Dodaj do ulubionych

Do mam dziewczynek

16.01.07, 09:41
Proszę, podzielcie się wiadomością, na ile mniej więcej przed
owulacją "robione" były wasze dziewczynki?
Bardzo mi zależy na odpowiedziach, za które z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • melka_x Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 09:47
      Niestety dla tych, dla których ważna jest płeć, szeroko zakrojone badania
      podważyły hipotezę z lat 70., że dzień cyklu wpływa na płeć. U mnie dziewczynka
      pojawiła się w wyniku seksu w dzień owulacji, a chłopiec na 3 dni przed.
      • jola427 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 09:52
        U mnie było jakieś 2 dni przed owulacją, ale to współżycie, a kiedy doszło do
        zapłodnienia to nie wiadomo przecież.
        Nie wiem jaka jest prawda, ale kilkoro moich znajomych w ten sposób planowało
        płeć i u nich sie powiodło.
        Zawsze mozna spróbować, jak się nie uda, to trudno.
        Powodzenia!
        • melka_x Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 10:08
          > Nie wiem jaka jest prawda, ale kilkoro moich znajomych w ten sposób planowało
          > płeć i u nich sie powiodło.

IMO każdy sposób daje aż 50% szans, że płeć uda się zaplanować. Podobnie
          zresztą jak zgadywanie płci po cerze, kształcie brzucha, apetycie, czy nawet
          ruchu obrączki na sznurku. A serio (choć poprzednie zdanie jest prawdziwe) w
          badaniach - bodajże przeprowadzanych w Stanach - wyszło, że w obu grupach z
          kobietami, którym monitorowano cykl i które współżyły wyłącznie przed owulacją
          lub wyłącznie w czasie owulacji, poczętych zostało tyle samo dziewczynek i
          chłopców.
          Bawić się oczywiście można, byle nie przywiązywać się nadmiernie do myśli o
          danej płci.
          • jola427 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 10:24
            > Bawić się oczywiście można, byle nie przywiązywać się nadmiernie do myśli o
            > danej płci.
            Tu Cię w pełni popieram.
            Ja jak starałam sie o dziecko to wogóle nawet o tym nie wiedziałam, że w jakis
            sposób mozna zwiększyc prawdopodobieństwo którejś płci. A wtedy raczej chciałam
            chłopca, a później na USG dowiedziałam się, że będzie dziewczynka, no i ...
            bardzo sie ucieszyłam zwłaszcza, że mąż wolał dziewczynkę. Jak sie dowiedział
            to dostał takiego szału, że lekarz go wyprosił z gabinetu hehehe. w tej chwili
            nie zamieniłabym mojej córci za żadnego chłopca i jak kiedyś jeszcze będę miała
            dziecko to tez chcę dziewczynkę. No ale chcieć to sobie mogę... życie i tak ma
            swój scenariusz.
    • rybka405 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 10:16
      Nie traktuję tego śmiertelnie poważnie, i wiem, że jak urodzi się chłopczyk, to
      będę go kochać nad życie. Jedank zastanawia mnie "sprawdzalność" tej teorii
      (dziewczynki przed, chłopcy w trakcie), dlatego zadałam to pytanie mamom, które
      oczekują córeczek.
      Dzięki za odzew i czekam na następne wpisy.
    • mama.pysi 3 dni przed n/t 16.01.07, 10:22
      • vanilla4 Re: 3 dni przed n/t 16.01.07, 12:08
        u nas też 3 dni przed
    • ciemnanocka Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 11:04
      3 dni przedsmile
      • matma100 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 11:47
        A my bardzo chcieliśmy teraz córeczki. ALe tak wyszło że zabraliśmy sie za to
        jeden dzień przed, a potem jeszcze poprawiliśmy. Byłam pewna że bedzie drugi
        synus, a tu niespodzianka i rośnie Majeczka.
        • ad57 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 12:22
          w brzuszku mam dziewczynkę a przytulanko było dokładnie w 12 dzien cyklu więc w owulację...ta metoda planowania nie zawsze się sprawdza...nam było obojetnie bo to pierwsze dziecko zresztą to był złoty strzał smile))
    • lenazk75 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 14:33
      mam synka! był robiony dokładnie w dniu owulacji! od "początku" wiedziałam, że
      będzie chłopak! teraz marzę o dziewuszce, sama mocno jestem zainteresowana tym
      tematem, kilka moich przyjaciółek tak sobie "zaplanowało" płeć, ale wiem,że
      natura płata figle i nie zawsze jest ta wymarzona płeć, ale i tak się kocha
      dziecko nie zależnie, czy to wymarzony synuś, czy córeczka! ja w każdym razie
      mam zamiar "popróbować", chociaż przeczucie mówi mi, że będzie drugi synek!
    • marlena7-75 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 14:45
      kup sobie książke Karola Wójcika //chłopiec czy dziewczynka//czyli jak
      zaplanować płeć dziecka kupiłam ją przez internet bo w księgarniach jej nie ma
      mi pomogła będe miała chłopca a mam w domu 2 córki .POWODZENIA
      • robin2510 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 17:03
        Też mam tę ksiażkę, i liczę ze jak zabiorę się z mężem za robotę za 2 lata to
        moze uda sie tym razem chłopiec.

A co do twojego pyt.
        u nas była "codzienna praca" i mamy córkę. Po przeczytaniu tej ksiązki okazało
        sie ze "robilismy" właśnie wszystko aby mieć dziewczynke nie chłopca.

Codzienny seks sprzyja temy że plemniki są coraz słabsze i jest
        ich "wartościowo i jakosciowo" coraz mniej a zgodnie z podręcznikiem plemniki
        Y (chłopcy) są słabsi niż X (dzieczynki),które są dodatkowo mój maz uwielbia
        gorące kąpiele co też sprzyja że plemników o nośniku Y jest mniej.

Nie wiem na ile to prawda co pisze Wójcik w tej ksiazce ale u nas to sie
        sprawdziło.
        • robin2510 Re: urwałam w pół zdania... 16.01.07, 17:06
          które są dodatkowo "wytrwalsze" i "mocniejsze".
      • robin2510 Re: Do marlena7-75 16.01.07, 17:15
        napisałam do ciebie na pocztę
    • arnika15 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 17:31
      w dniu owulacji he he he. Nie sprawdziło sięsmile
    • drosophilka Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 18:23
      W dzień owulacji
    • delfina77 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 19:48
      U mnie jest dziewczynka, zaczęliśmy "próbować" już na 3 dni przed owulacją. Ale
      nie daję gwarancji, że to dlatego tak wyszło
    • emilka2007 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 19:55
      Staralismy sie codziennie, no i mamy coreczke.

Teraz staranko bylo w 13dc, a owu miedzy 13-15dc. Jestem bardzo ciekawa czy
      bedziemy mieli coreczke czy synka.
      • zoja79 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 21:41
        dwa razy w dzień owulacji, dwa razy córeczka
        • psotna Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 22:27
          kilka dni przed owulacją- córeczka, dzień po owulacji- syneczek
          • abahor Re: Do mam dziewczynek 17.01.07, 18:56
            mam 2 córki które powstały w 1 dniu płodnego śluzu 4 dni przed jajeczkowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka