Dodaj do ulubionych

jaki wózek na lato????

07.05.07, 12:24
Termin porodu mam na początek lipca i zastanawiam się czy potrzebny nam będzie
wózek z gondolą, czy może wystarczy spacerówka, którą można rozłożyć na płasko
tak aby dziecko leżało. Znajomi kupowali wózki wielofunkcyjne i potem
dodatkowo jeszcze lekkie parasolki. Proszę o radę doświadczone mamysmile Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olcia1 Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 14:14
      Osobiscie uwazam, ze gondola na pierwsze miesiace jest wlasciwsza niz
      rozkladana spacerowka. Gondole/wozki gondole zazwyczaj sa lepiej amortyzowane,
      maja zamknieta przestrzen, dziecko sie nie wyslizgnie w razie czego i przez
      pierwsze tyg nie trzeba zapinac pasami, jak sie zrobi zimno albo bedzie padal
      deszcz mozna pozakladac tekstylia i dziecko jest wlasciwie chronione. Wiekszosc
      spacerowek rozklaanych czy nie jest konstruowana pod katem starszych dzieci,
      zreszta i tak wiekszosc takich wozkow, nawet tych wielofunkcyjnych jest duza i
      ciezka i czlowiek po roku - poltora chce sie przesiasc na cos lzjeszego i
      latwiejszego w uzytkowaniu.

Zajrzyj na forum Zakupy - tam takie 'problemy' sa czesto omawiane.
      pozdrawiam
      • karola231 Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 14:29
        Też chciałam kupic samą spacerówkę ale mi odradzono. Zdecydowałam się na fotelik
        samochodowy rozkładany na płasko Prima Play i spacerówkę. Na początku maleństwo
        będzie jezdziło w foteliku na stelażu wózka. Ten fotelik to taka mini gondola, a
        po jakimś czasie sprzedam fotelik i dokupię siedzisko spacerówki.
        • rivia Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 14:37
          LEPIEJ KUPIC TANIO OD KOGOS GONDOLOWY WóZEK A POTEM JAK MALUCH UROSNIE kupic
          porządną spacerówke
          • edzia.79 Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 14:42
            pierwsze dziecko mialo spacerowke rozkladana na plasko,ale taka lepsza,bardziej solidna ,nie taka na bazie parasolki.niestety jak maluch podrosl byla o wiele zaciezka.
            teraz myslalam o wozku Graco z miekka gondola.jednak znajomi pozyczaja nam wozek glebokim Deltim a po kilku miesiacach kupie lekka spacerowke.
        • maretina Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 15:08
          karola231 napisała:

> > samochodowy rozkładany na płasko Prima Play i spacerówkę. Na początku
          maleństwo
          > będzie jezdziło w foteliku na stelażu wózka. Ten fotelik to taka mini
          gondola,

a co z komfortem dziecka? chcialbys na dlugim spacerze byc w takim cudzie? jak
          widze dzieciaki w takich cudach, to mi ich zal. ladne sa te foteliki, ale to
          fotelik, nie wygodny wozek.
          • karola231 Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 15:40
            Kupując miałam na uwadze właśnie komfort dziecka, inaczej nie zdecydowałabym się
            na zakup. Przez 3 miesiące szukaliśmy dobrego i sprawdzomego wózka, zdrowego dla
            kręgosłupa maleństwa i wygodnego. Absolutnie nie chodzi o to jak wyglada tylko
            jak się w nim czuje maleństwo. Wózek jest na najlepszych dostępnych na rynku
            kołach, amortyzujących wstrząsy, zakup fotelika konsultowany był z
            fizjoterapeutą. Mam nadzieję że się sprawdzi, w razie czego dokupię gondolę
            chociaż myślę że nie będzie takiej konieczności.
            Pozdrawiam
    • dodkowska Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 15:02
      z doswiatczenia wiem ze 1 wózek powinien byc z gondola bo malenstwo jest małe i
      co wtedy jak ja zawieje najlepiej zwroc uwage na to ze gondola powinna byc
      wyżej zainstalowana na stelazu a spacerówka nisko
      ja kupiłam taki :
      www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22641170,Dla_dziecka___Wozki,m1-39.html
      i terax kupuje laske parasolke taka mała
    • maretina Re: jaki wózek na lato???? 07.05.07, 15:06
      sasiadka urodzila w kwietniu, kupila rozkladana spacerowke ( deltim) a potem
      zima to klela. kupila drugi wozek, bo tamto cudo w ogole nie spelnialo swojej
      roli.
    • malgosiek2 Re: Forum "Wózki dziecięce"polecam 07.05.07, 15:48
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka