agab28 30.04.07, 12:56 Dziewczyny pomóżcie, co na te okropne mdłości. Jestem do !6 w pracy a juz nie wyrabiam. oprócz tego nie mam kompletnie apetytu. jem przez rozsądek. jest mi okropnie niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oli77 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 13:13 Unikaj zapachów, wszelkich, nawet tych ulubionych. Stosuj imbir do herbaty, chrup migdały. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2211 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 13:20 mi poczatkowo na mdlosci pomagaly paluszki solone i lyk pepsi lub coli. Tak na dluzsza mete nie mialam sposobu, a z tyg. na tydzien bylo coraz gorzej. ustapilo w 15tc. Odpowiedz Link Zgłoś
magdamroziuk Re: Okropne mdłości 30.04.07, 13:20 Dołączam się, może to Cię pocieszy.... co prawda jestem na urlopie i nie muszę siedzieć w pracy, ale mam ruchliwego 3 - latka, który cały czas chce się bawić... a ja ledwo wytrzymuję. Jest dobrze tylko z 15 minut po jedzeniu, więc dużo jem... Odpowiedz Link Zgłoś
monika7920 Re: Okropne mdłości 01.05.07, 19:26 też tak miałam w 2 miesiącu (+ kawałek pierwszego i trzeciego) radze postarac sie o zwolnienie na ten najgorszy okres, są lekarze, którzy uważają, ze na mdłości kobieta nie powinna dostać L4, bo to przecież "normalny objaw" a nie choroba, ale to pewnie dlatego, ze nie musieli tego przechodzic, wtedy lekarza trzeba zmienic, a nie meczyc sie, szczerze mówiąc mam troche traume zwiazaną z tym okresem, bo ledwo trzymalam sie na nogach, a moj pierwszy lekarz w ogole mnie nie rozumial potem powinno Ci byc znacznie lepiej mnie pomagał praktycznie tylko imbir, trzeba zjeść 1 gram dziennie (starty korzeń na kanapke lub tabletki np. Avioplant - piszą, że nie można w ciąży, ale lekarz powiedział, ze moge brać), wiec bralam ten imbir, ale i tak wiekszość dnia przesypialam Odpowiedz Link Zgłoś
yersinia2 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 14:26 Ja w pierwszej i drugiej ciazy stosowalam Torecan w czopkach przepisany przez ginekologa, ale ja bardzo wymiotowalam i dlatego mi ginekolog przepisal. Przy nudnosciach raczej nie ma wskazan, bo jest to dosc mocny lek. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 14:48 Mi pomagało picie napojów gazowanych,trzeba tez dbac o to by nie dopuścic do tego by zgłodnieć, bo się nasilają (mdłości) no i nawet nie myslec o zapachach,które moga mdłości spodowować. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka25 Re: Okropne mdłości 30.04.07, 22:48 mi pomagalo jedzenie cytryny. kroilam sobie plasterki i jadlam. sproboj i nie martw sie, na poczatku drugiego semestru nudnosci przejda Odpowiedz Link Zgłoś
tomka123 Re: Okropne mdłości 01.05.07, 18:59 ja niestety nie powiem nic mądrego-ale mnie pomagaja chipsy. Wiem ze to bardzo niezdrowe, ale jak nie zjem przed sniadaniem 2 garsci to wiem ze bedzie zle. Mąz strasznie na mnie przez to krzyczy. Musze jednak pomyslec nad jakims innym - zdrowszym sposobem. Odpowiedz Link Zgłoś
takajataka1 Re: Okropne mdłości 02.05.07, 10:44 próbowałam wszystkiego. imbir, jedzenie na leżąco przed wstaniem itd. koleżanka poradziła mi colę i to rzeczywiscie pomaga. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś