Dodaj do ulubionych

38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. Co ro

18.07.07, 05:33
Witam Was serdecznie.
Potrzebuję Waszej pomocy bo nie wiem czy to już.
Wczoraj w noczy zaczeło mnie boleć w krzyżu, takie ciągnięcie a jak się
nasila to zaczyna mnie ogarniac ból w brzuchu i twardnieje. Nie odbywa sie to
w regularnych odstępach, ale jest godz. 5.30 i nadal tak się dzieje. Nie wiem
co mam robić. Czy udać sie na KTG? Czy to dopiero bóle przepowiadające?? Ale
wcześniej tzn. od 2 tygodni mialam bóle brzucha (mniej bolesne)a w krzyżu
dopiero tej nocy zaczeło mnie pobolewać. Dodam ze gdy sie nasila to ogarnia
mnie fala gorąca. To moja pierwsza ciąza i nie wiem co robić. Jestem daleka
od panikowania.

Prosze pomóżcie mi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gku25 Re: 38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. 18.07.07, 09:24
      Jechać do szpitala. U mnie tak zaczął się poród.
    • arnika15 Re: 38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. 18.07.07, 10:16
      Możliwe, że to początek porodu, ale to nie musi być już zaraz. Jeśli skurcze
      nie są regularne, to moim zdaniem, nie ma co jeszcze jechać do szpitala i
      spędzac tam nie wiadomo ile godzin. Ja pojechałam jak skurcze były co 5 minut.
      • asienka185 Re: 38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. 18.07.07, 10:19
        No właśnie tez mi się tak zdaje. Tym bardziej ze teraz ból w krzyżu na razie
        ustał a brzuch lekko pobolewa. Nie wiedziałam ze to tak trudno rozpoznać. Boże
        ze strachu teraz nagle jest lepiej???
        • arnika15 Re: 38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. 18.07.07, 10:25
          Spokojnie Asieńkasmile Jak sie zacznie to będziesz wiedziała. I tak jak pisałam,
          ból krzyża może oznaczac, ze poród blisko, ale to moze być nawet za parę dni.
          Odetchnij glębokosmile Będzie dobrzesmile
          Moja córeczka dziś kończy 4 miesiące...smileZazdroszczę Ci tych chwil, które są
          przed Tobą - kiedy pierwszy raz weźmiesz w ramiona swojego Skarbasmile
          Niesamowite, niezapomniane chwilesmile Więc głowa do góry!
          Pozdrawiam!
          • asienka185 Re: 38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. 18.07.07, 10:32
            Dziekuje bardzo. Ja tez sie spodziewam córeczkiwink i już nie mogę sie doczekac
            właśnie tej chwili. Dziekuje za udzielone mi rady. Mój mąz juz chciał pędzic do
            szpitala ale ja nie lubie panikować.
            Pozdrawiam
            • ankas4 Re: czy twardnienie brzucha to norma? 18.07.07, 12:12
              Ja asienka185 mam podobnie procz bolow krzyza , raczej bol dzis w nocy
              promieniowal mi na odbyt i sama tez nie wiem czy to poczatek porodu , ja siedze
              w chacie i czekamsmile)) , boje sie jak diabli szpitala i wole jechac tam jak
              najpozniej, a mam jeszcze pytanie czy twardnienie brzucha to norma juz przed
              porodem? bo ja mam np twardy brzuch przez godzine a potem znowu na godzine
              przechodzi i pozniej znowu sie napina, czy to jest ok? czy tak to powinno
              wygladac ? i czy przez to napinanie sie brzucha dziecku nic sie nie dzieje?
              Sorry moze za naiwne pytania ale juz sama nie mam sil sie nad tym zastanawiac smile

Pozdrawiam

Ps a asienka185 na kiedy masz termin ??? ja mam na 29 lipca, i tak jak napisalam
              zadnych wczesniej objawowo zblizajacego sie porodu ...
              • asienka185 Re: czy twardnienie brzucha to norma? 18.07.07, 12:19
                Ankas4 sama nie wiem. Tez mi twardnieje a potem juz jest w porzadku i znowu za
                jakis czas. To sa pewnie te skurcze. Tez siedze w domu i czekamwink)
                Mam nadzieje ze to nie groźne, po prostu spowodowane jest skurczami. Chce jak
                najdłużej byc w domu. Czuje ze znowu rwie mnie w krzyżu i brzuch sie robi
                twardy. Nie przepraszaj, kto pyta nie błądzi i ja tez wole pytac. W końcu tu
                chodzi o żywą istotę.
              • asienka185 Ankas4 18.07.07, 12:22
                Termin mam na 1 sierpniawink No mnie pobolewał delikatnie brzuch tak jak w
                czasie okresu nieraz ale tej nocy były mocniejsze bóle i ze teraz tez sie
                pojawiaja ale nie regularnie.
                • asienka185 Re: Ankas4 18.07.07, 12:39
                  Przed chwilą rozmawiłąm z moją położna ale oddzwoni za pół godziny, bo jest w
                  pracy i chyba cos sie dziejewink Powiedziała ze być moze zaczyna sie poród ale
                  nie ma co na razie panikowac. Jak oddzwoni to dam znac co mi powiedziała.
                  • ankas4 Re: Ankas4 18.07.07, 13:10
                    Super, jak cos bedziesz wiedziala daj znacsmile
                    Mialam ten sam pomysł zeby zadzwonic do poloznej ale u mnie na chwile obecna
                    cisza... nawet brzuch mam miękkismile, a termin mamy prawie ten samsmile lekarz na
                    ostatniej wizycie powiedzial , ze moge juz urodzic ale rownie dobrze moge
                    urodzic do 7 sierpnia... jak ja lubie takie stwierdzenia , ktore nic nie
                    mowiąsmile))))))))

Wiec czekamysmile

Pozdrawiam serdecznie
                    • asienka185 Re: Ankas4 18.07.07, 14:04
                      Właśnie miałam telefon od położnej. Dopóki te skurcze nie bedą regularne co pól
                      godziny to nie ma co sie jeszce przejmować. Gdy zaczną sie w takim odstępie
                      czasujak napisałam to nalezy zacząc sie obserwowac co nie oznacza zaraz pędzic
                      do szpitalawink Najprawdopodobniej są to skurcze przepowiadające i mogą nawet
                      potrwać przez 2 tygodnie. Ale być może maleństwo zmobilizuje sie szybciej
                      wyjscwinkTwardnienie brzuszka nic grożnego jesli czujesz maluszka.
                      • ankas4 Re: dzieki za info!:) 18.07.07, 15:32
                        Dzieki za info! no u mnie jest spokoj , tzn kreci mnie w brzuchu , bylam dwa
                        razy w toalecie i nic... oszalec mozna , pozostawiam ten stan samemu sobie , mam
                        jednak nadzieje , ze to poczatek porodu i sie rozszaleje na calegosmile a jak nie -
                        coz - czekamy dalej, dam znac jak cos !

Pozdrawiam
                      • ma.pi Re: Ankas4 18.07.07, 15:53
                        asienka185 napisała:

> Właśnie miałam telefon od położnej. Dopóki te skurcze nie bedą regularne co
                        pól
                        >
                        > godziny to nie ma co sie jeszce przejmować. Gdy zaczną sie w takim odstępie
                        > czasujak napisałam to nalezy zacząc sie obserwowac co nie oznacza zaraz
                        pędzic
                        > do szpitalawink Najprawdopodobniej są to skurcze przepowiadające i mogą nawet
                        > potrwać przez 2 tygodnie. Ale być może maleństwo zmobilizuje sie szybciej
                        > wyjscwinkTwardnienie brzuszka nic grożnego jesli czujesz maluszka.

Wez dluzsz, ciepla (nie goraca) kapiel w wannie. Taka kapiel powinna uspokic
                        skurcze jezeli jest to falszywy alarm, a jezli to juz porod sie zaczyna to moze
                        nawet przyspieszyc.

Pozdr.
    • arnika15 Re: 38tc-bóle brzucha,twardnienie i bóle krzyża. 18.07.07, 13:25
      Dziewczyny, twardnienie brzuszka jest normalne. Mi wiele dni przed porodem
      twardniał. Skurcze były wtedy niebolesne i nieregularne. Może jeszcze Wasze
      maluchy trochę pomieszkają w brzuszkach - w końcu gdzie im będzie lepiej?smile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka