miziara 31.05.03, 13:41 jestem w 6 m-cu ciazy i nie mam wogole brzucha dzidzius sie rusza od 5 m-a ale po mnie nic nie widacCZY TO NORMALNE?????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umasumak Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.03, 13:51 Jak byłam w pierwszej ciąży, to w siódmym miesiącu nic nie było widać, a jak byłam w dziewiątym i pojechałam do szpitala kilka dni przed terminem, żeby wpłacić pieniążki za poród ( wybrałam szpital poza rejonem i wtedy był taki zwyczaj że się wpłacało jakąś określoną sumę za "gościnę"), to położne nie mogły uwierzyć że mam termin za trzy dni. Wyglądałam podobno na czwarty miesiąc. Urodziłam zdrową dziewczynkę, wprawdzie drobną ( niecałe 3 kg ), ale naprawdę okaz zdrowia. W pierwszym roku życia nie złapała nawet kataru. Teraz ma dziesięć lat i jedyne choroby które przeszła to ospa o świnka. Zresztą chodzisz przecież do lekarza i on napewno trzyma rękę na pulsie. Odpowiedz Link Zgłoś
maducha13 Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.05.03, 16:06 Nie stresuj sie !!!! to tylko lepiej dla Ciebie bo pozniej zacznie sie obciazanie kregoslupa i inne tego typu dolegliwosci, poza tym dzidziuch w macicy moze sie "rozwijac" do wewnatrz. Ja na caze zaczelam wygladac wlasnie pod koniec szoseto miesiaca. Dzis zaczelam 41 tydz. i nikt mi nie wierzy ze na dzis mam termin, bo to dopiero 7, 8 miesiac. A z USG wiem ze moj chlopczyk jest zdrowy choc nie bardzo duzy ok. 2800. Ale ja i maz tez nie jestesmy gigantami tak ze nie ma sie co martwic. Aha i caly czas jadlam "normalnie", moj moz sie smial, ze na te ilosci, ktore jem to powinnam byc dwa razy wieksza ). Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i najwazniejsze czy wszystkie wyniki masz w porzadku. Kazda kobieta tyje inaczej i inaczej rosnie jej brzuszek. A za mnie trzymajcie kciuki bo Mateusz chyba nigdy sie nie urodzi. Maducha i Mateusz z terminem na dzis!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiakraj Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.06.03, 09:54 Moim zdaniem powinnas sie tylko cieszyc,duzy brzuch to okropnosc(w sensie niewygody oczywiscie).Ja do konca ciazy mialam malenki brzuszek,jestem bardzo drobna przed ciaza wazylam 43 kg i przytylam tylko 12 kg.Tak wiec brzuszka prawie nie bylo widac.Moglam wszystko robic,do konca ciazy widzialam swoje stopy,moglam bez problemu zakladac buty i w ogole czulam sie wspaniale,nie bolal mnie tak mocno kregoslup bo nie bylo takiego obciazenia. No i co najwazniejsze:urodzilam zdrowe,duze,sliczne dziecko. Z tego co wiem wielkosc brzucha zalezy od sily miesni brzucha kobiety,czy jest wysportowana itd.Jak masz dobre miesnie to brzuch tak mocno Ci nie urosnie.Zycze Ci tego. Pozdrawiam:Agnieszka-mama Michalka(18.02.2003r.) Odpowiedz Link Zgłoś
miziara dzieki! 01.06.03, 13:42 dziekuje Wam wszystkim za odpis troche sie balam bo przytylam tylko 2 kilo i kompletnie nic po mnie nie widac ze "ktos" we mnie rosnie.moja kolezanka w 3 miesiacu miala wiekszy brzuch ode mnie i przytyla 24 kilo!!!!!!!!!ja kiedys bardzo duzo cwiczylam i zostaly mi miesnie moze macie racje ze to dlatego mam taki maly brzuch ale myslalam ze mi troche urosnie w 6 m-cu dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś