joan77 14.05.03, 14:14 Podzielcie się przepisami bądź radami nt. zdrowych przekąsek. Budynie + wapń, galaretki z owocami, jogurty już mi się znudziły. Nie specjalnie lubię mleko i jego przetwory więc doradźcie jak powinnam uzupełniać wapń? Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joan77 Re: zdrowe przekąski w ciąży 15.05.03, 10:35 No nie wierzę, że nie podgryzacie nic miedzy posiłkami. Zadna nie chce się podzielić swoimi radami. A może powinnam napisać o tym w innym wątku? Asia Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: zdrowe przekąski w ciąży 16.05.03, 20:24 żeby nie przytyć zbytnio, a jednocześnie coś przechrupać, to najlepsze są owoce, ale to wiadomo. często obrzeram się rodzynkami lub morelami suszonymi, ale drogie, i nie można zbyt wiele na raz (gazy). no a poza tym dużo piję, właśnie teraz Carotella jest u mnie na topie, a czasem sok warzywny (chyba fortuna), taka opita nie mam ochoty już potem nic dojadać. gdy czuję, że jestem głodna, a nic w lodówce, a chciałabym coś lekkiego, to wyjadam razem z roczną córcią kaszki ryżowe, są smakowe i całkiem smaczne. poza tym lekkie słodycze- biszkopty, chrupki kukurydziane, bo wiadomo jem je razem z córcią. i żadnej czekolady, bo zaparcia, a potem hemoroidy. ja okurat uwielbiam jogurty, i gdy budzę się w nocy głodna, to jogurcik i dalej spać.i to chyba tyle. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś