Dodaj do ulubionych

Depresja - pomocy!

19.06.07, 15:51
Bardzo Was proszę o pomoc. Moja przyjaciółka która jest teraz w połowie ciąży
zaczęła cierpieć na depresję. Boję się że nie leczona będzie miała groźną
depresję poprodową. Niestety niewiemy gdzie ma szukać pomocy tzn specjalistów
refundowanych przez mazowiecką kasę chorych. Mieszkamy w Warszawie. Bardzo
proszę o namiary.
Obserwuj wątek
    • arnika15 Re: Depresja - pomocy! 19.06.07, 16:00
      Moze zapytaj tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33179
      • polpotworek Re: Depresja - pomocy! 19.06.07, 17:02
        Napewno warto udac sie do psychologa. Naprawde nie jest konieczne od razu
        pakowac w dziwczyne leków z ciązy. Napewno jest jej ciązko ale wszystko zalezy
        od tego jakie są przyczyny. Jesli psycholog stwierdzi ze nie pomoze to napewno
        odesle ja do psychiatry. Sama cierpialam wiele lat na depresję iprzed ciąża
        odstawilam leki które bralam(narazie jakos daje rade) i po rozmowie ze
        swietnych psychiatrą wiem ze naprawde nieliczne przypadki poważnych chorób
        psychicznych wymagają podawania leków w ciązy. Z reguly pomaga psychoterapia
        lub przynajmniej uspakaja na tyle ciężarna ze udaje sie uniknac leków smile
        • bbarbie Re: Depresja - pomocy! 19.06.07, 17:44
          Tak jej właśnie potrzebny jest dobry psycholog i rozmowa, leki raczej nie. Ona
          jest po prostu wrażliwym człowiekiem, długo z mężem starali się o dzidziusia i
          teraz ma lęki żeby wszystko było z dzidzią dobrze. Ostatnio 3 noce nie spała.
          Mąż stara się jak może żeby jej poprawiać humor, ja i moja 2,5 miesięczna
          córeczka też ale to działa krótko. Zrezygnowała ze stresującej pracy - jest na
          zwolnieniu lekarskim. Leżala już w szpitalu na oddziale ginekologicznym z powodu
          okropnych mdłości i podejrzanych upławów dlatego sama się nakręca że cały czas
          bedzie źle.
          Nie stać ich niestety na wizyty u prywatnego psychologa dlatego zwracam się z
          pytaniem gdzie iść do dobrego państwowego lekarza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka