beti55555 24.05.07, 16:43 czy któraś Was dostała wysypki od słońca , tak mi powiedziała dermatolog i nić nie przepisała, mam czerwone i swędzące krostki na rękach aż do łokcia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babajagaa Re: uczulenie od słońca w ciąży 24.05.07, 19:21 Ja wlasnie sie dzisiaj zastanawialam nad tym,bo mialam jedna reke na sloncu przez jakies 20 minu8t i wyskoczyly mi takie male chrostki tylko mnie nie swedza i tez sobie pomyslalam ze to moze od slonca-mam nadzieje ze szybko zgina tylko co bedzie jak sie cala wyloze na slonce-chyba nie wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: uczulenie od słońca w ciąży 24.05.07, 19:33 mi wyskoczyly w ciazy ciemne plamy na twarzy od slonca... Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Re: uczulenie od słońca w ciąży 24.05.07, 19:38 Czy w związki z uczuleniem na słońce można w trzecim miesiącu ciąży stosować balsam z filtrem do opalania. Jak sądzicie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: uczulenie od słońca w ciąży 24.05.07, 19:43 ja mysle ze nawet trzeba stosowac. zeby sie plamy tez nie pojawily. A na uczulenie wapno popic. Może pomoże a jak nie to chociaz złagodzi objawy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniahrrr Re: uczulenie od słońca w ciąży 24.05.07, 19:48 też tak mam, niestety... swędzi przestrasznie i ręce mam czerwone+dekold.dodam, że nigdy wcześniej słońce mnie nie uczulało. nawet w pierwszej ciąży. niestety, podobnie jak ty, nie wiem czym sobie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: uczulenie od słońca w ciąży 24.05.07, 20:10 mi nie pomogl nawet krem z filtrem... Odpowiedz Link Zgłoś
enya81 Re: uczulenie od słońca w ciąży 25.05.07, 10:12 Witajcie! Ja miałam to samo, zaraz po wyjściu na mocniejsze promienie słoneczne mnie wysypało. Cały dekolt a jak zeszło z dekoltu to na ramionach. Zaczęłam pic wapno a przed każdym wyjściem na słońce smaruję sie kremem z filtrem (dosyc wysoki, zdaje się że 15)i teraz juz mnie to nie gnębi. Nigdy wczesniej nie miałam takich problemów, mam ciemna karnację i nawet nie miałam zaczerwienienia tylko zaraz opalałam sie na brąz, także myślę, że to sprawa hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Re: Do enya81 25.05.07, 17:19 J też jestem brunetką i mam ciemną karnację i zero poparzeń słonecznych. A jakiego kremu z filtrem używałaś że Ci pomógł? Mnie interesuje coś do ciała, bo na twarz to stosuję zapobiegawczo SVR+50 i na razie jest OK. Dodam że jestem w 3 miesiącu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: uczulenie od słońca w ciąży 25.05.07, 15:44 Beniusia - a jaki filtr uzywalas? są filtry nawet 100 wiec moze sprobuj mocniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: uczulenie od słońca w ciąży 25.05.07, 10:11 mówicie o takiej kaszce - czerwona na słońcu, a potem w cieniu biała? Skąd to się bierze?? Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: uczulenie od słońca w ciąży 25.05.07, 15:45 zmiany hormonalne ...na cerze to się odbija, po ciąży powinno przejść. Odpowiedz Link Zgłoś