Dodaj do ulubionych

Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-((

10.01.07, 11:23
Wiem, że o wadze było milion razy, ale tym razem trochę z innej beczki. Czy
to ja się za dużo naczytałam, czy może moja gin się myli. Obecnie jestem w
17tc na wczorajszej wizycie okazało się, że przytyłam 2kg, na co gin
stwierdziła, że to za dużo i muszę się pilnować. Było mi głupio, szczególnie
że nie objadam się, nie jem wogóle słodyczy, piję głównie wodę lub niesłodką
herbatę i od czasu do czasu boofruit. Wiem, że mogłam nie przytyć wcale, ale
wydaje mi się że to mimo wszystko nie jest dużo (mieszczę się we wszelkich
normach książkowych). Dziewczyny co wy o tym sądzicie, czy to naprawdę jest
tak dużo.
Obserwuj wątek
    • marta76 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 11:24
      Boo-Hoo,może chodziło mu ,że od ostatniej wizyty tyle przytyłaś?No bo jeżeli od
      początku ciąży to wg mnie nie jest dużo.
      • boo-hoo Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 11:28
        W zasadzie tyle przytyłam od początku ciąży. Najpierw przytyłam 1kg, później
        waga spadła o 0,8kg a teraz w sumie doszło 1,8kg czyli w sumie 2 kg.
        • aurinko Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 11:34
          boo-hoo napisała:

> W zasadzie tyle przytyłam od początku ciąży. Najpierw przytyłam 1kg, później
          > waga spadła o 0,8kg a teraz w sumie doszło 1,8kg czyli w sumie 2 kg.

2 kg od początku ciąży? Zapomnij o tym co Ci lekarka powiedziała i się nie
          stresuj.
      • aurinko Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 11:33
        Twoja ginekolog powinna wiedzieć, że każda kobieta inaczej przybiera na wadze i
        wiele czynników ma na to wpływ, nie tylko odżywianie. Jestem w 15tc i przytyłam
        w sumie 7kg, zaczęłam tyć od samego początku i moja lekarz powiedziała mi, że
        najważniejsze że mam dobre wyniki krwii, cukier w normie. Teraz pewnie jeszcze
        szybciej będę tyła, bo sporo leżę i nie stosuję żadnych specjalnych diet, jem
        to na co mam ochotę i jakoś nie widzę powodu do zmartwień jeśli chodzi o wagę.
        Może Twoja lekarka chciała Ci delikatnie dać do zrozumienia, że tempo
        przybierania na wadze może później pogorszyć twoje samopoczucie (kręgosłup,
        obrzęki nóg), tylko jej nie wyszło i poczułaś się urażona.
        • ola33333 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 11:36
          Moim zdaniem ona przesadza. Ja na tym etapie ciazy tez przytylam ok. 2 kg i moj
          gin nigdy tego negatywnie nie komentowal. Przeciez wiadomo, ze zatrzymuje sie
          woda w organiznie, rosna piersi, mimo ze brzuszek jest jeszcze niezbyt
          widoczny. Uwazam, ze masz wage idealna.
          Ja teraz w 37 mam +11kg i jestem zadowolona.

Pozdrawiam !
        • eska762 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 13:46
          o rany! ja jestem w 18tc i przytyłam prawie 10kg!!!! wiem, że to dużo, ale nie
          wiem czemu tak się dzieje, lekarz stwierdził, że widocznie taki mój "urok". NIe
          wymiotowałam wcale, a to podobno tez ma wpływ na wagę. Odżywiam się zdrowo,
          ćwiczę... Biust mam olbrzymi i brzuch też już spory.... Myślę że te 2 kg na
          plus w twoim przypaku to nie jest żadna przesada, wręcz Ci zazdroszczę smile
          • aleksandra1977 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 14:01
            moja gin twierdzi, ze jesli kobieta w ciazy przytyje nie wiecej niz 0.5kg na
            tydzien, to wszystko jest w porzadku.
            Oczywiscie bylo by za pieknie, gdyby zawsze waga zmieniala sie w ten sposob.
            Sa dziewczyny, ktore w I trymestrze chudna, glownie z powodu mdlosci i
            wymiotow, a takze i takie, ktore poczatkowo przytyja duzo wiecej, a w
            pozniejszej ciazy niewiele.
            Jesli jednak tyje sie szybko, to trzeba sie liczyc z tym, ze zwieksza sie
            ryzyko wystapienia cukrzycy ciazowej i zatrucia ciazowego, co jest
            niebezpieczne zarowno dla matki, jak i dla dziecka.
          • spoti Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 19:20
            U mnie początek 20tc i 5,5kg na plusie. Przed ciążą było 52kg przy wzroście 160cm. Na szczęscie moja ginekolog nic nie mówi bo wg twojej to chyba masakra;/ Nie objadam się, uważam na to co jem i co? Nic! Rosnęsmile
        • karolah2 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 19:27
          Chyba cos jej się pokręciłosmile ja w ciązy przytyłam 30 kg (wiem,ze to baaaardzo
          duzo) ale mój lekarz tylko sie śmiał i wspominał jak za pierwszym razem do
          niego przyszłam jaka byłam laska w mini,a potem grubas w szerokiej spódnicysmile))
          jeśli wyniki są dobre to nie ma żadnych powodów do obawsmile o teraz mi sie
          przypomniało jeszcze lekarz,który robił mi cięcie cesarskie powiedział
          żartobliwie "o jaka dobra mama...do syta karmiła dzieciątko!" uśmialismy sie
          potem,bo mała ważyła 3100smile głowa do górysmile
      • alis82 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 11:35
        No właśnie zależy czy od ostatniej wizyty czy od początku ciąży.
    • boo-hoo Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:01
      Tak z ciekawości ile "pozwalają" wam prztyć gin. Moje stwierdziła, że powinnam
      się zmieścić między 6 a 9kg, co wydało mi się dość dziwne, bo przy mojej wadze
      według literatury to powinnam przybrać od 12kg. W książkach stwierdzają, że
      przybierając na wadze poniżej 10kg (przy wadze wyjściowej prawidłowej) może
      grozić niską masą urodzeniową dziecka i takie tam.
      • niunka24 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:07
        Przesadza wg mniesmile) Nie masz się czym przejmować.
        Mój gin mi
        "pozwala" tyć, jak na razie. Mówił tylko,że tyję prawidłowo i mam się nie
        stresować (ok.10 kg od początku ciąży, 34 tc).
        Pewnie do tych 12-13 dojdę..
        nie stresuj się. naprawde nie masz czym, najważniejsze są wyniki i dobre
        samopoczucie, no i żeby nie przytyć bardzo dużo!
        pozdrawiam,
        • azza4 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:18
          To ja juz powinnam dawno sie powiesic.27 kilo na plusie 31tydz.Ale nikt mi nie
          wierzy bo nie widac tego.Jedynie brzuch mam ogromny i od 4 tego m-ca ciuchy
          ciazowe juz nosilam.Czuje sie dobrze,cwicze co drugi dzien 45 min.Jedynie nie
          moge za dlugo chodzic czy stac od niedawna.Polozna nic nie mowi na ten temat
          ani mnie nie wazy.Cisnienie chyba wazniejsze a to jest wzorcowe wiec spokojna
          glowa.
          • eveczki Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:39
            jak tak samo przytyłam dość dużo,hm... podobnie jak azza4. dzidzia nie waży
            dużo ale policzmy same wody, łożysko, tkanka tłuszczowa.
            to zależy.... mam nadzieję tylko że po ciąży zrzucę reszta mnie nie obchodzi.
      • bj32 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:09
        Zależy. Jeśli nie masz drastycznej nadwagi czy niedowagi to przez ciążę
        powinnaś przybrać 9 - 12 kg. Ale co lekarz, to teoria. Ja przed pierwszą ciążą
        ważyłam 45 kg, czyli miałam jakieś 4 - 5 kilo niedowagi. W ciąży przybrałam w
        sumie 11, ale w ostatnim miesiącu zrzuciłam kilogram. A i tak moja lekarka
        skwierczała, że za bardzo tyję, bo kilo miesięcznie. Tyłam, hihi. Też mi tycie.
    • budzik11 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:20
      Mój gin nigdy nie skomentował mojej wagi. A jak za dużo przytyjesz - to co,
      trzeba się odchudzać??
      • alis82 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 12:47
        Ja od początku ciąży przytyłam prawie 7 kg - teraz kończę 23 tc. Przed ciążą
        ważyłam 49 przy wzroście 168cm. Mój gin narzeka, że za szybko tyje, ale ja czuję
        się z tym dobrze. W końcu wyglądam jak kobieta, a nie jak nastolatka. Na
        pierwszej wizycie gin zapowiedział, że dobrze by było jakbym przytyła ok 9 kg.
        Ale raczej na tym się nie skończy wink
        • annairam Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 13:34
          Nigdy nie byłam zbytnio szczupła ale tez nie grubas. Według wskaźnika bmi
          mieściłam się w normie, co prawda w okolicach granicy. Mój ginekolog stwierdził
          na początku, ze jeżeli nie będę miała dużych kłopotów z zatrzymywaniem wody w
          organizmie i będę się racjonalnie odżywiać to przytyję najprawdopodobniej 10-12
          kg i, że to jest norma. Przestrzegał mnie przed objadaniem się i zbytnim
          folgowaniem zachciankom ale w dobrej wierze. Mówił, że jeśli zbyt dużo przytyję
          to mi właśnie będzie trudno; bóle kręgosłupa, problemy z poruszaniem się itd., i
          co za tym idzie, możliwość trudniejszego porodu. W efekcie przez pierwsze 6
          miesięcy przytyłam 6 kg i 6 następnych do końca ciąży. Po ciąży zostały mi 3 kg
          na plusie no i, co niestety gorsze, zmieniła się figura, głównie brzuch. No ale
          na to, żadna z nas nie ma już wpływu.
          Z tego co piszecie, to wielu lekarzy naprawdę przesadza z tym tyciem/ nie
          tyciem. Chyba by chcieli, żeby po ciąży kobieta była szczuplejsza niż przed. Bzdury.
          Lepiej się nie przejmujcie.
          Pozdr.
        • marta76 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 13:34
          alis82 napisała:

> Ja od początku ciąży przytyłam prawie 7 kg - teraz kończę 23 tc. Przed ciążą
          > ważyłam 49 przy wzroście 168cm. Mój gin narzeka, że za szybko tyje, ale ja czuję

Kurde nie chce mi się liczyć,ale pewnie miałas niedowagę.Lekarz jeszcze
          powiedział,że lepiej żebyś tylko 9 kg przytyła?szok.Ja nie mówie,że trzeba sie
          spaśc jak świnka w ciąży,ale tutaj chyba przesadził.Potem się dziwią,że coraz
          więcej anoreksji i innych zaburzeń ,jak do bardzo szczupłej dziewczyny takie
          teksty lekarze walą.
    • annzal5 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 13:57
      mój pierwszy gin strasznie zmył mi głowę że za szybko tyję,na pierwszej
      wizycie,gdy już wiedziałam że jestem w ciąży,poczułam się wyrodną
      matką,zmieniłam lekarza,teraz jestem na ostatniej prostej,zostało mi 7 tygodni i
      w całości przytyłam 12 kilo,teraz ważę 65kg,każda ciąża jest inna,przez ostatni
      miesiąc przytyłam tylko 2 kilo na przykład,to ty wiesz najlepiej co jest dobre
      dla was
    • kasia8120 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 15:17
      ja co wizyta mam po 2-3kg do przodu...jestem w 25tc i juz mam 10kg na pusie,
      tylko w pierwszych 2 miesiącach schudłam 2kg a teraz cały czas na plus.
      • margo_kozak Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 15:40
        lo matko ale glupia ginka. ja juz przytylam 30 kilo i moj gin nic zlego mi nie
        powiedzial. raczej mnie pociesza, bo ja to strasznie przezywam. ale jestem
        strasznie spuchnieta, mam nadzieje ze to glownie woda
        • eska762 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 15:44
          uff! miło czytać takie posty, w jakims wcześniejszym wątku na temat wagi
          wszystkie uczestniczki forum chwaliły się tylko jak to wcale nie tyją, są
          piękne i wiotkie smile)) To pocieszające,że są jeszcze kobiety, które jednak w
          ciąży tyją smile
          • margo_kozak Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 15:50
            wczesniej przezywalam strasznie, ale z kazdym kopniakiem malego przestalam sie
            przejmowac. w koncu dotarlo do mnie, ze moje dupsko bede mogla odchudzic po
            porodzie, a najwazniejszy jest Jasiek. a poza tym zawsze bylam mistrzynia
            odchudzania i jestem dobrej mysli.
            • kamsi Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 16:02
              Dziękuję za taki wpis, naprawdęsmile Jesteś chyba jakąś strasznie fajną
              dziewczyną, pozdrawiam z otchłani mojego przejmowania się, które na pewno mi,
              do licha, przejdzie, tak jak piszeszsmile
              • margo_kozak Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 16:07
                oh dziekuje, ale z ta fajnoscia to przesada, bo potrafie byc zolza.
                a tobie życze duzo optymizmu. Waga to nie wszystko!
    • kamsi Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 15:35
      Dla mnie to jest potwornie stresujący temat - nigdy nie byłam bardzo szczupła,
      ale jak najbardziej mieściłam się w normach BMI, idealnie w środku normy, a
      nawet bliżej dolnej granicy, lecz bardzo się przy tym pilnowałam - taki mi
      został kompleks z dzieciństwa, a zwłaszcza nastolactwa, niewarto wspominać.
      Teraz jestem w 12. tygodniu ciąży, na samym początku ciąży wręcz wylałam na
      wszelki wypadek sporo łez nad tym, czy sobie poradzę z własnym psychicznym
      rozchwianiem w kwestii wagi, sprawdzałam w internecie oraz książkach wszelkie
      możliwe wskazania, ile powinno się/można przytyć, przeliczałam. Jestem jeszcze
      w pierwszym trymestrze i nie wymiotowałam dotychczas, choć często mocno mnie
      mdli i mój jadłospis jest nader ograniczony - żyję głównie jogurtami, kanapkami
      i owocami, czasem mi się uda zjeść zupę np. Do tego codziennie ćwiczę
      przynajmniej 15 minut, najczęściej więcej. Ale już samo powiększenie piersi
      powoduje pewien wzrost wagi. Myślę, że to strasznie szkodliwe, kiedy lekarz
      zwłazcza przy takim nieznacznym wzroście wagi jak Twój, krytykuje. Ja
      przybrałam na wadze 2 kg do tego 12. tygodnia, a bardzo się staram, żeby nie
      tyć - jak pisałam wyżej. To co ja miałabym o sobie myśleć? Dzisiaj idę do
      nowego ginekologa, bo mój dawny przestał przyjmować - mam nadzieję, że nie
      trafię na kogoś takiego.
    • reninka72 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 17:53
      O matko, twoja lekarka jest chyba jakas ignorantka. Naprawde, zastanowilabym
      sie powaznie nad zmiana lekarza w twojej sytuacji. Nie potrzebujesz krytyki
      (szczegolnie glupiej) a raczej wsparcia. 2 kilo w 17 tyg. to jest KSIAZKOWY
      przyrost wagi. Gdzie wieksze piersi, gdzie przyrost masy krwi? Tutaj masz
      kalkulator wagi w ciazy:
      www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
      i nie przejmuj sie glupimi komentarzami. W zadnym wypadku sie nie odchudzaj!
      • red39 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 18:13
        Ja mam termin na 19 stycznia. Od początku ciąży przytyłam ok. 12 kg. Uważam, że
        to nie jest dużo. W pierwszej ciąży przytyłam tyle samo i miałam zero nadwagi,
        a synek ważył 4150 g. Niemniej w 26 tygodniu ciąży usłyszałam od mojego gina
        (ze sporą nadwagą zresztą), że jak tak będę przybierać na wadze (max. 0,5 kg
        tygodniowo) to będę miałą kłopoty z nadwagą po porodzie. Miałam ograniczyć
        jedzenie. Prawdę mówiąc wyszłam zniesmaczona z wizyty. w 17 tc. też miałam ok.
        2 kg więcej, bo najpierw schudłam, a dopiero później zaczęłam przybierać. Także
        nie przejmuj się zbytnio.
    • amelia_s Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 18:18
      Ja jestem w 18 tygodniu i przytyłam 2 kg od początku ciąży), a wczoraj na
      wizycie lekarz z uśmiechem powiedział "o, w końcu waga ruszyła do przodu"
      W pierwszej ciąży przytyłam ok 8 kg i lekarz powiedział, że trochę przymało, ale
      najważniejsze, żeby z dzieckiem było ok.
    • ja4724 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 19:23
      Nie wiem jak to jest z ta waga, bo to moja pierwsza ciaza, wlasnie sprawdzilam,
      ze ja w 17tyg przytylam 2,5kg i lekarz kazal uwazac, i chyba mial racje. Jestem
      obecnie w 38 tyg, przytylam 17kg, kregoslup mi wysiada, jestem opuchnieta i mam
      walki tluszczu na plecach, a o obwodzie uda nie wspomne...Jem mniej niz przed
      ciaza, a tyje, choc faktem jest, ze jestem duzo mniej aktywna niz bylam kiedys.
      Z tym odchudzaniem sie po porodzie to tez ponoc roznie bywa, bo jak sie za malo
      je, to ma sie za malo pokarmu (tak mnie lekarz ostrzega). Sczzerze
      powiedziawszy, chce juz urodzic, bo jak sobie pomysle o dodatkowych kg, ktore mi
      z dnia na dzien przybywaja, slabo mi sie robi, czuje sie tlusta i ohydna. Sama
      znam dziewczyny, ktore przytyly po 30kg w ciazy i nie wszystkim udalo sie to
      zrzucic, ale to jest na pewno sprawa indywidualna kazdego organizmu, wiec ja
      staram sie waga nie przejmowac za bardzo, ale nabyty tluszzcyk nie daje o sobie
      zapomniec. Tylko maz jest zachwycony, ze nawet ramionka mam okragle... smile
      • phantomka Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 19:32
        Ja mialam dwa takie m-ce w calej ciazy, kiedy przytylam raz 7 kg, raz 8 kg - w
        pozostalych tylam po ok kilogram lub 2 kg. Zaden lekarz ani pielegniarka nie
        zwrocila mi na to uwagi. W sumie przytylam duuzo, ale nie odczuwalam z tego
        powodu zadnych dolegliwosci (ze str. kregoslupa czy generalnie organizmu) No i
        samo zeszlo po ciazy.
        • ja4724 Do Phantomka 10.01.07, 19:49
          Pocieszylas mnie, ze "samo" zeszlo, mam nadzieje,z e u mnie bedzie podobnie. Ja
          mialam jeden miesiac w ciazy, kiedy przytylam 5 kg, ale najgorsze, ze ja te moje
          kg czuje...Ale i tak najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe!
          • phantomka Re: Do Phantomka 10.01.07, 20:00
            To pewnie duzo zalezy od przemiany materii, ale przy dziecku nie da sie nudzic,
            wiec wiekszosc mam zrzuca nadprogramowe kg. smile
    • manab Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 10.01.07, 20:25
      Dziwna ta twoja ginka...
      2 kilo w 17 tyg. to dużo? 6- 9 kg na całą ciążę? Przecież "zawartość" brzucha
      (dziecko, wody, łozysko) to na finiszu jakieś 6 - 7 kilo. O powiększonych
      piersiach nie wspominając... Czyżby pani doktor nie znała się na fizjologii
      kobiecego ciała?
      • mi_lamaj Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 00:49
        manab:
        dokładnie! popieram!
        po porodzie miałam od razu 8 kg mniej, a reszta zeszła z czasem sama, karmię i
        nie myślę nawet o odchudzaniu a kg spadają
        jak sie człowiek 9 mies "rozciąga" to tyle samo czasu się "schodzi"smile
        nie martw sie wagą, na pewno będzie ok!
        • ewdik Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 09:20

• zabka11 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 09:44
      Chyba ją poszurało, tą ginekolog! 17 tydz i co? Może powinnaś schudnąć!
      Przecież te 2 kg to waży dzidzia, razem z wodami i macicą. Ty sama nie
      przytyłaś nic!!!!!!Proponuję zmień ginekolog, bo jak gada takie pierdoły, to
      ach strach pomyśleć, co jeszcze wymyśli! Pozdrowienia i gratulacje za
      wytrzymałość. Niektóre kobiety to mają już 10 kg do przodu w tym tyg. ciąży.
      Ja też staram się trzymać wagę(9tc) i mam nadzieję, że w 17tc wskoczę z Twoim
      rekordem!Powodzenia!
    • anulka59 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 10:39
      Podzielam zdanie dziewczyn-jakaś głupią teorię ma ta twoja gin.Ja w ciąży
      przytyłam 13kg w 17 tyg za 2tyg 2kg mi przybyło ale po kolejnych 2już miałam
      kilo mniej.poprostu zatrzymała mi się woda w organiźmie i spuchłam.Jak zaczęłam
      przybierać na wadze mój gin był bardzo zadowolony.
    • boo-hoo Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 10:40
      Dziewczyny dzięki za wszystkie posty, trochę się uspokoiłam. Najważniejsze,
      żeby dzidzia była zdrowa i ja też. Pozdrawiam.
      • morita11 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 12:48
        ZDiewczyny te 10-12 kg to maja przytyc mamy o normalnej budowie ciala i
        normalnej wadze wink mamy z neidowaga, tak jak kolezanka co miala 48 kg moga
        przytyc wiecej, nawet jest to wskazane, a mamy ciezsze na starcie powinny
        przytyc mniej niz te 10 kg.....ale coz, to sama teoria a zycie swoje smile
        Ja jestem na koncu 5 tyg. w ciagu dwoch tygodni przytylam 6 kg albo moja waga
        zwariowala.... MAm nadzieje,ze to drugie, w kazdym badz razie rozmiaru ubran
        jeszcze nie zmienilam wink
    • gabunia27 Re: Czy gin miała rację - uwaga za wagę :-(( 11.01.07, 13:03
      Moim zdaniem ta Twoja lekarka jest po pierwsze mało taktowna a po drugie to
      grubo przesadza. 2 kg możesz przytyć nawet w ciągu miesiąca i w tym nie ma nic
      złego, a 2 kg od początku ciąży to zupełnie normalne.
    • alicja30 do boo-hoo 11.01.07, 18:59
      o rany, taka otwarta krytyka pod adresem lekarki smile przecież pisały Ci już
      dziewczyny w innych wątkach, że lekarze to specjaliści i wiedza najlepiej smile po
      co Ty w książkach szukasz i na forum się pytasz? smile Jak pani doktor tak
      powiedziała to tak jest i koniec ! Nie jeść, nie pić, nie tyć! (teraz mi się
      oberwiesmile))
      A tak poważnie to dużo bym dała, żeby w 17 tygodniu mieć tylko 2 na plusie smile
      • morita11 Re: do boo-hoo 12.01.07, 08:10
        A co Ci przeszkadza, ze dziewczyna pyta??????????????
        Nie czytaj jak Ci sie nie podoba i tyle.
        • boo-hoo Re: do morita11 12.01.07, 10:46
          Morita, chyba nie zrozumiałać Alicji30. Pierwsza część wypowiedzi to po prostu
          taki żart, ironia. Treść właściwa jest w ostatnim zdaniu. smile))
          • alicja30 Re: do boo-hoo 12.01.07, 11:38
            smile)) dzięki, już myślałam, że znowu przyjdzie mi się tłumaczyć smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka