Dodaj do ulubionych

Wypadek samochodowy!

IP: *.* 21.02.03, 08:10
Kochane przyszłe mamusie! Proszę pocieszcie mnie! dziś rano mieliśmy z mężem wypadek samochodowy. Bardzo sie martwię czy z naszym dzidziusiem wszystko w porządku. Jestem w 17 tygodniu, miałam zapięte pasy ale dośc mocno mną szarpnęło. Nie wiem czy i jak sprawdzać czy wszystko w porządku, czy jakies niepokojące objawy mogą pojawić się później? w przyszłym tygodniu mam regulaminowa wizytę u ginekologa, ale do tego czasu to nerwy mnie zjedzą. Jestem bardzo roztrzęsiona i zmartwiona. Napiszcie czy rzeczywiście mam powody do obaw?
Obserwuj wątek
    • Gość: syla2 Re: Wypadek samochodowy! IP: *.* 21.02.03, 09:59
      witaj,mysle,ze powinnas pojsc do lekarza, nie zaszkodzi to ani tobie ani dziecku a bedziesz spokojniejsza. Dziecko jest chronione wodami plodowymi od jakichkolwiek wstrzasow, ale nie wiem jak mocne bylo szarpniecie, wiec trudno cos doradzic. nie denerwuj sie (bo to moze zaszkodzic) tylko idz do lekarza.
      • Gość: ulcik Re: Wypadek samochodowy! IP: *.* 21.02.03, 10:06
        Idź do lekarza i to już !!! a najlepiej do szpitala z oddziałem ginekologicznym !!! i to szybko !!Nie nie chcę Cię straszyć ale wg mnie .... lepiej pójść niż .... nie pójść !!!!!ulcik
        • Gość: Izabela1 Re: Wypadek samochodowy!-Dziękuję! IP: *.* 21.02.03, 10:20
          Dziękuję za odpowiedzi! Chyba sie wybiorę.
          • Gość: AgaJot Re: Wypadek samochodowy!-Dziękuję! IP: *.* 21.02.03, 10:32
            Cześć Iza! Jeżeli nic Ci się nie dzieje to bardzo dobrze!!! Ale dla dobra dzidziusia i Twojego spokoju idź do lekarza jak najszybciej! Wypadek samochodowy to poważna sprawa i absolutnie wystarczający powód, żeby sprawdzić czy wszystko OK. Pozdrowionka! Agnieszka
          • Gość: bestia Re: Wypadek samochodowy!-Dziękuję! IP: *.* 21.02.03, 14:48
            napisz co powiedział lekarzpozdrawiam Cie i maluszka
            • Gość: Izabela1 Wszystko ok, ale warto widzieć cos więcej o pasach IP: *.* 21.02.03, 15:04
              Dziękuję Wam dziewczyny! Gdyby nie wy, to nie poszłabym do lekarza, bo nie lubie sie nad soba rozczulac. Co prawda tu bardziej chodzi o maluszka... A więc poszłam. Wszystko jest ok. Maluszek nie przejął sie za bardzo (jak powiedziała pani doktor)- nawet machał rączką. Mięśnie brzucha mam za to dość spięte i ne wiem czy od ucisku pasów czy z nerwów. Dostałam Asmag na rozluźnienie mięśni macicy i w razie jakichś bólów No-spę. Dostałam jeszcze ochrzan, że nie powinnam jeździć w pasach, ale trochę się dziwię, bo poszukiwałam wcześniej intensywnie informacji na ten temat i wszędzie mówiono, pisano, że nalezy zapinać tylko pod brzuszkiem (ten dolny odcinek pasa). Mocne szarpnięcie pasów ułożonych centralnie na brzuchu już zaawansowanym może być bardzo niebezpieczne. tak więc bede sie jeszcze obserwowac, ale to dzięki wam poszłam się zbadać! DZIEKUJĘ!
              • Gość: ulcik Re: Wszystko ok, ale warto widzieć cos więcej o pasach IP: *.* 21.02.03, 15:21
                nooooooooooo ufffffff !! Mądra dziewczynka :)A teraz odpoczywaj ile wlezie i zapomnij o tym co było rano :)ulcik
                • Gość: AgaJot Re: Wszystko ok, ale warto widzieć cos więcej o pasach IP: *.* 21.02.03, 15:26
                  SUPER!!! Odpoczywaj i uważaj na siebie. Ja jeździłam w ciąży (jeśli już gdzieś jechałam) w pasach, dolny przeciągałam pod brzuszkiem, a górny na piersi! Pozdrawiam i nie mocno ściskam! Agnieszka
              • Gość: bestia Re: Wszystko ok, ale warto widzieć cos więcej o pasach IP: *.* 24.02.03, 14:48
                super że z maluszkiem wszystko okpozdrawiam Cię gorąco i oczywiście brzusioBestia i 20 tygodniowy brzuszek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka