bella48 12.02.07, 17:17 witam ...mam pytanie moj maz popija alkohol...czasami duzo za duzo ...czy opary ktore wdycham przez cała noc spiąc razem zagrażaja dziecku jestem w 8 tyg ciaży pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florka72 Re: alkohol..Pilne!!! 12.02.07, 18:48 zagrażasz potwornie!! dziwię się, że jeszcze nie złożyłaś papierów o rozwód. bo jak się domyślam - poradni antyalkoholowej to on nie bierze pod uwagę?? wiesz, jakiś odwyk, zaszycie i co tam się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
aga415 Re: alkohol..Pilne!!! 12.02.07, 19:39 myślę że zbyt surowo oceniasz sytuację, nie wiesz od kiedy pije jakie są przyczyny itp.. nic tylko rozwód. łatwo powiedzieć. Myślę że tak naprawdę powinaś szczerze z nim porozmawiać, zapytać czy ma jakiś problem, w pracy, czy też boi się całej sytuacji z dzieckiem. Jeśli nic się nie zmieni wyprowadź się na jakiś czas np. do mamy siostry, tak aby miał czas pomyśleć. Faceci lubia ciszę wtedy tylko myślą(niestety). Alkohol na pewno działa na dziecko, ale strach i niepokój twój jest pewnie duzo większy. Ciagły stres nie wpływa dobrze na rozwój ciąży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: alkohol..Pilne!!! 12.02.07, 23:39 ależ skąd surowo?? jak się wdycha opary alku, to grozi potwornymi konsekwencjami. stężenie w oddechu konia może powalić czasem, jak może być obojętne dla zdrowia fasolinki?? radzę ponownie - albo odwyk dla starego (i klub AA), albo rozwód! Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: alkohol..Pilne!!! 13.02.07, 08:01 zawsze mozna stergo na kanape wywalic...bez względu na ciąże czy nie wdychanie oparów przetrawionej wódy przyjemne nie jest....w przeciwieństwie do bezpośredniego spozycia w miłym koktajlu Odpowiedz Link Zgłoś
deela zagraza 13.02.07, 10:00 nie wolno ciezarnym pic alkoholu zebi pili w jej obecnosci zeby pil ktos znajomy nawet jak go nie widzisz, nie wolno wchodzic do dklepow w ktorych sprzedaja alkochol ani mijac taowych w opdleglosci 17 m od murow graniczych niezwykle szkoldiwe jest ogladanie reklam alkoholu szczegolnie podstepnego piwa ktorych wiele osob za alkohol nie uwaza starsznie mi cie zal fasollka w oparach alkoholu meza koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: zagraza 13.02.07, 10:04 a ty deela nie unikaj odwiedzania sklepów ze słownikami ortograficznymi ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mrozikowa Re: bella, normalnie cie uwielbiam :) n/t 13.02.07, 10:07 za co mnie uwielbiasz??? kichigai????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mamunnia Re: alkohol..Pilne!!! 13.02.07, 13:37 Pogadaj z nim bardzo bardzo poważnie. Bo nawet jeśli nie szkodzi bezposrednio dziecku to w jakim dyskomforcie ty żyjesz!!! Swego czasu mialam podobny problem. Życze ci zeby wam sie ulozylo, ale gdyby mąż nie dawał rady pamietaj ze najwazniejsza jestes ty i dziecko. Fuj nie wyobrazam sobie sypiac z takim smierdziuchem!! Sorry, ale przeszlam przez to i naprawde mam dosyc facetów, ktorzy tak egoistycznie podchodza do życia. Jak nie bedzie chcial sie leczyc t tym bardziej nie dorosl do roli męża i ojca. Przepraszam, że tak ostro, ale szkoda mi ciebie troszke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś