rybka405 16.01.07, 09:41 Proszę, podzielcie się wiadomością, na ile mniej więcej przed owulacją "robione" były wasze dziewczynki? Bardzo mi zależy na odpowiedziach, za które z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melka_x Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 09:47 Niestety dla tych, dla których ważna jest płeć, szeroko zakrojone badania podważyły hipotezę z lat 70., że dzień cyklu wpływa na płeć. U mnie dziewczynka pojawiła się w wyniku seksu w dzień owulacji, a chłopiec na 3 dni przed. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 09:52 U mnie było jakieś 2 dni przed owulacją, ale to współżycie, a kiedy doszło do zapłodnienia to nie wiadomo przecież. Nie wiem jaka jest prawda, ale kilkoro moich znajomych w ten sposób planowało płeć i u nich sie powiodło. Zawsze mozna spróbować, jak się nie uda, to trudno. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 10:08 > Nie wiem jaka jest prawda, ale kilkoro moich znajomych w ten sposób planowało > płeć i u nich sie powiodło. IMO każdy sposób daje aż 50% szans, że płeć uda się zaplanować. Podobnie zresztą jak zgadywanie płci po cerze, kształcie brzucha, apetycie, czy nawet ruchu obrączki na sznurku. A serio (choć poprzednie zdanie jest prawdziwe) w badaniach - bodajże przeprowadzanych w Stanach - wyszło, że w obu grupach z kobietami, którym monitorowano cykl i które współżyły wyłącznie przed owulacją lub wyłącznie w czasie owulacji, poczętych zostało tyle samo dziewczynek i chłopców. Bawić się oczywiście można, byle nie przywiązywać się nadmiernie do myśli o danej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 10:24 > Bawić się oczywiście można, byle nie przywiązywać się nadmiernie do myśli o > danej płci. Tu Cię w pełni popieram. Ja jak starałam sie o dziecko to wogóle nawet o tym nie wiedziałam, że w jakis sposób mozna zwiększyc prawdopodobieństwo którejś płci. A wtedy raczej chciałam chłopca, a później na USG dowiedziałam się, że będzie dziewczynka, no i ... bardzo sie ucieszyłam zwłaszcza, że mąż wolał dziewczynkę. Jak sie dowiedział to dostał takiego szału, że lekarz go wyprosił z gabinetu hehehe. w tej chwili nie zamieniłabym mojej córci za żadnego chłopca i jak kiedyś jeszcze będę miała dziecko to tez chcę dziewczynkę. No ale chcieć to sobie mogę... życie i tak ma swój scenariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka405 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 10:16 Nie traktuję tego śmiertelnie poważnie, i wiem, że jak urodzi się chłopczyk, to będę go kochać nad życie. Jedank zastanawia mnie "sprawdzalność" tej teorii (dziewczynki przed, chłopcy w trakcie), dlatego zadałam to pytanie mamom, które oczekują córeczek. Dzięki za odzew i czekam na następne wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
matma100 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 11:47 A my bardzo chcieliśmy teraz córeczki. ALe tak wyszło że zabraliśmy sie za to jeden dzień przed, a potem jeszcze poprawiliśmy. Byłam pewna że bedzie drugi synus, a tu niespodzianka i rośnie Majeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 12:22 w brzuszku mam dziewczynkę a przytulanko było dokładnie w 12 dzien cyklu więc w owulację...ta metoda planowania nie zawsze się sprawdza...nam było obojetnie bo to pierwsze dziecko zresztą to był złoty strzał )) Odpowiedz Link Zgłoś
lenazk75 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 14:33 mam synka! był robiony dokładnie w dniu owulacji! od "początku" wiedziałam, że będzie chłopak! teraz marzę o dziewuszce, sama mocno jestem zainteresowana tym tematem, kilka moich przyjaciółek tak sobie "zaplanowało" płeć, ale wiem,że natura płata figle i nie zawsze jest ta wymarzona płeć, ale i tak się kocha dziecko nie zależnie, czy to wymarzony synuś, czy córeczka! ja w każdym razie mam zamiar "popróbować", chociaż przeczucie mówi mi, że będzie drugi synek! Odpowiedz Link Zgłoś
marlena7-75 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 14:45 kup sobie książke Karola Wójcika //chłopiec czy dziewczynka//czyli jak zaplanować płeć dziecka kupiłam ją przez internet bo w księgarniach jej nie ma mi pomogła będe miała chłopca a mam w domu 2 córki .POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 17:03 Też mam tę ksiażkę, i liczę ze jak zabiorę się z mężem za robotę za 2 lata to moze uda sie tym razem chłopiec. A co do twojego pyt. u nas była "codzienna praca" i mamy córkę. Po przeczytaniu tej ksiązki okazało sie ze "robilismy" właśnie wszystko aby mieć dziewczynke nie chłopca. Codzienny seks sprzyja temy że plemniki są coraz słabsze i jest ich "wartościowo i jakosciowo" coraz mniej a zgodnie z podręcznikiem plemniki Y (chłopcy) są słabsi niż X (dzieczynki),które są dodatkowo mój maz uwielbia gorące kąpiele co też sprzyja że plemników o nośniku Y jest mniej. Nie wiem na ile to prawda co pisze Wójcik w tej ksiazce ale u nas to sie sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: urwałam w pół zdania... 16.01.07, 17:06 które są dodatkowo "wytrwalsze" i "mocniejsze". Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 17:31 w dniu owulacji he he he. Nie sprawdziło się Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 19:48 U mnie jest dziewczynka, zaczęliśmy "próbować" już na 3 dni przed owulacją. Ale nie daję gwarancji, że to dlatego tak wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 19:55 Staralismy sie codziennie, no i mamy coreczke. Teraz staranko bylo w 13dc, a owu miedzy 13-15dc. Jestem bardzo ciekawa czy bedziemy mieli coreczke czy synka. Odpowiedz Link Zgłoś
zoja79 Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 21:41 dwa razy w dzień owulacji, dwa razy córeczka Odpowiedz Link Zgłoś
psotna Re: Do mam dziewczynek 16.01.07, 22:27 kilka dni przed owulacją- córeczka, dzień po owulacji- syneczek Odpowiedz Link Zgłoś
abahor Re: Do mam dziewczynek 17.01.07, 18:56 mam 2 córki które powstały w 1 dniu płodnego śluzu 4 dni przed jajeczkowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś