Dodaj do ulubionych

prosba do moderatorek

08.02.07, 11:13
wnosze o bezwzgledne usuwanie postow typu
- kto mi da zwolnienie (lewizne rzecz jasna)
- gdzie w szpitalu panstwowym nielegalnie zalatwic cc
to forum mialo sluzyc wymianie doswiadczen ciezarnych a nie poradom typu jakby
tu naciagnac zlamac parwo ukrasc zakombinowac
Obserwuj wątek
    • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 11:14
      ja tez jestem za z jednym ale: przy usuwaniu takich wątków prosze podać który
      par.art. został złamany.
    • eyes69 Podpisuje sie! 08.02.07, 11:17
      A nawet bym zglaszala takie incydenty...
      Zeby skuteczeniej tepic lapowkarstwo.
      Niech ktoras sie pochwali, ktory lekarz lapowki przyjmuje - pamietajcie -
      poczta nie jest anonimowa.
      • cota Re: Podpisuje sie! 08.02.07, 11:26
        Podkreślam jeszzce raz, aby usunąć post w imię łamania prawa musi być podany
        jaki przepis zostal złamany...a nie ujmujac nic moderatorkom to chyba żadna nie
        jest prawnikiem i nie może usuwac postów bo jej się wydaje, iż prawo zostało
        złamane. Abstrahując już, że od tego czy prawo zostało złamane, czy zostało
        popelnione przestępstwo może orzekać tylko sąd..
        • eyes69 Dlatego powinno to byc zglaszane n/t 08.02.07, 11:34

• ola19733 Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 12:39
      Wy chyba macie ze sobą jakieś problemy.....
    • mniemanologia Nie jestem prawnikiem, ale oto co znalazłam 08.02.07, 13:13
      Świadczenia pieniężne przysługujące osobom chorym regulowane są m.in. takimi
      aktami:

Ustawa z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia
      społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U. 2005 nr 31, poz. 267, 2006
      nr 221, poz. 1615)

Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 27 lipca 1999 r. w
      sprawie szczegółowych zasad i trybu wystawiania zaświadczeń lekarskich, wzoru
      zaświadczenia lekarskiego i zaświadczenia lekarskiego wydanego w wyniku
      kontroli lekarza orzecznika Zakładu Ubezpieczeń Społecznych (Dz.U. nr 65, poz.
      741; 2006 nr 1, poz. 3)

sprawie określania dowodów stanowiących podstawę przyznania i wypłaty zasiłków
      z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U. nr 65, poz.
      742; 2001 nr 64, poz. 653; 2002 nr 37, poz. 343; 2003 nr 147, poz. 1432; 2005
      nr 142, poz. 1193)

sprawie szczegółowych zasad i trybu kontroli prawidłowości wykorzystywania
      zwolnień lekarskich od pracy oraz formalnej kontroli zaświadczeń lekarskich
      (Dz.U. nr 65, poz. 743)

Natomiast tutaj mamy fragment Kodeksu karnego, który wykorzystywany jest przy
      uzasadnianiu oszustw (m.in. dotyczących wypłacania nienależnych świadczeń):

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną
      osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą
      wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego
      pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6
      miesięcy do lat 8.

A tu oczywiście mamy oczywiście regulamin forum:

4. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
      Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej,
      wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
      Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie
      niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
      • atenette Re: Nie jestem prawnikiem, ale oto co znalazłam 08.02.07, 13:17
        Jestem jak najbardziej za!
      • cota Re: Nie jestem prawnikiem, ale oto co znalazłam 08.02.07, 13:26
        ale nie moderatorkom forum pisać co zgodne z prawem, a co nie. To że jest
        przepis, nie znaczy, że z automatu x i y są wg. niego karani. Nie ma u nas
        precedensu. Trzeba zrobić bardzo dokładna wykładnię językową postu, aby miec
        przesłankę, iz prawo zostało złamane. Bo inaczej będzie sytuacja usuwania
        postów tzw. niewygodnych, az chciałoby się powiedziec - mkiedyś to juz było..
        • deela mniemanologia dziekuje 08.02.07, 13:28

• mniemanologia Re: Nie jestem prawnikiem, ale oto co znalazłam 08.02.07, 13:29
          Nie wiem, to może moderatorki powinny to gdzieś zgłosić administracji forum?

7. AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4, 5 i
          6 niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum
          Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia
          pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum
          Gazeta.pl przyjmuje do wiadomości, że ewentualne usunięcie przez AGORĘ
          zamieszczonego przez niego wpisu jest równoznaczne z powiadomieniem go o
          zamiarze usunięcia wpisu ze względu na naruszenie postanowień pkt. 4, 5 i 6
          regulaminu lub ze względu na wpłynięcie urzędowego zawiadomienia lub uzyskanie
          przez administratora Forum Gazeta.pl wiarygodnej wiadomości o bezprawnym
          charakterze zamieszczonego wpisu.

Ps. Też jestem aeską i wiem, jak trudne może być moderowanie.
    • malgosiek2 Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 13:59
      Wątek o c.c. przeniesiony na oślą ławkę.
      Jak na razie.
      Gosia
      • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:03
        ekhm a co to jest ośla ławka?
        • mniemanologia Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:09
          Takie miejsce, gdzie trafiają niekóre wątki smile

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396
    • quiq Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:16
      Nielegalne cc to może to samo, co usuwanie ciąży???
      Trochę się zapędziłaś z tym bezwzględnym usuwaniem.
      Będziesz miała swoje forum, będziesz robiła, co ci się żywnie podoba.

Wielu jest lekarzy, którzy nie dają L4, bo mają takie widzimisię. Samopoczucie
      gina jest ważniejsze niż zdrowie dziecka , który każe kobiecie zasuwac do
      pracy, mimo iż ta źle się tam czuje? Miałas tak kiedyś? Gdybyś była w podobnej
      sytuacji nie pisałabys takich głupot.

poradom typu jakby
      > tu naciagnac zlamac parwo ukrasc zakombinowac
      Gdzie ta kradzież?

Zejdź na ziemię - lewe L4 dostaje się bez problemu za parę złotych. A jak się
      chce legalnie, to się mówi, doktorze, wiecznie kręci mi się w głowie, moja mama
      i siostra miały cholestazę przy każdej ciąży, drętwieją mi nogi, w pracy siedzę
      8h przed kompem, muszę obsługiwac ksero, skanowac, a szef ma to gdzies. I tyle
      na temat.
      • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:18
        A co było takiego złego, że został ten wątek usunięty? bo nie rozumiem...wiem
        malgosiek2 iz jesteś przeciwniczką cc, ale napisz wraz z podstawą dlaczego
        wątek został przeniesiony na tamto forum.
        Dziekuję.
        • mniemanologia Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:30
          No wiesz, cc na życzenie to można sobie prywatnie zrobić. Oczywiście za
          odpowiednią kasę. Jest to operacja i - wykonywana państwowo - obciąża kosztami
          budżet. Jeśli są wskazania, to się ją wykonuje, bo trzeba. Ale jeśli ktoś po
          prostu sobie ją tylko "życzy", bez żadnych wskazań, to znaczy, że chce wyłudzić
          nienależne sobie świadczenie. A Polski na to nie stać (ba, nie stać nas nawet
          na należne świadczenia...).
          Wiesz, ja też bym chciała mieć zdrowe oczy i ładny nosek, ale do głowy by mi
          nie przyszło szukać jakiegoś lekarza, który dałby mi lewe skierowanie na tego
          typu zabiegi "bo tak" smile
          • silje78 Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:32
            przecież autorak wątku nie pisała że chodzi o cc za łapówkę!!!! czy
            niesprecyzowanie pytania oznacza, że wątek ma być usunięty?
            przesada.
            • mniemanologia Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:38
              To czekaj, bo się pogubiłam smile
              Wydawało mi się, że chodzi o wątek, w którym ktoś szukał lekarza, który mimo
              braku wskazań wypisałby zalecenie cc?
              • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:41
                pytanie było ile sie płaci za cc - bez sprecyzowania i padły odpowiedzi n/t
                prywatnych klinik plus dyskusja n/t łapówkarstwa, nie było napisane ja płaciłam
                lekarzowi x tyle itd..więc nie rozumiem.
                • mniemanologia Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:43
                  A, to nie wiem w takim razie.
                  sad
              • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:46
                a taki wątek o którym piszesz to pewnie, że powinien byc usuniety.
            • yola13 No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 15:33
              bo tylko pewnych frustratek zdanie jest najwazniejsze i jedynie słuszne, to
              forum zaczyna schodzic na psy, żenada
              • mniemanologia Re: No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 15:37
                yola13 napisała:

> (...) frustratek (...)

Ejże, ja tu nikomu diagnoz psychologicznych nie stawiam, może powinnam?
                smile
                • cota Re: No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 15:40
                  plizzz dziewczynki nie kłóćcie się big_grin
                  Bo jeszcze i nas wyśla na oślą ławkę. Choć fakt faktem, iż nadal nie rozumiem
                  dlaczego tamten wątek został tam wysłany...Jestem za usuwaniem wątków typu: od
                  kogo i jak lewe zwolnienie/zaświadczenie, jak aborcje itd, ale tamten..trochę
                  się zgadzam, że chyba ideologia zagrała główna rolę, a nie obiektywizm i forum
                  robi się prywatne - jeśli coś nie po myśli moderatorek to ban...a szkoda, może
                  się mylę, ale czekam na odpowiedź odnośnie tamtego wątku.
                  Pozdrawiam
                  • mniemanologia Re: No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 15:44
                    Nie sądzę, byś się doczekała:
                    "Informacje o przyczynie usunięcia są udzielane tylko autorom usuniętych
                    wypowiedzi i tylko listownie - na maile wysłane do forum@agora.pl lub do
                    administratorów społecznych danego forum."
                    • cota Re: No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 15:47
                      szkoda, bo tak to prywata i własny folwark sie robi...co nie po mysli cenzora
                      to out sad dziwne, że gazeta cofa się do dawnych czasów. I straszno i smieszno.
                      Pozdrawiam
                • yola13 Re: No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 15:49
                  szkoda ze nie zwróciłaś uwagi na resztę mojego zdania a nie tylko jedno słowo
                  wyrwane z kontekstu
                  • mniemanologia Re: No wiesz wszystkim próbuje się zamknąć usta 08.02.07, 16:00
                    Skąd wiesz, ze nie zwróciłam, może tylko po prostu nie skomentowałam smile
                    Takie pisanie epitetów to dla mnie przyganianie garnkowi. Odniesienia
                    personalne itd.
          • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 14:33
            ok, ale dlaczego wątek zostal usunięty? bo co tam zostało napisaen? były cc w
            prywatnych klinikach, dyskusja itd..co takiego padło, że został on usunięty -
            cały wątek, a nie np. usunięta wiadmość jakiegoś użytkowanika?
            • cota jeszcze raz prosba 08.02.07, 15:25
              dlaczego ten watek został przeniesiony, pytam normalnie, chciałabym wiedzieć,
              aby nie uczestniczyć w takich dyskusjach, nie zakładać takich wątków.
              Pozdrawiam śnieżnie.
              • salinas Re: jeszcze raz prosba 08.02.07, 15:46
                Jestem jak najbardziej za tym, aby wątki o takiej treści byly kasowane, bo jest
                to niezgodne z prawem.

Ale jednocześnie proponowałabym kasować posty forumowiczek , które
                wyśmiewają ,obrażają , w sposób wulgarny atakują inne osoby , czyli naruszają
                regulamin:

5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
                Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie
                niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.

Czasami jest mi przykro to czytac. Takich postów jest wiele i panie , które w
                ten sposób piszą , wiedzą o kogo chodzi? Prawda?
                • azza4 Re: jeszcze raz prosba 08.02.07, 15:54
                  Jestem za przeniesieniem na inne forum(pewnie takie jest) watkow pt.Umarlo mi
                  dziecko przy porodzie.I co z tego,ze nie przeczytam postu jak tytul watku juz
                  jest wystarczajaco budujacy dla przyszlych mam.Mimo szczerego wspolczucia dla
                  mamy takie watki powinny stad znikac.Jezeli sa osoby,ktore po zjedzeniu kawalka
                  sera plesniowego nie moga tydzien dojsc do siebie to co dopiero po przeczytaniu
                  takiej relacji.
                  • eyes69 Zgadzam sie!!! 08.02.07, 15:57
                    Tez uwazam, ze to nie miejsce na takie watki!
                    Wiele przyszlych mam moze sie przez tego typu zwierzenia, po prostu
                    niepotrzebnie zamartwiac.
                    Sa specjalne fora, poswiecone takim tragediom.
                    • gonia28b Re: Zgadzam sie!!! 08.02.07, 22:25
                      eyes69 napisała:

> Tez uwazam, ze to nie miejsce na takie watki!
                      > Wiele przyszlych mam moze sie przez tego typu zwierzenia, po prostu
                      > niepotrzebnie zamartwiac.
                      > Sa specjalne fora, poswiecone takim tragediom.

Tak samo jak są fora pt. "Szpitale", "Prawo i pieniądze", "eMama", "Karmienie
                      piersią", "Wszystko o imionach" etc.
                      Wątków kwalifikujących się do przeniesienia każdego dnia przybywa w tempie
                      lawinowym. Linki odpowiednich forów tematycznych foremkom podajemy do znudzenia.

Forum "Strata dziecka, chore dziecko" jest forum prywatnym. Nie mamy żadnych
                      uprawnień umożliwiających nam przenoszenie wątków na fora prywatne. Jedyne co
                      możemy zrobić i osobiście uważam to za najlepsze rozwiązanie, to podać osobom
                      przeżywającym taką tragedię jak śmierć własnego dziecka, odpowiednie linki na
                      odpowiednie strony i fora, gdzie mogą znaleźć wsparcie.
                  • quiq Re: jeszcze raz prosba 08.02.07, 15:59
                    Oj, gdzie to współczucie....
                    • eyes69 Nie wiem czy sie zorientowalas 08.02.07, 16:02
                      Ale to jest forum Ciaza i Porod.
                      Jesli chodzi o utrate dziecka - sa specjalne fora poswiecona wlasnie takim
                      przypadkom.
                      Nie chodzi o wspolczucie, tylko o to, ze na tym forum jest cala masa kobiet,
                      ktore sa w swojej pierwszej ciazy i wszytkim bardzo sie przejmuja.
                      • salinas Re: Nie wiem czy sie zorientowalas 08.02.07, 16:08
                        A odpowiedzi niektórych forumowiczek są szczególnie ,,budujące" i
                        bardzo ,,wspierające " panie będące w pierwszej ciąży i przejmujące się
                        wszystkim, nieprawdaż Pani Eyes!!!
                        • eyes69 Owszem 08.02.07, 16:12
                          Smierc dziecka na pewno nie jest tematem, ktory winien sie znajdowac na forum
                          Ciaza i Porod, tak samo jak kwestia zasilkow jest odsylana na odpowiednie forum.
                          • salinas Re: Owszem 08.02.07, 16:18
                            Nie chodzi mi o ten wątek, ale o całokształt Twojej ,,działalności ".
                      • melka_x Re: Nie wiem czy sie zorientowalas 08.02.07, 18:31
                        Śmierć dziecka nie jest zaraźliwa.

> Nie chodzi o wspolczucie

A to prawda.

> Jesli chodzi o utrate dziecka - sa specjalne fora poswiecona wlasnie takim
                        > przypadkom.

Nie ma. Jest prywatne forum, na które moderatorom gazetowym nie wolno przenosić
                        (bo i z jakiej paki?).

Proponuję żebyś jeszcze zażądała od szpitala, by nie przyjmować beznadziejnych
                        przypadków, co byś się na położnictwie na taką trędowatą, co ci humor popsuje
                        nie natknęła. I zażądała od mediów, by o tym nie mówić/pisać (co z tego, że
                        programu można nie obejrzeć jak tytuł sam mówi za siebie).
                        A jak widzisz matkę z niepełnosprawnym dzieckiem to twoja wrażliwość nie
                        cierpi? Nie masz ochoty do niej podejść i poprosić, by się na ulicy nie
                        pokazywała, bo ty z racji ciąży bardzo się przejmujesz? Nie masz ochoty
                        wydzielić jej jakiegoś kwartaliku ulic, na którym będą same takie jak ona?

A serio - skoro przyjmujesz, że w realu możesz się zetknąć z cudzą tragedią i o
                        getta dla chorych i po stracie jeszcze nie apelujesz (mam nadzieję, że nikt
                        jeszcze nie wpadł na taki pomysł), to dlaczego uważasz, że w necie mają
                        obowiązywać inne zasady?
                        • wo_man1 Re: Nie wiem czy sie zorientowalas 08.02.07, 21:16
                          Jeden rozsądny głos. I tak pewnie Cię zakrzyczą.
                          Z jednej strony napiętnowanie tych, co są na zwolnieniu na początku ciąży(bo
                          nic im nie ma), z drugiej troska o te, co to mogą się przestraszyc w ciąży
                          cudzego cierpienia... Czyżby stres stresowi nie był równy? Niekonsekwencja i
                          nielogicznośc myślenia, niestety.
                        • lady_of_avalon melka - popieram całkowicie 09.02.07, 09:07
                          Czy tego chcemy czy nie, śmierć noworodka czy poronienie płodu sie zdarzają
                          własnie podczas "ciązy i porodu". Do tematyki forum pasuja więc te zagadnienia
                          doskonale. Poza tym często w takich wątkach pojawiają się przykłady błedów w
                          sztuce lekarskiej, których będąc świadome możemy uniknąć - chociażby domagając
                          się okreslonych badań.
                          A co histeryczek bojących się nawet serka plesniowego to nie będę się
                          wypowiadać... ale nie sądzę zeby akurat pod takie osoby nalezało dopasowywac,
                          jakie sprawy nalezy a jakich nie poruszac na tym forum.
                  • martusia_25 Re: jeszcze raz prosba 08.02.07, 16:24
                    Nie przesadzaj, to forum Ciąża i Poród a jednym z powikłań porodu jest również
                    śmierć dziecka. Na tej zasadzie należałoby również usuwać wątki o tym, że komuś
                    źle się goiło nacięcie krocza, albo że miał zatrucie ciążowe, żeby się
                    przewrażliwione mamusie nie stresowały. Ale wtedy będą wariować ze strachu
                    przez wspomniany przez Ciebie ser pleśnowy, użycie depilatora albo pójście na
                    solarium w pierwszym tygodniu ciąży.
        • malgosiek2 Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 17:38
          Wątek NIE został usunięty tylko PRZENIESIONY
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396
          • doral2 Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 17:58
            śliczny wacik, podbiję go dla potomności smile
          • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 17:59
            ale dlaczego? co takiego w nim bylo, ze go przeniesiono co łamał?
            • malgosiek2 Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 18:07
              Szczególnie Wasze kłótnie to raz .
              A ja nie mogę zadwolić wszystkich tak,aby byli szczęśliwi.
              Chcecie dalej dyskutować o płaceniu za c.c. to róbcie to na osiole.
              Jeszce trochę takiej jazdy,a wykauję ten wątekuncertain
              Gosia
              • cota Re: prosba do moderatorek 08.02.07, 18:14
                malgosiu, ale to nie jest Twoje forum prywtane, a np. wątek o zwolnieniach jest
                zdecydowanie bardziej kłótliwy, a jest...jak i więcej...powinny być jasne zasady
                co jest usuwane, natomiast usuwasz wątki bo: a) ktoś krzyknął, aby go usunąć b)
                jesteś zwolenniczką pn..i jeszcze grozisz, że jeśl ktoś będzie "podskakiwał" to
                w ogóle usuniesz wątek...coś tu chba nie tak!!.Powinny być jasne zasady skoro
                jest to forum publiczne i nie mozna w ten sposób uprawiac prywaty!
              • deela ja sie zgadzam 08.02.07, 18:16
                jesli ktos ma neta a ma bo pisze posta na forum rownie dobrze moze sprawdzic
                liste klinik w swoim miescie takie prywatne zazwyczaj maja doskonale strony
                internetowe WRAZ Z cennikiem
                nie trzeba siac zametu na forum
                • cota ale abstrahując od wątku.. 08.02.07, 18:19
                  ...chodzi mi o główne zasady przenoszenia wątków!
                  • deela jestem moderatorem 08.02.07, 18:21
                    na pewnym forum
                    tam w regulaminie jest fantastyczny przepis
                    MODERATOR MA ZAWSZE RACJE
                    i tym ucinam klotnie na temat skasowanych postow :o
                    • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 18:25
                      No tak, widzę, iż malgosiek2 też stosuje tę zasadę...
    • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 18:30
      Ale Gosi to byl tylko przykład...moje pierwsze pytanie było dlaczego tamten
      wątek został przeniesiony na podstawie zego? co zostało złamane? i jakie ogółem
      wątki są przenoszone w imię jakich zasad-konkretnie..bo kłótnie to tak naprawde
      są w co drugim wątku..hormony szaleją.
      • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 18:33
        bo tak nnaprawde utopią byłoby myslenie, że nie będzie kłótni i zamiana forum w
        kącik wzajemnej adoracji..czasem spory są potrzebne, czy różnice zdań.
        • malgosiek2 Re: jestem moderatorem 08.02.07, 18:39
          Skonsultowałam się z gonią28 czyli następnym moderatorem na gg i też
          stwierdziła,że wątek o c.c. należało przenieść na osła.
          Gosia
          • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 19:04
            no ok to już wiem, ale po raz kolejny pytam - podajcie mi powód dlaczego i jaki
            przepis regulaminu został złamany. Co o tym zadecydowało
            • malgosiek2 Re: jestem moderatorem 08.02.07, 19:06
              Regulamin Forum pkt.5
              forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
              • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 19:08
                No ale tam nie było o tym kto dał ile łapówki komu itd tylko były ceny w
                prywatnych klinikach plus wątek o łapownictwie plus wątek o systemie ochrony
                zdrowia w Polsce.
                • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 19:16
                  i na koniec wątek o karmieniu w miejscac publicznych aż kipiał jadem, złością i
                  łamał wiele pkt regulaminu...a nadal jest, jak i wiele innych. Ten wątek
                  naprawdę - nie było w nim nic co mogło naruszyć cokolwiek. zawsze uważałam forum
                  gazety za forum obiektywne, gdzie doczekałam się woloności słowa i przekonań,
                  forum gdzie mogę podysktuwać z innymi - niekoniecznie mającymi te same poglądy.
                  Akcepowałam i zgadzałam się, gdy post (ale nie cały wątek) był usuwany ze
                  względu na wulgaryzmy/podsycanie nienawiści/agresję..natomiast tutaj zaczyna
                  dochodzić do sytuacji, gdy cenzor-moderator usuwa niewygodne dla siebie wątki.
                  Dlaczego post o cenę cc był usunięty - nie wiem. Z drugiej strony wystarczy
                  wrzucić w wyszukiwarkę na cip hasło "ile dla położnej" - ogrom wątków ile daje
                  się łapówki położnej, gdzie itd..i żaden z nich w imie powyższego punktu nie był
                  usunięty..Chyba coś nie tak.
                  Uszanowanie
    • cota Re: jestem moderatorem 08.02.07, 19:21
      Nie. ale wątki "ile dla położnej" w imie tej samej idei też powinny byc usunięte.
    • elza78 ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 19:22
      smile za to jak zapytasz o wozek to zaraz wywalaja na wozki...
      • cota Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 19:26

• cota Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 19:27
          ups, przepraszam..pusty. Takich wątków jest ogrom: ile dla położnej, ile dla
          lekarza - nigdy nie był usuwane..czy dyskusja n/t cc na życzenie też jest zła?
          • malgosiek2 Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 19:29
            Przecież NIE usuwałam takich wątków i dobrze o tym wiesz.
            Więc nie wmawiaj mi czegoś czego NIe robiłam.
            Więc się nie czepiaj.
            Podeślij linki to usunę jak tak bardzo chcesz.
            • wo_man1 Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 21:27
              Usuwanie postów na żądanie? Czyżby prywata?
              Mam wrażenie, że styl i forma postu szanownej moderatorki są bardzo niskich
              lotów.
              Skoro nawet moderator nie potrafi patrzec z dystansu i nie podniecac się
              dyskusją i pretensjami, to wydaje mi się, że się do tego nie nadaje.
              To takie moje skromne zdanie.
              • deela jakby byla prywata 08.02.07, 22:22
                poprosilabym na priv
                a poprosilam calkiem oficjalnie i troche ludzi mnie poparlo
      • malgosiek2 Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 19:27
        Po pierwsze nikt nie "wywala"na wózki,bo to forum prywatne i nie mamy takiej
        możliwości nawet admin.
        Podrzucane sa linki,gdzie kierować takie pytanie.
        A f."Wózki dziecięce"to forum prywatne jeśli o to chodzi.
        To gwoli ścisłości.
        • malgosiek2 Re: cota kończ już bo nudzisz strasznie n/t 08.02.07, 19:31

• cota Re: cota kończ już bo nudzisz strasznie n/t 08.02.07, 19:32
            No przeciez skończyłam, to twoje były ostatnie słowa..a najlepiej to mnie wywał,
            w końcu - jak to było? moderator ma zawsze rację, fakt. każdy kto nie pomyśli
            moderatora won.
            he he nieźle,
          • nec_nec moderatora poniosło?? 09.02.07, 06:37
            • nec_nec Re: moderatora poniosło?? 09.02.07, 06:45
              Wczoraj się miałam włączyć do dyskusji, ale tylko czytałam. Moderator też
              człowiek, ale powinien dawać przykład, jestem przekonana, że wczoraj był tu post
              malgosiek, która pisała, (coś w tym stylu), że z którąś z forumowiczek nie tak
              (w kontekście fiu bdźiu).No nie wiem..A zgadzam się o usuwaniu postów.Tylko
              obiektywnie big_grin
        • elza78 Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 22:04
          boszz nie jestem taka oblatana w zawilosciach forumowych, tak czy inaczej,
          posty niezwiazane z tematem jestescie w stanie wypieprzyc za przeproszeniem tam
          gdzie ich miejsce a juz postow w ktorych jawnie jest nawolywanie do pomocy w
          lamaniu prawa nikt nie usuwa... troche skucha smile
          posty odnosnie poloznych i lekarzy ile komu dawac za porod tez powinny byc
          wypieprzane bo to tez nie jest legalne...
          pisalam o tym jeszcze za czasow black currant jak tobie sie malgosiek o
          moderowaniu nie snilo...
          • gonia28b Re: ile razy o tym mowilam jak grochem o sciane 08.02.07, 23:13
            owszem, skucha trochę...
            Black_currant pamiętam bardzo dobrze, nawet przez pewien czas razem
            współpracowałyśmy na tym forum.

Otóż, powtórzę to co już kiedyś sama Black_currant i Czajkax2 powiedziały:
            moderator to też człowiek. F. "Ciąża i poród" jest forum bardzo aktywnym.
            Fizycznie nie jesteśmy w stanie wyłapać wszystkich nieprawidłowości, stąd
            gorąca prośba o zgłaszanie nam na priv wątków, postów do wykasowania,
            a w szczególności uprasza się o zakładanie wątków od razu na właściwych forach
            tematycznych. Wam znacznie oszczędziłoby to nerwów, a nam moderatorom pracy i
            to ciężkiej wink
            W jednym z przyszpilonych na górze wątków podana jest lista wszystkich forów
            tematycznych eDziecka smile
            • gonia28b PS. 08.02.07, 23:14
              I też w kółko mówimy o tym jak grochem o ścianę smile
              • ilona797 Re: 08.02.07, 23:30
                Przecież forum służy do tego aby udzielać sobie różnych informacji, a jeśli
                kogoś coś razi,to niech sam nie wymierza prawa,tylko po prostu przejdzie do
                kolejnego postu.Nikt nikomu na siłę nie każe się wypowiadać w danym temacie,a z
                drugiej strony każdy też ma chyba prawo wypowiadać swoje zdanie,jakie by ono
                nie było. Jeśli więc komuś nie podoba się,że ktoś inny robi sobie cc na
                życzenie, to niech zachowa swój pogląd dla siebie.Czy odrazu trzeba
                krytykować?? Czy faktycznie wszystkie zyjemy zgodnie z prawem???? Ja 10 lat
                temu dałam w łapę zeby zdać prawko,bo były takie czasy,ze bez tego ani rusz. I
                jakoś z tym żyję,a teraz bez problemu można zdać bez "kasy".Kiedyś i przyjdzie
                czas na legalne cc....I nie krytykujcie jakiejs Kaski,Baski czy Zoski,bo pisze
                inaczej,a Tobie się nie podoba-po to jest forum,kazdy ma prawo miec swoje
                zdanie,to nie forum pt.Sąd Najwyższy!!!!
    • gonia28b Na "Oślą ławkę"... 08.02.07, 23:20
      przenosi się wątki, gdy pierwszy post jest treścią niedozwoloną, która zgodnie
      z przewidywaniem wywoła pyskówkę.
      Na f. "Ośla ławka" nie możemy dopisywać już żadnych postów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka