie piekło i swedziało. Nie stosowałam żadnej maści czy czopków. Samo przeszło i nie wróciło. może posatraj się wiecej leżeć przez ten dzień lub dwa. A żeby się nie pojawiło ponownie jedz dużo jogurtów, pij 1,5 l wody czyli dbaj o regularne kupki. Ja musiałam odstawić jakiekolwiek pieczywo bo cały czas leżę (jestem na podtrzymaniu) co nie pomaga jelitom. A i w moim przypadku zbawienne są zasmarzane tarte buraczki czerwone.PozdrawiamAsia
    • Gość: Agus_25 Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 15.02.03, 19:39
      Już pisałam na tym forum o specyfiku na hemoroidy-cebulismile ale to na stany zapalne, a jeżeli Ci się dopiero pojawił to najlepiej kup sobie maść na hemoroidy ja ostatnio stosowałam preparation H i jest całkiem niezły. Po każdym oprużnieniu podmyj się i posmaruj tym kremem, powinno pomóc, napewno przyniesie ulgęsmile A te hemoroidy powstają nie tylko poprzez problemy z wypróźnieniem ale również poprzez długie stanie lub siedzenie, tym bardziej,że w ciąży mamy duży ucisk na te okolice.
      • Gość: Ania74 Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 18.02.03, 14:32
        Dziewczyny dziękuję za rady. Zakupiłam wczoraj maść o której piszesz. Ale wydaje mi się , że to nic nie pomaga. Ten "pasożyt" się nie zmiejsza i nie zamierz mnie chyba opuścić. Po nocy jest mniejszy, ale po całym dniu znowu wygląda jak "jaś -fasola". Co mam robić???? To jest straszne!!!!Pozdrawiam Ania74.
        • Gość: Agus_25 Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 18.02.03, 16:15
          On tak szybko nie zniknie, ja się męczyłam z jednym przez tydzień. Ale mogę Ci jeszcze raz napisać o tym specyfiku z cebuli, tylko to raczej na większe obrzęki, ale jak coś to napewno nie zaszkodzi. Otóż krajasz cebulę w paseczki dodajesz 1-2 łyżki wody i zagotowujesz to. Po ostudzeniu robisz sobie z tego syropu okłady. Również pomocna jest szałwia, zaparzasz ją sobie i następnie z niej robisz okłady, możesz się też nią pomywać. No i staraj sie dużo leżeć na boku a mało siedzieć. Więcej nie jestem w stanie Ci pomóc :) Jak Ci się nie poprwai po 5-ciu dniach to udaj sie lekarza lub ginekolog, może oni znają jakieś lepsze metody.
    • Gość: KasiaBW Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 21.02.03, 23:11
      Nie wiem czy to jeszcze aktualne ale może to co napiszę komuś się przyda. Problem znam aż za dobrze-męczyłam się przez 4 miesiące po porodzie. Polecam Detralex w tabletkach. Dopiero niedawno dowiedziałam się że mogą go brać kobiety w ciąży (no, może nie w I trymestrze bo wtedy to najlepiej nic nie brać) i karmiące. Tej informacji nie ma w jeszcze ulotce ale producent to potwierdza. Detralex wzmacnia sciany naczyń więc pomaga również w przypadku problemów z żylakami, ciężkimi nogami itp. Pozdrawiam i życzę zniknięcia problemuKasia
    • Gość: wagner Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 27.02.03, 09:49
      Witaj Ania!Powiem krótko twój problem zniknie sam po porodzie. Do tego czasu musisz się uzbroić w cierpliwość i stosować środki łagodzące np PREPARATHION H jest naprawdę dobry - przynosi ulgę ale nie likwiduje "fasolki".Fasolka zniknie po porodzie.trzymaj sie z pozdrowieniami biedronka(też miałam fasolkę)
      • Gość: Ania74 Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 27.02.03, 16:09
        Dziewczyny dziękuje za wszystkie porady. Już nauczyłam się żyć z tym "pasożytem".Maść Preparation H nie do końca pomogła mi z obrzękiem i swędzeniem.Lekarz przepisał mi Procto-glivenol, też maść i muszę powiedzieć, że jest skuteczna. Wcale nie odczuwam, że coś "tam" mam. Jest ona droższa ok.23zł ale warta tych pieniędzy.Lekarz stwierdził, że do porodu i tak się go już nie pozbędę.Zatem czeka mnie bitwa już po urodzeniu.Pozdrawiam mamy Ania74.
        • Gość: Agus_25 Re: HEMOROID- POMOCY!!!!! IP: *.* 27.02.03, 16:44
          Z tego co wiem to nie zaleca się Procto-glywenol w ciąży, gdyż nie stwierdzono czy przenika on przez łożysko czy nie. Sama kiedyś ją miałam ale jak to przeczytałam to od razu poleciałam kupić taką maść która napewno nie jest szkodliwa.No ale skoro przepisał Ci ją lekarz i wie o Twojej ciąży to pewnie wszystko w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka