Dodaj do ulubionych

skąd ta "słowna złość" u przyszłych mam ???

22.02.07, 14:34
tak się zastanawiam...na tym forum często przyszłe mamy zadają pytania. dot.
zdrowia, przyjmowania lekarstw; pytaja o porady odnośnie dolegliwości...
może i dobrze, chociaż dla mnie pierwszym autorytetem w tej kwestii jest
lekarz (u ktorego rozwiewam swe wszystkie watpliwosci); jesli zaś nie mam
zufania - zmieniam specjalistę ( tak zrobilam po 1-szej wizycie u gin.)
Na forum, gdy w jakikolwiek sposób nie zgadzasz się z czyjąś niewiedzą czy
brakiem odpowiedzialności ( ja będąc w ciąży czuję się odpowiedzialna za
zdrowie maleństwa, dlatego nawet jeśli coś uwielbiam, a nie jest to zdrowe
dla maleństwa, staram się to na czas ciąży ograniczać) - momentalnie jesteś
wykpiona,itp...Dziewczyny, jeśli skąd ta złość???
Obserwuj wątek
    • aurinko dlaczego odrazu "złość"? 22.02.07, 14:39
      Widzisz, Ty robisz teraz to, o czym piszesz. Nie zgadzasz się z tym, że ktoś może mieć inne zdanie niż Ty i inne poglądy na niektóre sprawy i zakładasz wątek aby pokazać, że te, które myślą inaczej mają w sobie jakąś złość.
      • beatar9 Re: dlaczego odrazu "złość"? 22.02.07, 14:44
        ...inne zdanie to chyba nie to samo co dogryzanie,wyśmiewanie,czasem obrażanie
      • mimarika rozbawiłaś mnie:)))) 22.02.07, 14:47
        bo nawet jeśli z kimś się nie zgadzam, nie czynię złośliwych uwag.
        • aurinko to dobrze 22.02.07, 14:50
          że się rozbawiłaś, bo sprawiałaś wrażenie strasznie nerwowej i przewrażliwionej, cieszę się, że poprawił Ci się humor smile
    • beatar9 podpisuję się... 22.02.07, 14:43
      ..może to kwestia hormonów...nie jestem w ciąży ale byłam i powiem szczerze,że
      niezbyt fajnie czyta się niektóre wpisy;po to jest forum żeby otrzymać
      odpowiedź na pytanie,które "było już maglowane"i może jest banalne lub
      głupie;jeśli któraś nie może powstrzymać paluszków z dala od kompa to niech
      przepisuje książki na kompie,pozdrawiam
      • aurinko Re: podpisuję się... 22.02.07, 14:48
        beatar9 napisała:
        > po to jest forum żeby otrzymać
        > odpowiedź na pytanie,które "było już maglowane"i może jest banalne lub
        > głupie;

Od tego jest wyszukiwarka, która jest prosta w obsłudze jak budowa cepa.

> jeśli któraś nie może powstrzymać paluszków z dala od kompa to niech
        > przepisuje książki na kompie,pozdrawiam

A Ty już zaczęlaś przepisywać książki? Bo chyba udzielasz sprawdzonej porady?
        Równie dobrze mogłabym teraz napisać, że napisałaś w sposób złośliwy, aby innym dogryźć, tylko że ja nie jestem przewrażliwiona.
        • beatar9 :-)) 22.02.07, 14:50
          ...to tylko mój komentarz a nie moje doświadczenia,pozdrawiam baaardzo ciepło
          • aurinko Re: :-)) 22.02.07, 14:51
            beatar9 napisała:

> ...to tylko mój komentarz a nie moje doświadczenia,pozdrawiam baaardzo ciepło

W takim razie jeszcze bardziej wygląda na złośliwy smile
            • beatar9 Re: :-)) 22.02.07, 14:52
              ...cóż...masz jakąś manię?
              • aurinko Re: :-)) 22.02.07, 14:55
                beatar9 napisała:

> ...cóż...masz jakąś manię?

Tak, manię tępienia głupoty.
                • beatar9 Re: :-)) 22.02.07, 14:57
                  baaardzo szlacheetny cel,ale chyba forum to niezbyt dobre miejsce,rozejrzyj się
                  wokół,jest jej tyle,że życzę aby sił wystarczyło,miłego dnia życzę
                  • aurinko Re: :-)) 22.02.07, 15:00
                    beatar9 napisała:

> baaardzo szlacheetny cel,ale chyba forum to niezbyt dobre miejsce,rozejrzyj się
                    >
                    > wokół,jest jej tyle,że życzę aby sił wystarczyło,miłego dnia życzę

A w którym miejscu napisałam, że robię to na forum? Jak już czytasz, to uważniej, zwłaszcza, że zamierzasz odpowiedzieć.smile
                    Ja również życzę miłego dnia, mój jest świetny i udany.smile
    • kura17 Re: skąd ta "słowna złość" u przyszłych mam ??? 22.02.07, 15:10
      przesadzasz.
      na kazdym forum sa pyskowki, wymiany opini, opieprzanie sie nawzajem... o ile
      robione jest to bez wyzwisk i w miare kuturalnie - pozwala na to wolnosc
      slowa... nie mozna ludziom zabronic byc zlosliwym, prawda?
      i na ogol wiekszosc pytac uzyskuje konkretne, zyczliwe odpowiedzi, obok tych
      zlosliwych.
      taka jest dynamika forum - jedni siedza cicho, inni odpowiadaja konkretnie,
      jeszcze inni zlosliwie lub sarkastycznie. maja do tego prawo i tego sie nie
      zmieni smile
      jesli ma sie mocne argumenty, to poradzi sie sobie w wiekszosci dyskusji,
      rowniez ze zlosliwcami...
      ... a jak ktos o cos pyta, to czyta odpowiedzi, a zaczepki i zlosliwosci
      ignoruje i juz. odbiera w ten sposob bron zlosliwcom smile

troche luzu, forum publiczne jest, jakie jest. mozna czytac, mozna sie
      wyprowadzic, mozna zalozyc wlasne, ze swoimi regulami. wyborow jest mnostwo. ale
      z forum publicznego nie mozna nikogo, zachowujacego sie w miare przyzwoicie,
      wyrzucic.
      • mimarika masz rację - będę ignorować złośliwości:))) 22.02.07, 15:35
        • aurinko Re: masz rację - będę ignorować złośliwości:))) 22.02.07, 15:42
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=57761784&a=57828238
      • doral2 Re: skąd ta "słowna złość" u przyszłych mam ??? 22.02.07, 15:39
        gdybyś skorzystała z wyszukiwarki, to byś wiedziała, że taki wątek jak właśnie
        założyłaś jest zakładany co dwa tygodnie..co jakaś świeża, przewrażliwona i
        nieobyta na forum ciężarna przyjdzie, to zaraz obiera sobie za punkt honoru
        umoralniać pozostałe...
    • green_land Re: skąd ta "słowna złość" u przyszłych mam ??? 22.02.07, 16:03
      Nie każda posiada wiedzę omnibusa, to co dla mnie jest oczywiste, dla innej
      może byc absolutną nowością.
      Po drugie. jeżeli ktoś mieszka w Wawie i ma kasę na prywatnych lekarzy - super.
      Ale co z dziewczynami, które mieszkaja w jakichś dziurach, kasy starcza im do 1-
      go a wybór lekarza jest żaden? To zrozumie tylko ktoś, kto wie, jak smakuje
      brak pieniędzy na podstawowe potrzeby.
      Po trzecie nie każdy potrafi sobie odmówic ulubionych dań i smakołyków. Kiedyś
      było to dla mnie katorgą, teraz nie sprawia problemu, ale nie uważam,że każdy
      musi byc taki jak ja.

Poza tym nie chodzi o niewiedzę i brak odpowiedzialności innych ale o sposób
      wypowiedzenia sie na ten temat.
      Jeżeli dam przyszłej matce do zrozumienia, że jest nieodpowiedzialna, głupia,
      zacofana, niezaradna itd, to co osiągnę oprócz jej zdenerwowania? Czy o to
      chodzi? Do jakiego lekarza wolisz chodzic, do takiego, który każdą twoją
      watpliwośc rozwiewa, czy też do takiego, którego Twoje pytania śmieszą i nie
      kryje tego?
      Jeżeli wymagamy od lekarza profesjonalizmu, wysłuchania naszych wątpliwości,
      niewykpiwania i tak dalej, to same dla siebie także powinnyśmy byc takie.
      Jezeli tego nie potrafimy, lepiej, gdybyśmy się wcale nie wypowiadały.
      • moniqep Re: skąd ta "słowna złość" u przyszłych mam ??? 24.02.07, 22:19
        Zgadzam sie.
    • minerwamcg Normalka :))) 25.02.07, 00:13
      No cóż. Na okres ciąży nie przestajemy być kobietami, przeciwnie - jesteśmy nimi bardziej niż kiedykolwiek. I oprócz dobrych kobiecych cech jak czułość i odpowiedzialność, istnieją w nas także te typowe babskie wady, jak np. kłótliwość i wredota smile
      Zajrzyjcie sobie na "młodziutkie mężatki" czy na "ślub i wesele" - tam też się babsztyle kłócą, aż pierze leci. Ja nie mówię, broń Boże, że to jest dobre. Ale normalne - niestety - jest.
    • bemm1 Re: skąd ta "słowna złość" u przyszłych mam ??? 25.02.07, 11:54
      POco tyle zlosci i obrazania sie...czy nazywanie kogos glupim lub jego
      podejscia do spraw glupota swiadczy dobrze o wypowiadajacym sie...? niestety,
      z obserwacji wynika, ze sa rozne typy mam tak jak sa rozne typy ludzi...to
      forum to samo zycie... faktem jest ze mamy piszace tu o swoich problemach i
      proszace o rade nie chce byc nazywane glupimi..tak asamo jak te ktore na te
      pytania odpowiadaja...zauwazylam pewne nicki przejawiajace sie tu na forach
      charakteryzujace sie dosc surowa ocena i krytycyzmem w stosunku do innych
      piszacych... te osoby przeswiadczone są o swojej nieomylnosci i perfekcyjnosci
      chyba bo pozwalają sobie na czesto niemiłe komentarze...a moge sie zalozyc, ze
      niejedna z tych osob walczy ze swoimi tesciowymi czy ciotkami, bo sa dokladnie
      w ten sam sposob traktowane...spotykamy sie tu z calej Polski, zapewne z
      roznych srodowisk..o roznym wyksztalcemiu i przede wszystkim o roznej kulurze
      slowa i kulturze osobistej. KOchane Panie... Radzmy sobie i
      pomagajmy...wszystkie tu kochamy swoje dzieci i chcemy dla nich dobrze!!!
      Pamietajmy o tym!!! Wszystkich bez wyjatku pozdrawiam smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka