Dodaj do ulubionych

samochód rodzinny?

17.04.07, 23:48
Właśnie dowiedziałam się o trzeciej ciąży. Mam dwoje maluchów, które jeszcze
jeżdżą w fotelikach i zastanawiam się jak się pomieścić w zwykłym autku z
trzecim fotelikiem. Może samochód siedmioosobowy (będziemy sporo podróżować)?
Czy ktoś może coś poradzić? Czy są jakieś mamy czekające na trzeciego
maluszka?
Obserwuj wątek
    • kasiapfk Re: samochód rodzinny? 18.04.07, 07:56
      zajrzyj tutaj: pisałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=59392175
      z tym, że ja wolę większe auta (bo własnie dużo podróżujemy i wtedy bagaż...
      łącznie z łóżeczkie mturystycznym wozimy. smile
      Gdybyś miałą pytania, postaram się znaleźć ten numer Auto Świat i zeskanować
      strone z tabelką. - wtedy jednak pisz bewzpośrednio na gazetowego maila -m0ogę
      sklerotycznie zapomniec smile
      pozdrawiam,
    • saskiaplus1 Re: samochód rodzinny? 18.04.07, 08:09
      Nie wiem, jak inne siedmioosobowe, ale Toyota Verso zupełnie się nie sprawdza.
      My - jeśli doczekamy się trzeciego dziecka - planujemy raczej wybrać wersję z
      dwoma samochodami. Wychodzi drożej, ale i wygodniej. Na szczęście mało podróżujemy.
      • mama_dominiki1 Re: samochód rodzinny? 18.04.07, 08:45
        Jakiś czas temu ogladałam na TVN Turbo "Zakup kontorolowany" Jest to program w
        którym prowadzący pomaga w wyobrze odpowiedniego samochodu dla danej osoby. W
        tamtym odcinku kobieta potrzebowała samochodu dla trojaczków, które jeżdzą w
        fotelikach i dla ich babci. Kilka samochodów tetowali, ale zdecydowanym
        faworytem okazał się Renault Megane Grande Scenic. Już sam Scenic (bez grande)
        jest duży i przestronny i z tyłu swobodnie można przypiąc 3 foteliki, a Grande
        zostało powiekszone, a raczej wydłuzone i można rozłozyć 3 rząd foteli. Tamtej
        mamie ten samochód bardzo przypadł do gustu, może i Wam się spodoba.
        • kasiapfk Re: samochód rodzinny? 18.04.07, 10:01
          też oglądałąm ten program smile))
          ja jednak wolę Vana -teraz jeżdżę galaxy i chyba ten model najbardziej mi
          odpowiada, a moze to przyzwyczajenie? nie lubię niskich aut i z doświadczenia
          wiem,że ztymi wyższymi jest po prostu wygodniej smile życzę udanego wyboru.
      • olusia811 Re: samochód rodzinny? 18.04.07, 12:01
        Dziękuję za wszystkie opinie. Myśleliśmy m.in. o Toyocie Verso, jestem ciekawa
        dlaczego się nie sprawdziła? Pozdrawiam!
        • efciaeb Re: samochód rodzinny? 18.04.07, 20:16
          My wybraliśmy Ranault Espace i jesteśmy bardzo zadowoleni nawet przy czwórce
          dzieci. A vanem jeździ się naprawdę dużo wygodniej choć pierwsze wrażenie jest
          dziwne, jakby się do autobusu wchodziło albo do ciężarówki. Jednak teraz nie
          wyobrażam sobie jak można jeździć tymi "miniaturkami" samochodów i gdybym miała
          się przesiąść na zwykłego sedana lub kombi to byłoby naprawdę ciężko.
    • ania.silenter My mamy Fiata Multiplę 18.04.07, 20:47
      6-osobowego. 3 miejsca z przodu i 3 z tyłu. Jest ok.
      • aga330 RE;Peugeot 307 SW trendy 19.04.07, 09:30
        taki kupiliśmy w zeszłym tyg. mamy trójkę dzieci i z tyłu są trzy fotelke
        niezależne -nie kanapa tylko kazdy osobny z regulacja wysokości i odległości. z
        tyłu w bagażniku mozna docz\epić jeszcze dwa fotele , a i można odczepić jeden
        z trzech i dać go dotyłu, jak np się dzieci kłócą. samochód ma 2 niezależne
        klimatyzaje automatyczne,panoramiczny dach i kurtyny boczne -to jedne z cech ,
        ale ogólnie autko jest super cena jego duża bo 85.ooo z pełnym
        wypoarzeniem ,ale jak ktoś ma działalność to taniej my zapłacilismy 65.000
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka