anawa99 05.05.03, 10:10 Mam pytanie, jak długo bolą piersi w ciąży: do któregoś tygodnia, czy przez całą ciążę? I jak sobie ulżyć w bólu? Znacie jakieś skuteczne sposoby? Jestem w 8 tygodniu i ból jest dosyć dokuczliwy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justakoko Re: Ból piersi w ciąży 05.05.03, 10:23 też miałam ten problem. Trwało to w zasadzie przez cały 1 trymestr,a potem powoli minęło.Teraz czasami odczuwam kłucie w jednej z piersi,ale już przeynajmniej mogę się wytrzeć ręcznikiem bez jęczenia.Nie wiem czy coś się da zrobić,żeby sobie pomóc.Mi nic nie pomagało,kupiłam sobie tylko większy i wygodniejszy stanik,bo stary za bardzo ściskał biust i wtedy bolał jeszcze bardziej (szczególnie po zdjęciu).Trochę pomogło. Więc się nie martw,niedługo samo minie. Pozdrawiam, Justa. Odpowiedz Link Zgłoś
agaoswiecim Re: Ból piersi w ciąży 05.05.03, 12:33 Mój sposób na bolące piersi to zimne okłady rano i ( lub ) wieczorem . Mnie to bardzo pomagało! Odpowiedz Link Zgłoś
ilonad Re: Ból piersi w ciąży 06.05.03, 18:21 Cześć,w pierwszej ciąży,jak i teraz w drugiej na piersi używam kremu Mustella,nie jest on tani,ale jest specjalnie do piersi(bo jest jeszcze z tej serii na brzuch i na nogi).Naprawdę przynosi ulgę i łagodzi napięcie. Pomimo wysokiej ceny jest tego wart,na brzuch kupię sobie Gerbera,bo niestety teraz mam więcej wydatków przy pierwszym dziecku...pozdrówka Ilona. Odpowiedz Link Zgłoś
magda6811 Re: Ból piersi w ciąży 06.05.03, 18:56 Kremy Mustella kupuje się w sklepach kosmetycznych czy w aptekach? Nigdy nie spotkałam się z tą firmą, czy to jakaś specjalistyczna firma dla kobiet w ciąży? -Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: Ból piersi w ciąży 10.05.03, 00:05 Produkty Mustella kupisz tylko w aptece.Nie pamiętam czy mają tylko kosmetyki dla kobiet w ciąży.O ile pamiętam to jest to seria 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś