benignusia 11.04.07, 22:07 właśnie zrobiłam test ciążowy-pozytywny.jestem pare dni po dacie okresu,kiedy iść do lekarza zeby powierdził ciążę?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:08 2tyg po spodziewanej miesiaczce. Gratuluje i witam na forum Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:09 moim zdaniem nie ma sensu iść wcześniej niz przed 6 tygodniem ciązy (licząc od ostatniej miesiaczki) Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:12 w moim przypadku lekarz juz 2 razy potwierdzil ciaze po 2 tyg od terminu spodziewanej miesiaczki.Zwyczajnie mnie zbadal,nie robil usg.Jest to wtedy 5 tydz bo ciaze liczy sie od ostatniej miesiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:16 zawsze mi się wydawało ze ciążę (przynajmniej teraz w XXIw) potwierdza sie przez badanie USG, potwierdzenie istniejacego pęcherzyka ciążowego i stwierdzenie obecnosci bijacego serduszka----jezeli chciałby to sprawdzic to raczej nie wczesniej niz przed 6 tc, no ale co lekarz to inna metoda Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:19 za kazdym razem moj lekarz stwierdza ciaze poprzez badanie.usg mam robione duzo pozniej ok 10tc. wsrod moich kolezanek tez sie spotkalam z taka "metoda" Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:10 Proponuje najpierw iść do laboratorium i zrobićbadanie BETA-HSG, jego wynik potwierdzi ciąże na 100% prawie i wtedy możesz dzwonić do gina. Jeżęłi to młoda ciąża gin jeszcze możę nic na USG nie zobaczyća Beta wykryje! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: kiedy do lekarza?? 11.04.07, 22:17 A po co robić betę hCg skoro test ciążowy wyszedł pozytywnie? Bez sensu wydawane pieniądze. Do ginekologa najlepiej udac się w 5-6 t.c. licząc od daty ostatniej miesiączki. Wcześniej lekarz moze mieć wątpliwości,a Ty będziesz w stresie,że nie moze powiedzieć czy na pewno. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 najlepiej 7 tydzien ciąży 12.04.07, 09:13 najwczesniej to 6tc( wczesniej nie ma sensu) gratuluje pozdrawiam Anita mama (Martynki i ROZUNI) Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: kiedy do lekarza?? 12.04.07, 10:03 ja byłam u lekarz w 7tc i po badaniu stwierdził, że jestem w ciąży, ale kazał przyjść za 2 tygonie czyli w 9tc i wtedy zrobił USG i potwierdził. Ale sama zdecyduj, ja bym poczekała aż ciąża będzie widoczna na USG Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: kiedy do lekarza?? 20.04.07, 16:21 Choc to moja druga ciaza poszlam do lekarza od razu po zrobonym tescie i braku miesiaczki. Gin powiedzial ,ze to jeszcze za wczesnie by stwierdzic ciaze. Dal mi jednak skier na badania. Recepte na kwas foliowy ,kazal brac magnez,powiedzial jak sie odzywiac itp. Na nastepnej wizycie juz mialam wyniki badan i bralam kwas foloiwy w wiekszej dawce bo 5mg x2. Odpowiedz Link Zgłoś