Dodaj do ulubionych

zagrozona ciąża

12.05.07, 22:26
Hej dziewczyny
No i byłam u ginekologa i okazało sie ze mam zagrożoną ciąże 5 tydzień. Od ok 3
tygodnia pojawiły sie plamienia i mam je nadal. Lekarz przepisał mi 3 razy
dziennie duphaston i 2 razy w tygodniu zastrzyki i witaminki . Mam już
zwolnienie i kolejna wizytę na 18.05. Jak długo mogę mieć takie plamienia?
Przeraza mnie ta sytuacja. Dzień w dzień boje się że może się coś zdarzyć
niedobrego.

A poza tym od pewnego czasu mam straszne mdłości okropne cały dzień leże w
łóżku, proszę o informacje czy może to być spowodowane witaminami czy po prostu
za duża dawką leku. nie wiem ale zaczeło sie wszytko jak zaczęłam brać witaminy,
wczoraj nie wzięłam zapomniałam przespałam dzień a dziś czuje sie bardzo dobrze.
Czy to mozliwe?

Serdecznie dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • izalcia23 Re: zagrozona ciąża 12.05.07, 22:35
      Marita musisz myslec pozytywnie! Na pewno wszystko bedzie dobrze.Jak bedziesz
      przestrzegac zalecen lekarza to te plamienia na pewno ustaną.Nie martw się
      Kochana!Mdłości to normalna sprawa w pierwszym trymestrze-witaminy raczej nie
      mają na to wplywu.Mnie przez pierwsze trzy miesiące robilo się niedobrze na sam
      widok drzwi do wc.I potrafilam przespac caly dzien.Wszystko minelo w czwartym
      miesiącu.Zyczę duzo zdrówka dla Ciebie i MalenstwasmileTrzymaj sięsmile
      • marita6 Re: zagrozona ciąża 12.05.07, 23:00
        no troszkę mnie pocieszyłaś dziękuję smile
        również życzę zdrówka i samych pozytywnych myśli smile
        • a995 Re: zagrozona ciąża 12.05.07, 23:18
          Witaj! Moja ciaza 2 lata temu tez nie nalezala do przyjemnosci.Od 6
          tyg.duphaston,zastrzyki kaprogest,w 8 tyg zrobily mi sie 2 krwiaczki i mega
          krwawienie myslalam ze mi wszystko polecialo ale plod byl nienaruszony.Od 6
          mies.mialam zalozony krazek podtrzymujacy pessar no i dotrwalam do 39 tygodnia
          szczesliwie.Takze trzymaj sie cieplutko wszystko bedzie oksmile
      • a995 Re: zagrozona ciąża 12.05.07, 23:19
        A i plamilam rowniez dlugo,bylo na przyklad 4,5 dni ok a pozniej znowu na
        wkladce be,be ale minelo.
    • anet29 Re: zagrozona ciąża 12.05.07, 23:58
      Marita, pamiętaj dbaj o siebie. Te mdłości to faktycznie może być objaw ciąży
      lub reakcja na duphaston. Ja też miałam plamienia (w 8 tyg. nawet krwawienie),
      teraz faszeruję się duphastonem, luteiną i dodatkowo raz w tygodniu
      kaprogestem. Teraz jest 14,5 tyg. ciązy i mam nadzieję, że wszystko będzie
      dobrze. Ty też tak myśl.Będzie dobrze, tylko musisz w to wierzyć. Leć do
      lekarza jak te plamienia nie ustaną (uspokoisz się gdy na usg zobaczysz swoją
      fasolkę z bijącym serduszkiem), a już na pewno jak zacznie boleć w podbrzuszu.
      Trzymam kciuki. Uda się!!!
    • nathani Re: zagrozona ciąża 13.05.07, 15:42
      ja też mam zagrożoną ciąże...nawet nie wiadomo który to tydzień. może 6 lub 7.
      odczuwam skurcze,w sobotę kolejne usg i zobaczymy. To moja 2 ciąża i jest jej
      przebieg identyczny jak pierwszej. Biorę duphaston, no-spa, pregnyl. no i też
      zwolnienie, i lezenie w miare...Musimy byc dobrej mysli każdy dzien blizej smile
      trzymaj się cieplutko i dawaj znać. pozdrawiam
      • sylwia.krebs Re: zagrozona ciąża 13.05.07, 16:19
        Dołączam sie do was 6 tyd. i zagrozna ciaza, mam caly czas plamienie biorę 3
        razy po dwie tabletki luteiny, i nospe, zwolnienie no i ......proszę lezec
        slysze z każdej strony .Mój lekarz mówi ze początkowe plamienie jest naturalne
        ponieważ zarodek wgryza sie jak intruz w nasza macice, jak pasożyt hehhe i
        przecina jakieś tkanki. Oczywiście w nie duzych ilościach.

• nathani Re: zagrozona ciąża 13.05.07, 16:58
          ja mówię byle do 12 tygodnia przetrwać , a potem jakoś będzie
    • mynia0 Re: zagrozona ciąża 14.05.07, 09:44
      pierwsza ciaża zagrożona - leżałam od 6 do mniej wiecej 14 tygodnia, plamienia
      ustąpiły dosc szybko, mdłości żadnych smile córka jest zupełnie zdrowa, urodzona
      po terminie wink

druga ciaża - tez zagrożona, tym razem było gorzej - wymiotowałam od 5
      tygodnia przy najmniejszym ruchu, że o gwałtowniejszych nie wspomnę. nie
      jadłam niemal nic, plamienia miałam od 4 tygodnia bez przerwy aż do 14, potem
      zaczęłam delikatnie wstawac - i było juz ok. oczywiście, duphaston stał się
      moim codziennym pożywieniem wink ale niestety - mdłości mineły dopiero po 20
      tygodniu. teraz odliczam już tygodnie do końca - zostało mi jeszcze 7 wink

bądź dobrej myśli, wiem, że sie boisz - znam ten strach - do dzisiaj ze
      strachem obserwuję wkładkę podczas wizyt w toalecie / pewnie tez tak będziesz
      miała.. wink/ ale robisz wszystko, co możesz - bierzesz leki, oszczędzasz się.
      będzie dobrze
    • olas19751 Re: zagrozona ciąża 14.05.07, 13:19
      Spokojnie, leż i się relaksuj. Doskonale cię rozumiem, bo sama na początku
      miałam podobne objawy. Mdłości są wywołane zmianą poziomu progesteronu za sprawą
      ciąży i duphastonu i są BARDZO DOBRYM objawem. To oznacza, że masz dużo tego
      hormonu, a to on odpowiada za utrzymanie ciąży. Trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka