miloja 12.06.03, 07:14 Od kilku dni zatyka mi się ucho.Gdzieś przeczytałam,że to normalne w ciąży.Nie napisali tylko z jakiego powodu?No właśnie-dlaczego?Czy któraś z koleżanek miała coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nusiek3 Re: objaw zatkanego ucha 12.06.03, 10:36 Ja mam to chyba od 4 miesiąca ciąży, chociaż bardziej te uszy mi się "odtykają" niż zatykają - czasami słyszę zdecydowanie za głośno, szczególnie na jedno z nich i głównie po wyjściu na dwór. Lekarz powiedział, ze to normalne, ale na wszelki wypadek kazał to sprawdzić u laryngologa. Okazało się, że jest to absolutnie normalny objaw w ciąży, zwiazany ze zmianami hormonalnymi - błony śluzowe są przekrwione i dlatego tak się dzieje. Potem wszystko wróci do normy. Jeśli bardzo Ci to dokucza, jest jakiś lek do wpsikiwania do nosa. Dostalam receptę, ale jej nie wykupiłam - już niedługo samo przejdzie Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
marzena282 Re: objaw zatkanego ucha 12.06.03, 16:11 Ja tez miałam ,a raczej jeszcze miewam zatkane ucho ale tylko lewe i też jak wyjde na dwór. Czyli nie ma się czym zamartwiać. <Marzena i 33 tyg.Fasolcia Odpowiedz Link Zgłoś
klara28 Re: objaw zatkanego ucha 01.07.03, 09:49 Ja, ale sobie to wyleczyłam zwykłymi kroplami Antotalginem, dostepne bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś
klara28 Re: objaw zatkanego ucha 01.07.03, 09:49 Może to także być spowodowane ciśnieniem (niskim) Odpowiedz Link Zgłoś
miloja Re: objaw zatkanego ucha 01.07.03, 10:47 Minęło trochę czasu,a mnie dalej się zatyka to ucho.Byłam u lekarza i nie mówiła nic,że to normalne w ciąży,lecz żebym odwiedziła laryngologa,bo może się zrobić stan zapalny.Narazie spróbuję wyczyścić ucho takimi trąbkami z parafiny. Odpowiedz Link Zgłoś