agnieszka1900 19.03.07, 19:39 po co bierze sie magnez w ciazy?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekw3 Re: magnez w ciazy 19.03.07, 20:16 ja biorę magnez, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, redukuje zbędne napięcia mięśniowe, a także łagodzi "rozchwianie" emocjonalne, wspomaga układ nerwowy Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine5 Re: magnez w ciazy 19.03.07, 20:56 mi lekarz kazał brać magnez z wit. B6 i wit.b5 na bolące kości i stawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mira-75 Re: magnez w ciazy 19.03.07, 21:42 Łagodzi skurcze, drętwienia, rozluźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: magnez w ciazy 19.03.07, 22:09 Na skurcze i "twardy" brzuch dostalam. Odpowiedz Link Zgłoś
joannakw Re: magnez w ciazy 19.03.07, 23:51 Ja też biorę magnez, w pierwszej ciąży miałam zalecony na twardy brzuch, a teraz biorę sama, pomaga również przy skurczach męśni nóg, i bólach głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_gadek Re: magnez w ciazy 20.03.07, 21:12 biorę magnez w połączeniu z wit. b6- pomogło i na mdłości i na stres ) ponoć macica się też lepiej po nim rozkurcza, no i jeszcze jest niezastąpiony jeśli chodzi o kurcze mięśni nóg( np. w nocy) Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Re: magnez w ciazy 20.03.07, 21:57 bralam magnez i potas, dzięki temu bolesne skurcze łydek przeszły jak ręką odjął... Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: magnez w ciazy 21.03.07, 18:27 Czy bralyscie magnez w 1 trymestrze? Ile tabletek dziennie? jak duzo wit B6 bylo w jednaj tabletce. Doczytalam ,ze w tabl jest 5mg witB6 co odpowiada 300% zalecanej dziennej dawce. Czyli w ciagu dnia biore 600% zalecana dzienna dawke do spozycia. Przestraszylam sie. Czy to mozliwe,ze ginekolog zapomnial mnie poinformowac,aby zakupic magnez z mala dawka B6 albo bez B6? Do tego jeszcze lykam Prenatal gdzie takze jest wit B6 i magnez. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: magnez w ciazy 22.03.07, 09:46 Witamina B6 sprawia ze magnez lepiej sie wchlania, takze magnezu bez wit. b6 ja bym nie kupila z ta iloscia B6 to faktycznie moze cos jest - bo jedna tabletka mojego magnezu zawiera 5 mg B6 a w wikipedii pisza ze norma dzienna to 2 mg... No ale w ciazy zapotrzebowanie na niektore mikroelementy i witaminy zwieksza sie drastycznie. Najbardziej to widac po kwasie foliowym - tabletka ma 5mg - co jak liczylam jest 400 razy wiecej niz norma... Ja musze brac magnez - bez niego mam klopoty z zasnieciem...pomijajac bardzo przykre skurcze miesni nog. Odpowiedz Link Zgłoś