Dodaj do ulubionych

czy mialyście zawroty głowy?

21.12.06, 09:55
jestem w 16 tyg ciazy,ostatnio mam duzo na głowie- praca, kursy, dom - i wczoraj mocno zakreciło mi sie w głowie, blisko omdlenia, juz przedwczoraj tez miałam lekki zawórt glwoy; Wczesniej nic takie mi sie nie zdarzało - czy wy tez tak macie? Czy to moze z przemeczenia i nie powinnam sie martwic lecz wiecej wypoczywac?
Obserwuj wątek
    • mimarika Re: czy mialyście zawroty głowy? 21.12.06, 20:52
      witaj,
      wiekowo mam zasadzie ciążę w takim samym terminie jak Ty.
      Od 2 dni mam podobne objawy - robi mi sie słabo- zupełnie bez powodu, nawet gdy
      np lerzę lub siedzę, często kręci mi się w głowie, a gdy się kłade spac - obraz
      przed oczami wiruje. Dziś dzwoniłam do swego lekarza - miałam wizytę za tydz,
      ale kazał mi jak najszybciej zrobic badania, które zlecił ostatnio ( krew,
      mocz, itp -jak co 4 tyg) i mam przyjść do niego w sob rano. mam nadzieję, że
      nie będzie problemów.
    • teane Re: czy mialyście zawroty głowy? 22.12.06, 09:38
      ja już jestem po wszystkim smile mój synuś ma 3,5 miesiąca, ale jak byłam w ciąży
      to też miałam zawroty głowy, robiło mi się słabo często. kiedyś zmieżyłam sobie
      ciśnienie po takim ataku: 80/40... moja ginekolog szybko wysłała mnie na
      zwolnienia, bo niby niskie ciśnienie to nie horoba, ale nic przyjemnego. więc u
      was może jest podobnie, zmieżcie sobie ciśnienie.
    • eyes69 Powinnas sie martwic 22.12.06, 10:05
      Bo skoro nie dbasz o siebie, to masz jak masz.
      Dbaj o swoje zdrowie i samopoczucie.
      • moniska83 Niesluchaj eyes69!! 22.12.06, 10:10
        mi tez sie zdarzaly nieraz bole glowy, zawroty, bylam strasznie oslabiona,
        potrafilam caly dzien spac, ale po porodzie to sie unormowalo. kazdy organizm
        reaguje inaczej na ciaze, a ty eyes69 zastanow sie zanim cos napiszesz!!!
        • eyes69 Re: Niesluchaj eyes69!! 22.12.06, 10:12
          Napisalam prawde, wiec sie nie czepiaj.

Skoro dziewczyna ma duzo na glowi, to znaczy, ze jest troszke zalatana, co moze
          powodowac dodatkowe oslabienie.

Ja tez mialam zawroty - przez anemie, a terz przez niskie cisnienie, wiec sie
          nie forsuje za duzo.

DBAC o siebie baby!!!
          • doral2 Re: Niesluchaj eyes69!! 22.12.06, 11:57
            Eyes ty jędzo!! wink))
            • eyes69 I tak dobrze... 22.12.06, 12:01
              Bo mogla napisac NIE SLUCHAJ. smile
              • jashka80dm ciąża jak nowotwor 22.12.06, 12:08
                tak mi moj gin powiedzial kiedys. bo bachorek zabiera wszystko co najlpesze
                znajdzie u matki w organizmie. jak sikac bedziesz czesto to co? pojdziesz do
                urologa? ciaza to nie choroba co sie na mozg rzuca. troche pomyslec, jak eyes
                mowi. jak duzo na glowie to i kobiecie niezaciazonej tez by sie krecilo.
                • draugdur zawroty glowy,potem omdlenie,potem upadek na beton 22.12.06, 13:04
                  i poronienie gotowe
                  kazde zawroty glowy,oslabienie,gorsza jakosc widzenia
                  WYMAGAJA konsultacji z lekarzem!!!
                  no,ale to nie moja ciaza,to co ja sie tam przejmowac bede...
    • asia261 Re: czy mialyście zawroty głowy? 23.12.06, 09:35
      dziekuje za dobre słowasmile spoko dbam o sibie, ale niektorzy tego nie rozu,ieja - najlepiej od razu polozyc sie do łóżka i nic nie robic, takie sa opinie niektóryh tu"dobrch doradców"; ale spokojnie, dbac to nie znaczy rzucac wszystko; i jak ktos nie ma nic odpowiedniego do poradzenia to niech zachowa swoije skwaszone porady dla siebie - p.s. współczuje mezowi coniektórych tu interautek - jak nie macie ochoty na odp to zamknac dziub i sie nie stresowac!!
      • asia261 Re: czy mialyście zawroty głowy? 23.12.06, 09:36
        bo w niektóych odpoweidziach tyle krzyku, i sarkazmu, brrr....skad to sie bierze...?
    • mimarika Re: czy mialyście zawroty głowy? 27.12.06, 17:59
      hejsmile)
      też zauważyłam,że dziewczyny niezwykle często są "agresywne" słownie, kpią
      i "krzyczą". A najbardziej zadziwia mnie "mądrość" co niektórych .Ja np
      zostałam wysmiana, gdy napisałam,że u mnie lekarz wykrył ciążę w 3 tyg. Bo tak
      było naprawdę. Ale parę dziewczyn na tym forum podważyło to i ironicznie
      skomentowało mą wypowiedź.Dodam,że swą kpiną podważyły zdanie znakomitego
      lekarza ( chodze do naprawdę świetnego i znanego profesora).
      A teraz do rzeczy:
      już wiem skąd się wzięły moje zawroty głowy. Otóż podczas ostatniej wizyty lek.
      widząc moje wyniki badań ( krew itp) stwierdził, iż malutkie wyssało ze mnie
      wszelkie składniki...smile) Dostałam plik recept, a do domku wróciłam z reklamówą
      pigułsmile)
      Pozdrawiam.
    • 16111976q Re: czy mialyście zawroty głowy? 29.12.06, 09:36
      Jestem w 17 tc. i też miałam spore zawroty głowy bez zmiany pozycji ciała,
      jeszcze do niedawna. Od lekarza dostałam Aspargin (magnez + potas) i od tamtego
      czasu jakby lepiej się czuję ogólnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka