Dodaj do ulubionych

Pas ciążowy-ozdobny

05.03.07, 13:24
macie kobiety jakies doświadczenia.Wczoraj weszłam do Pepka świata i pasy sa
śliczne ale po 100 i 130 zł.Na Allegro widziałam nawet po 24 zł (oczywiscie
nie takie ładne).Hmm w pepku te pasy byly bardzo szerokie przez co wydaje mi
sie,że lepiej sie nosza,na allegro sa krotkie,ale szybciej jednak kupie
poprzez net.Pytanie czy nosicie takie pasy i sa rzeczywiście pomocne?
Obserwuj wątek
    • uczula Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 13:48
      o ja bardzo niedoswiadczona jestem tz pierwszy raz widze pasy ciazowesmile - ale
      wiesz, mam taka zgage, ze czasem nie toleruje nawet dotkniecia brzucha a co
      dopiero czegos co "trzyma" brzuch i go opina.
      Dla mnie to bylyby wyrzucone pieniazki.
      nawet 20 zl.
      ps. przymierzalam spodnie ciazowe, ktore wlasnie w pasie mialy taki pas
      materialu ktory opinal brzuch i po przymierzeniu najwiekszego rozmiaru
      dostepnego w sklepie, nie zdecydowalam sie na nie.
      Kupilam takie z popuszczana gumka...tamte mialam wrazenie ze mnie sciskaja...
    • dorianne.gray Odpuść sobie :) 05.03.07, 13:55
      Może i śliczne, ale bez sensu smile
    • marta76 Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 14:37
      jak dla mnie wyrzucenie kasy to te 100 zł.Myślalam,że jednak takie pasy sa
      pomocne i zakrywaja trochę boczki.
    • mama_olka Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 14:57
      Ja pas ciążowy z Pępka (czyli ten szerszy) nosiłam często jako top pod
      marynarkę do pracy. Wygodniejszy niż jakakolwiek bluzka. W ogóle nie opina
      brzucha, tylko się na nim ładnie układa. Krótszy może chyba słuzyc wyłacznie
      jako ozdoba.

Ale oczywiście da się bez niego żyćwink
      • aqua_77 Jak to dziala? 05.03.07, 15:10
        Ja troche nie rozumiem co sie z takimi pasami robi...?
        I co sie do nich nosi...
        • marta76 Re: Jak to dziala? 05.03.07, 15:20
          na allegro sa takie
          www.allegro.pl/item171577600_pas_ciazowy_na_wiosne_rozmiar_wiekszy.html
          • nat10 Re: Jak to dziala? 05.03.07, 15:26
            Pasy są super!Ja mam ich 6 (pożyczone od koleżanki),różne kolory i
            wzory,dokupiłam jeszcze jeden na allegro.Można je nosić pod sweterki
            rozpinane,które się już nie dopinają na brzuchu lub pod koszule.Fajnie zakrywają
            te golfy w spodniach i spódnicach ciążowych.Te z allegro też są ok!
          • nat10 Re: Jak to dziala? 05.03.07, 15:28
            ten dokupiony to dokładnie ten z tej aukcji czarny w zielone kwiaty.
          • blekitnymotylek Re: Jak to dziala? 05.03.07, 15:35
            Kupiłam sobie taki pas ciążowy na allegro, właśnie za około 25 zł. Ma po bokach
            sznureczki, do regulacji. Drugi uszyła mi mama. Dla mnie są super. Nosiłam je
            od momentu jak moje spodnie zaczęły się nie dopinać, zakrywały rozsunięty
            zamek. Do tej pory je noszę,a to juz 7 miesiąc. Dzięki temu mogę chodzić w
            spodniach sprzed ciąży smile. Chociaż teraz to wieczorem często zmieniam jeansy na
            wygodniejsze dresy. Po całodziennym noszeniu tego pasa można jednak trochę mieć
            dość.
          • olgakw Re: Jak to dziala? 08.03.07, 18:35
            o jakie to fajne!! nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, kupuję, dzięki za
            linksmile
            Olga
    • bu-mader Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 16:08
      A ja się z Paniami nie zgodzęsmileJa nosiłam taki pas z allegro praktycznie od
      momentu jak pokazał mi sie brzuszek!teraz jestem w 38 tygodniu,guma od spodni
      ciążowych "ucieka"mi pod brzuch i gdyby nie pas,to czesto by go było widacwink
      jestem z tego pasa bardzo zadowolona i sama kupiłabym go po raz drugismile
      • marta76 Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 16:48
        ciesze się bo bardzo mi sie ten wynalazek podoba.To teraz pytanie ,które
        fajniejsze...te z regulacja (sznureczki),czy bez?
    • marta76 Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 17:46
      zamówiłam czarny w białe kwiatki.Rozmawiałam z przyjaciółka i powiedziała,że
      pożyczy mi swój pas z pepka siwta bardzo kolorowy,więc kupiłam taki bardziej
      stonowany.
      • edzia.79 Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 18:21
        O a ja tez mialam zaczac watek z pasami.
        Tez sie zastanawiam na kupnem z alegro bo bluzki z przed ciazy sa za krotkie i denerwuje mnie golf ze spodni albo wystajacy brzuch z biodrowek.
        To mowicie ze spokojnie mozna kupowac te tansze z alegro???Zastanawialam sie nad tym w kwiaty.A brzuszka nie sciska za bardzo??
        A moze macie namiary na dobrego sprzedawce z alegro???
        • psotna Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 18:28
          Zawsze mnie zastanawiały pasy ciążowe,aż postanowiłam sprawdzić o co w tym
          wszystkim chodzi.
          Wiecie, skąd się wzięły ozdobne pasy ciążowe?
          W dawnej Polsce nosiły je szlachcianki dla podkreślenia , że są w ciąży.
          Ciekawe czy tylko w Polsce tak było czy w innych krajach też. Jeśli ktos wie to
          niech skrobnie.
        • nat10 Re: Pas ciążowy-ozdobny 05.03.07, 19:17
          mnie absolutnie nie ciśnie!te z allegro są też dobre,mam porównanie,bo te
          pożyczone są z Pępka.Pozdrawiam.
          • edzia.79 Re:do nat10 06.03.07, 12:56
            A pamietasz u kogo kupowalas na allegro.
    • mimarika Re: Pas ciążowy-ozdobny 06.03.07, 13:02
      hmm, pasa ozdobnego nie znam. mam pas ciążowy, ale taki, jaki zalecany jest do
      noszenia dla kobiet w ciąży od 4 m-ca ciąży. Pas ten zapobiega bólom kręgosłupa
      oraz miednicy. Jest dopasowany do ciała i nie widać go, nawet pod obcisłą
      bluzką.
      najważniejsze,że naprawdę pomaga - w zasadzie nie mam problemów z kośćmi, na
      które slkarzy się większość pań w ciążysmile)
    • agusiak.1 Kupiłam na allegro. 07.03.07, 21:12
      Kupiłam taki pas za ponad 20 złoty. On jest pomocny w takim przypadku, gdy
      możesz założyć bluzkę, która wcześniej nosiłaś, ale już Ci sie nie dopina na
      brzuszku. Wtedy tym pasem ładnie przykrywasz to niedociągnięcie. Nie jest to
      oczywiście pas podtrzymujący brzuszek. Pozdrawiam!
      • zazuzina Re:pas 08.03.07, 09:11
        a co ze spodnaimi czy też mogę nosić rozpiete i przykryte pasem czy on jest
        tylko na wyższe partie?
    • mamuka Re: Pas ciążowy-ozdobny 08.03.07, 12:58
      do spodni tez nosic mozna, jak najbardziej!Mi dzinsy biodrowki sie juz nie
      dopinaja, wiec wiaze sobie do guzika i dziurki od guzika gumke, potem elegancko
      zakrywam to pasem ciazowym i problem z glowysmile
      • marta76 Re: Pas ciążowy-ozdobny 08.03.07, 13:01
        właśnie listonosz mi przyniósł.Ja zamówiłam czarny w białe kwiatki.Jest naprawdę
        fajny i bardzo szeroki (wzielam wiekszy rozmiar).Teraz jestem w 12 tc wiec
        brzuch dopiero wypycha po poludniu,ale pewnie za miesiac juz będzie
        super.Szczerze polecam.Pod koniec tygodnia koleżanka pożyczy mi swój bardzo
        kolorowy z pępka świata więc będę miała porównanie.
    • marta76 Re: Pas ciążowy-ozdobny 08.03.07, 15:19
      mam juz ten pożyczony pas za ponad 100 zł.Rzeczywiście ładny wzór,ale obie
      doszłyśmy z przyjaciółka do wniosku,że ten z allegro w niczym nie ustępuje
      droższemu.smile
      • edzia.79 Re: marta76 09.03.07, 13:02
        A od kogo kupilas na allegro???
        Bardzo mi na tym zalezy bo tez przymierzam sie do kupna.
        • marta76 Re: marta76 09.03.07, 13:26
          Edzia podawalam gdzies link wyżej.Kupiłam czarny w biale kwiatki większy rozmiar.
          • edzia.79 Re: marta76 09.03.07, 13:29
            Ok.Dzieki smile
            • novalee2 Re: marta76 10.03.07, 22:53
              No dobra, ale jak ta bluzka sie nie dopina to pod nia ten pas czy na nia?? Jakos
              dziwnie te babeczki na zdjeciach na allegro wygladaja z pasem na swetrze! Tak to
              nosicie?
              • paniwaz Re: marta76 11.03.07, 00:13
                Pas można nosić, jak komu wygodnie. Ja zdecydowanie naciągam bluzkę na pas - nie
                na odwrót. W moim przypadku pas jest bardzo luźny, więc pełni funkcję jedynie
                dekoracyjną oraz zakrywa gumowany materiał na brzuszku. Odnośnie pasów
                dostępnych w sklepach mam jedną uwagę - są to dokładnie te same, które można
                znaleźć na allegro. W sklepie M jak mama w Warszawie na Kasprzaka kupiłam pas
                biało czarny w kwiaty za 49 PLN - ten sam na allegro kosztuje 26 PLN (cena juz z
                przesyłką).
                www.allegro.pl/item171725498_pas_ciazowy_najmodniejsze_kolory_dlugosc_maxi.html.
                Producentem pasa jest firma Mabell, w sklepie dostępny był jedynie w rozmiarze
                M, co oznacza, że ma ok.70-75 cm w obwodzie z możliwością rozciągnięcia do
                ok.90cm. Uważam, że to ciekawy element garderoby i zdecydowanie polecam. Pani Wąż
                • marianna_x Re: marta76 11.03.07, 11:07
                  Ja noszę pas już ok 3 miesięcy, kupiłam na allegro w tej pani-
                  www.allegro.pl/item171577600_pas_ciazowy_na_wiosne_rozmiar_wiekszy.html
                  czarny w ziel kwiaty i czrny w białe kwity. Jestem bardzo zadowolona, polecam, a
                  i cena przystepna.
                  • edzia.79 Re: marta76 11.03.07, 13:34
                    A przy wyborze koloru bierzecie pod uwage kolor bluzek??Czy lepiej kupic czarny w biale kwiaty i nosic do wszystkiego??
                    Pytam bo nie wiem jak to wyglada z innymi kolorami czy lepiej dopasowac do ciuchow?? smile
    • ithilhin Re: Pas ciążowy-ozdobny 11.03.07, 20:35
      ja mialam taki elastyczny od Hoppediza - suoer sie uciagal, nie mial zadnych
      sznureczkow i super podtrzymywal moje przedciazowe spodnie dresowe smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka