Dodaj do ulubionych

Okropne mdłości

30.04.07, 12:56
Dziewczyny pomóżcie, co na te okropne mdłości. Jestem do !6 w pracy a juz nie
wyrabiam. oprócz tego nie mam kompletnie apetytu. jem przez rozsądek.
jest mi okropnie niedobrze.
Obserwuj wątek
    • oli77 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 13:13
      Unikaj zapachów, wszelkich, nawet tych ulubionych. Stosuj imbir do herbaty,
      chrup migdały. Powodzenia.
      • agnieszka2211 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 13:20
        mi poczatkowo na mdlosci pomagaly paluszki solone i lyk pepsi lub coli. Tak na
        dluzsza mete nie mialam sposobu, a z tyg. na tydzien bylo coraz gorzej.
        ustapilo w 15tc.
      • magdamroziuk Re: Okropne mdłości 30.04.07, 13:20
        Dołączam się, może to Cię pocieszy.... co prawda jestem na urlopie i nie muszę
        siedzieć w pracy, ale mam ruchliwego 3 - latka, który cały czas chce się
        bawić... a ja ledwo wytrzymuję. Jest dobrze tylko z 15 minut po jedzeniu, więc
        dużo jem...
      • monika7920 Re: Okropne mdłości 01.05.07, 19:26
        też tak miałam w 2 miesiącu (+ kawałek pierwszego i trzeciego)
        radze postarac sie o zwolnienie na ten najgorszy okres, są lekarze, którzy
        uważają, ze na mdłości kobieta nie powinna dostać L4, bo to przecież "normalny
        objaw" a nie choroba, ale to pewnie dlatego, ze nie musieli tego przechodzic,
        wtedy lekarza trzeba zmienic, a nie meczyc sie, szczerze mówiąc mam troche
        traume zwiazaną z tym okresem, bo ledwo trzymalam sie na nogach, a moj pierwszy
        lekarz w ogole mnie nie rozumial sad

potem powinno Ci byc znacznie lepiej

mnie pomagał praktycznie tylko imbir, trzeba zjeść 1 gram dziennie (starty
        korzeń na kanapke lub tabletki np. Avioplant - piszą, że nie można w ciąży, ale
        lekarz powiedział, ze moge brać), wiec bralam ten imbir, ale i tak wiekszość
        dnia przesypialam

• yersinia2 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 14:26
      Ja w pierwszej i drugiej ciazy stosowalam Torecan w czopkach przepisany przez ginekologa, ale ja bardzo wymiotowalam i dlatego mi ginekolog przepisal. Przy nudnosciach raczej nie ma wskazan, bo jest to dosc mocny lek.
    • bacha1979 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 14:48
      Mi pomagało picie napojów gazowanych,trzeba tez dbac o to by nie dopuścic do
      tego by zgłodnieć, bo się nasilają (mdłości) no i nawet nie myslec o
      zapachach,które moga mdłości spodowować.
    • anulka25 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 22:48
      mi pomagalo jedzenie cytryny. kroilam sobie plasterki i jadlam. sproboj i nie
      martw sie, na poczatku drugiego semestru nudnosci przejda smile
      • tomka123 Re: Okropne mdłości 01.05.07, 18:59
        ja niestety nie powiem nic mądrego-ale mnie pomagaja chipsy. Wiem ze to bardzo
        niezdrowe, ale jak nie zjem przed sniadaniem 2 garsci to wiem ze bedzie zle. Mąz
        strasznie na mnie przez to krzyczy. Musze jednak pomyslec nad jakims innym -
        zdrowszym sposobem.
    • takajataka1 Re: Okropne mdłości 02.05.07, 10:44
      próbowałam wszystkiego. imbir, jedzenie na leżąco przed wstaniem itd. koleżanka
      poradziła mi colę i to rzeczywiscie pomaga. trzymam kciuki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka