ilonekp 17.05.07, 12:26 dokładnie 38tc i 3 dni, a już nie wyrabiam. Wcześniej też mi się zdarzały - w ciąży, ale nie aż takie A ja słyszałam, że to się kobieta ma przeczyszczać, a nie zapierać Czy to znaczy, że moje dziecko posiedzi kolejne 9 miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaska_29 Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 12:35 Mi pomaga codzienne picie Activi + kawa rozpuszczalna z dużą ilością śmietanki - po tym nie mam problemu Odpowiedz Link Zgłoś
ilonekp Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 12:48 activia.. ehh - dwie dziennie nie działają nawet z suszonymi śliwkami, wodą mineralną z cytryną w ogromnych ilościach, kawa też nie (ani rozpuszczana, ani ricore, ani sypana), żadne jogurty z otrębami, warzywa - nic moja ciąża potrwa 18 miesięcy! zobaczycie... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 12:54 na takie problemy pomagają mi płatki owsiane górskie zalane np kefirem, jogurtem z np rodzynkami, morelami zjedzone na śniadanie. Warunek-trzeba zaliczyć kilka takich śniadań z rzędu i powinien organizm się oczyścić. Nie polecam gotowych muesli ze sklepu, zupełnie nie dają takiego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine5 Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 13:53 ilonek, nie przejmuj się, mi też nic nie pomagało a od jakiegoś tygodnia mam takie specyficzne skurcze które powodują u mnie prawie że biegunkę. i jeszcze jedno- w domu zawsze miałam problemy, a gdy tylko jechałam do mamy na parę dni to znikały, dziwna sprawa bo jadłam raczej takie same produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 14:46 activia ma to do siebie, ze tak wogole jest jej troche malo. wiec 2 to minimum a u mnie to puszczalo po 3dniach, ale potem jakos organizm sie przyzwyczajal do codziennego rytmu - warunek taki, ze codziennie activia x2. to po tygodniu to juz mi uszami wychodzila... potem okazalo sie, ze w sumie wystarczy obojetnie jaki jogurt byle by w ilosci 1.5l na dzien. i szklanka wody na czczo. PRawde mowiac ciagle mam takie klopoty.. niesttey Chyba pogoda sie zmienia strasznie zle sie czuje, ciezko duszno...a w pracy jeszcze prawie 2 godziny musze wytrzymac! no chyba nie dam rady - marze o tym by sie polozyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
mw793 Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 19:25 Mam ten sam problem i lekarz zalecil mi stosowanie czopka gliceryny - jak narazie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
merche Re: masakryczne zaparcia pod koneic ciąży? 17.05.07, 20:54 heh, ja też to miałam - od ostatniej niedzieli do wczoraj (czyli w sumie 4 dni). Już myślałam, że zwariuję, w poniedziałek musiałam zwolnić się z pracy, i zamówić wizytę lekarza w domu, bo tak mnie wszystko bolało. Oczywiście były czopki glicerynowe, Laktuloza, suszone śliwki, morele, jogurty i otręby (+sałata w ogromnej ilości), ale wszystko bez najmniejszego efektu. Ostatecznie sięgnęłam po chyba najbardziej radykalny środek, ale i jedyny skuteczny, tj. lewatywę. Można kupić w aptece takie wlewki jednorazowe (kosztują około 6 zł). Mówię Wam - jak ręką odjął. Mąż śmiał się potem ze mnie, że po prostu odżyłam. Na pewno nie był to szczyt przyjemności, ale ta ulga po 4 dniach męki była naprawdę niesamowita. Jeśli nic nie pomoże, spróbuj tego - działa Odpowiedz Link Zgłoś
kachna79 kiwi 17.05.07, 21:21 ja od poczatku ciazy mam ogromna ochote na kiwi, a niedawno dowiedzialam sie, ze te owoce wplywaja bardzo pozytywnie na problemy w toalecie. Dodam, ze nie mam zadnych tego typu problemow. Odpowiedz Link Zgłoś