Dodaj do ulubionych

magnez w ciazy

19.03.07, 19:39
po co bierze sie magnez w ciazy??????
Obserwuj wątek
    • ekw3 Re: magnez w ciazy 19.03.07, 20:16
      ja biorę magnez, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, redukuje zbędne
      napięcia mięśniowe, a także łagodzi "rozchwianie" emocjonalne, wspomaga układ
      nerwowy smile
      • sunshine5 Re: magnez w ciazy 19.03.07, 20:56
        mi lekarz kazał brać magnez z wit. B6 i wit.b5 na bolące kości i stawy.
        • mira-75 Re: magnez w ciazy 19.03.07, 21:42
          Łagodzi skurcze, drętwienia, rozluźnia.
    • kkatarynka Re: magnez w ciazy 19.03.07, 22:09
      Na skurcze i "twardy" brzuch dostalam.
      • joannakw Re: magnez w ciazy 19.03.07, 23:51
        Ja też biorę magnez, w pierwszej ciąży miałam zalecony na twardy brzuch, a teraz
        biorę sama, pomaga również przy skurczach męśni nóg, i bólach głowy.
    • a_gadek Re: magnez w ciazy 20.03.07, 21:12
      biorę magnez w połączeniu z wit. b6- pomogło i na mdłości i na stres wink) ponoć
      macica się też lepiej po nim rozkurcza, no i jeszcze jest niezastąpiony jeśli
      chodzi o kurcze mięśni nóg( np. w nocy)
      • dzoanka3 Re: magnez w ciazy 20.03.07, 21:57
        bralam magnez i potas, dzięki temu bolesne skurcze łydek przeszły jak ręką
        odjął...
        • moniqep Re: magnez w ciazy 21.03.07, 18:27
          Czy bralyscie magnez w 1 trymestrze? Ile tabletek dziennie? jak duzo wit B6 bylo
          w jednaj tabletce. Doczytalam ,ze w tabl jest 5mg witB6 co odpowiada 300%
          zalecanej dziennej dawce. Czyli w ciagu dnia biore 600% zalecana dzienna dawke
          do spozycia. Przestraszylam sie. Czy to mozliwe,ze ginekolog zapomnial mnie
          poinformowac,aby zakupic magnez z mala dawka B6 albo bez B6? Do tego jeszcze
          lykam Prenatal gdzie takze jest wit B6 i magnez.
          • uczula Re: magnez w ciazy 22.03.07, 09:46
            Witamina B6 sprawia ze magnez lepiej sie wchlania, takze magnezu bez wit. b6 ja
            bym nie kupilasmile
            z ta iloscia B6 to faktycznie moze cos jest - bo jedna tabletka mojego magnezu
            zawiera 5 mg B6 a w wikipedii pisza ze norma dzienna to 2 mg...
            No ale w ciazy zapotrzebowanie na niektore mikroelementy i witaminy zwieksza
            sie drastycznie.
            Najbardziej to widac po kwasie foliowym - tabletka ma 5mg - co jak liczylam
            jest 400 razy wiecej niz norma...
            Ja musze brac magnez - bez niego mam klopoty z zasnieciem...pomijajac bardzo
            przykre skurcze miesni nog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka