fortisa 17.01.07, 15:10 chodzi mi o jakis kubek, sztucce itp. czy nalezy zabrac swoje na oddzial polozniczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanilla.an Re: co ze soba do szpitala 17.01.07, 16:17 Witaj.Co zabrać do szpitala?Na pewno ręcznik,radzę zabrać mydło i papier toal.Kubek i sztućce też ,ale to zależy od szpitala.Kapcie ,szlafroczek ,piżamę i polecam też zabrać 2 złotówki na TV,no i resztę wg uznania.Wszystko zależy od szpitala,jak jest wyposażony,ale zawsze lepiej mieć własne przybory ,niż korzystać z publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
klaudyna1985 Re: co ze soba do szpitala 17.01.07, 16:51 Ja gdy szłam rodzić to musialam miec ze soba: *dużą łyżkę *małą łyżeczkę *widelec *Nóż *pampersy dla maluszka *husteczki nawilżane dla maluszka *duuuuużo ligniny *sporo zwykłych tylko dość luźnych majtek *majtki jednorazowe połogowe *watę *ubranka dla maluszka *kocyk dla maluszka *rożek dla maluszka *szczotkę do włosów *pastę do zębów *kubek na herbatę *wodę mineralną niegazowaną *smoczek dla maluszka *szlafrok *koszule na zmianę *skarpety *kapcie *tamtum rossa *szare mydło *dwa duże ręczniki * dwa mae reczniki *cukier a reszte co potrzebowałam to mi póxniej mąż przywiózł. Być może to wszystko nie bylo od razu potrzebne ale ja wolałam mieć. Póxniej mąż na drugi dzień dokupił mi te osłonki na sutki z aventu bo mi popękały, herbatke na laktację, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne do stanika itp. Pozdrawiam!!!! klaudyna_lawnik@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fortisa Re: co ze soba do szpitala 17.01.07, 17:17 co do wyprawek dla dzidziusia i dla mnie to jestem zorientowana jakos tak tylko ani w szkole rodzenia ani w ksiazkach nie pisali nic o kubkach lyzkach itp. ale to chyba obowiazkowe do zabrania do kazdego szpitala i na kazdy oddzial. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-e12 Re: co ze soba do szpitala 17.01.07, 17:19 Jak leżałam z ciążą zagrożoną, to musiałam mieć i kubek i sztućce, nawet własny termometr. Nie wspomnę, że na śniadanie i kolację był sam chleb z masłem, więc trzeba było mieć coś do chleba. Ale to wszystko zależy od szpitala. Powyższą listę uzupełniłabym tylko o klapki do kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dinobambino Re: co ze soba do szpitala 22.01.07, 22:52 Rodziłam na Żelaznej w Warszawie. Nic z przyborów kuchennych nie było potrzebne. Jedzenie szpitalne też mi wystarczało, natomiast piłam litrami sok jabłkowy (donoszony przez rodzinę, chociaż dla pacjentek dostępny był non-stop kompocik z jabłek). Przybory toaletowe potrzebne jak na każdy wyjazd, a dodatkowo polecam wziąć ze sobą 2-3 paczki podkładów higienicznych belli (na opakowaniu napisano, że to pieluchy i narysowany dzidziuś). Szlafrok niezbędny, klapki ze 2 koszule nocne. Ważna jest suszarka do włosów. Dla dziecka ręcznik, rożek, czapeczka bawełniana, rękawiczki niedrapki, ciuszki - najwygodniejsze na początek takie, przez które nie będziesz musiała przeciskać główki. Pampersy, chusteczki do pupy. To, co okaże się niezbędne, dostarczy Ci rodzinka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś