krzycha8 03.02.07, 17:35 Hej - Jestem w piątym tygodniu ciąży ale te mdłości i wymioty kompletnie mnie wykańczają. Proszę o pomoc: co jeść, pić żeby je minimalnie zmniejszyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Nudności-pomocy 03.02.07, 17:43 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=nudno%B6ci&forum=585&A_szukaj=temat&ile=20&sort=data_desc&ktory=2 Odpowiedz Link Zgłoś
karciak Re: Nudności-pomocy 03.02.07, 17:45 szczerze współczuję, ja też miałam potworne nudności do 4 m.c., spróbuj zanim wstaniesz z łóżka zjeść coś lekiego sucharek, wafle ryżowe lub małą kanapkę, możesz też pić herbatkę z imbiru. A w czasie dnia ja sobie radziłam wodą i petiberami, które zawsze miałam przy sobie i po kawałeczku małym żuła i żułam. trzymaj się po 3 m-cach wszystko minie i będziesz czuła się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
majka813 Re: Nudności-pomocy 03.02.07, 18:12 Mi lekarz poradził, przed zjedzeniem czegoś, abym połknęła kostę lodu, jeżeli nie ma problemów z gardłem itp. Pomagało, bo żołądek był taki "zamrożony". Poza tym dobrze jest jeść częściej ale w małych ilościach i najlepiej,zeby to było bez intentywnego samku i zapachu, bo wiadomo...Lekarz mi też przepisał tabletki homeopatyczne na mdłości, skutkowały, ale po jakimś czasie ich stosowania na sam ich widok miałam mdłości. Dla mnie rosół był dobry na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: Nudności-pomocy 03.02.07, 19:06 tez jestem w 5 tygodniu,siedze,piszę to i się zastanawiam czy juz lecieć do wc czy z chwile..... Odpowiedz Link Zgłoś