Dodaj do ulubionych

zapalenie zatok

12.04.07, 11:29
czym wyleczyć zapalenie zatok ? lekarz przepisał mi mucosolvan - ale tam jest
napisane zeby stosować tylko w razie przewagi korzyści dla matki ... czy są
jakieś inne leki które są bezpieczne dla dziecka a jednoczenis nie skuteczne
dla mnie ? (dotąd stosuje jedynie napary ziołowe i wit C)
Obserwuj wątek
    • joaska_29 Re: zapalenie zatok 12.04.07, 11:31
      TO pytanie powinnaś zadać lekarzowi. Tutaj są raczej teoretycy. A lekarz zna
      się bardziej na rzeczy niz laicy ...
      • nie_nowa_ja Re: zapalenie zatok 12.04.07, 11:54
        problem w tym, że byłam u lekarza - i nie jestem zadowolona z jego zaleceń
        dlatego pytam praktyków (w stosowaniu) o skuteczność innych lekarstw
        • mysza26z Re: zapalenie zatok 12.04.07, 12:03
          Mam ten sam powtarzający się problem!Mój gin. polecił mi homeopatię bez
          ograniczen tylko to pozostaje kobietom w naszym staniesmile Polecam lek
          homeopatyczny CORYZALIA firmy BOIRON KOSZTUJE OKOŁO 13-15ZŁ ale działasmile
          Skonsultuj się jeszcze ze swoim lekarzem.Życzę duuuużo zdrówka smile
        • grace1982 Re: zapalenie zatok 12.04.07, 13:04
          od zawsze mam przekichane z zatokami i w ciąży też miałam. W najgorszej fazie
          zapalenia przez trzy dni używałam mucosolvanu - i jestem w 24 tyg ciąży i
          dzidzia zdrowa. Też się trochę bałam ale to tylko trzy dni były a lepiej aby
          wiruski nie dotarły do twojego maleństwa - to jeszcze gorsza sytuacja.Co poza
          tym? Koniecznie sól fizjologiczna morska - w aptece jest ich pełno w różnych
          cenach a wszystko to to samo - poproś farmaceutkę a coś Ci da - sól
          fizjologiczną używasz minimum dwie godziny po lub przed użyciem innych kropel -
          nie razem bo to wtedy sensu nie ma.(sól jest w pełni bezpieczna w ciąży i
          oczyszcza i nawilża śluzówkę nosa), ja od paru do parunastu dziennie nacierałam
          zatoki amolem (jak coś czuje że znowu wraca to też nacieram)- naprawdę działa
          takie nacieranie. I posiedź z trzy dni w domu - naprawdę bez żadnego!!
          wychodzenia, tylko wietrzenie domku. Powodzenia.
    • asiak21 Re: zapalenie zatok 12.04.07, 12:22
      U mnie właśnie zapalenie zatok na finiszu... Najpierw chciałam sie wyleczyć
      domowymi sposobami typu amol, wapno, rutinoscorbin, czosnek miód mleko, lipa
      itp ale niestety nie udało sie. Poszłam do lekarza, przypisał mi bioparox
      (podobno najlepszy antybiotyk dla kobiet w ciąży) i mi powoli przechodzi. Życzę
      zdrówka!
      • nie_nowa_ja Re: zapalenie zatok 12.04.07, 15:11
        dziękuję za wszystkie podpowiedzi .... a dodam tylko ze koleżanka poleciła mi
        jeszcze - jako syrop wzmacniający - prenalen - uzupełniajacy wit C - ma jedną
        wadę troszkę śmierdzi czosnkiem ...
        • magdawarszawa Re: zapalenie zatok 12.04.07, 17:53
          Witam,

Mnie pomogl Sinuspax - homeopatia, czosnek i cytryna plus gorace oklady na
          twarz i inhalacje.

Zycze zdrowka i pozdrawiam
    • agakucz4 Re: zapalenie zatok 13.04.07, 08:59
      Dziewczyny jak lekarz zdjagnozowal u Was zapalenie zatok.
      Ja podobno mam ropne zapalenie zatok. Laryngolog stwierdzil zagladajac jedynie
      do nosa i gardla )patyczkiem przytrzymujac jezyk).Dodam, ze nie mam zatkanego
      nosa )lekki wodnisty katar), flegme w gardle od 3 miesiecy, nie mialam i nie
      mam zadnych boli np. glowy, nie mam goraczki ani stanu
      podgoraczkowego.Przepisal augmentin, lacidofil i sol fiz. Jestem w 30 tyg.
      ciazy.Wyniki mam dobre.
      Czy to mozliwe ze przy takich objawach mam r.z.z.
      • iwona9649 Re: zapalenie zatok 13.04.07, 09:24
        Witm!
        Jestem w 12 tygc. i od prawie czterech tygodni walcze z zapaleniem zatok,
        Na poczatku tez lezałam w łózku i brałam prenalen i inne specyfiki domowe, po
        tygodniowej terapi trafiłam do laryngpologa i stwierdził ropne zapalenie zatok,
        dostałm mase leków i antybiotyk, lek na rozluznienie sluzówki i takie tam, ale
        niestety leczenie nie przyniosło efekty wiec lekarz zmienił antybiotyk i biore
        go juz 8 dzien a do czternastu jeszcze daleko.Ale teraz czuje sie o wiele
        lepij. Po tym co przeszłam wiem na pewno kiedy obiawy choroby sie pojawiaja to
        od razu trzeba isc do lekarza i stosowac sie do tego co powie, mi jest ciezko
        bo w domu mam 3 latka i nie da sie polezec, ale trzeba. Pozdrawiam Iwona
        • iwona9649 Re: zapalenie zatok 13.04.07, 09:28
          To jeszcze raz ja, i jeszcze jedno wszystkie leki które dostałam od laryngologa
          konsultowałm z ginem , to dla pewnosci ze malenstwu nie zrobie krzywdy. Buziaki
    • smigi2 Re: zapalenie zatok 13.04.07, 10:19
      sinupret
      inhalacje z oilbas
      xylogel do nosa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka