iwp 31.12.06, 13:03 cztery miesiące temu urodziłam dziecko.Karmię je piersią.od jakiegoś czasu zauważyłam jak bardzo wypadaja mi włosy,dosłownie garsciami.Czy mozna cos na to poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: wypadanie włosów 31.12.06, 13:16 nie , raczej nie można. wypadają te włosy, które nie wypadły w czasie ciazy / to działanie hormonów/ i te, które wypadaja każdemu normalnemu zdrowemu człowiekowi. dlatego wypadanie wydaje się wzmożone. gdyby ten stan się przedłużał, idź do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Można sobie pomóc 01.01.07, 15:29 Owszem to sprawa szalejących hormonów /estogenów/ ale można sobie pomóc. Ja łykałam wyciąg ze skrzypu polnego /można przy karmieniu/ i myłam włosy szamponem z czarnej rzepy Ziaji lub Joanny. Dość tanio to wychodziło a efekty miałam już po 2 tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: Można sobie pomóc 01.01.07, 17:19 I jeszcze polecam odzywke Vax (ok. 20 zl). Kupujesz sobie w aptece i uzywasz co 4 dni - wmasowujesz po myciu i spedzasz 15 min z nagrzanym recznikiem na glowie. W pierwszej ciazy to mnie uratowalo. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś