sylwia1239 25.01.07, 12:10 od 60 dni jestem na zwolnieniu-6 miesiąć ciąży.Niedostałam jeszcze ani grosza ,czy to możliwe żeby tak długo czekać Może ktoś miał podobną sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka_w_25 Re: zus a wypłata zasiłku chorobowego 25.01.07, 12:32 To bardzo dziwna sytuacja!!!!! Ja tez jestem na zwolnieniu prawie cala ciaze i do tej pory nie mialam problemow z wyplata, po jakis okolo 128 dniach zwolnienia skladalam wniosek o zasilek rehabilitacyjny i czekam teraz na decyzje ktora mam dostac w przyszlym tyg. Radzilabym ci pogadac z ksiegowa w zakladzie pracy, i zobacz co ona ci powie, a pozniej wal do ZUS-u.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdagl Re: zus a wypłata zasiłku chorobowego 25.01.07, 12:35 zadzwon po prostu do zusu i spytaj jak wyglada twoja sytuacja,ja czekalam ok 2 miesiecy ale dlatego ze wyszlam za maz i zmienilam nazwisko,a tak wyplaty byly regularne. teraz za to czekam juz 2 miesiace na macierzynski i ciagle dosylam jakies dokumenty i oswiadczenia wiec to dopiuro poczatek,przygotuj sie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Norma 25.01.07, 12:37 Za pierwszy miesiac placi pracodawca, za drugi dopiero ZUS, ktory ma czas, zeby kase wyslac. Mozna czekac miesiac, mozna czekac dwa miesiace, a jesli maja jakies watpliwosci, to nawet urodzisz, zanim cos wyjasnia. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Norma 25.01.07, 12:44 nie ma to jak pracować w firmie zatrudniajacej powyżej 20 pracowników, bo w takiej firmie zasiłek płaci pracodawca Odpowiedz Link Zgłoś