Dodaj do ulubionych

dobry szpital w Poznaniu

24.06.03, 16:19
Czy ktos moze polecic dobry szpital, w ktorym dobrze jest urodzic dziecko w Poznaniu? Gdzie sa porody rodzinne, gdzie dziecko przebywa z matka caly czas, gdzie jest milo i profesjonalnie? Moze gdzies sa porody w wodzie? Opowiedzcie o swoich doswiadczeniach ze szpitali w Poznaniu.
Obserwuj wątek
    • zosia271 Re: dobry szpital w Poznaniu 24.06.03, 19:01
      Ja też niedawno miałam ten sam problem. Dlatego polecam stronę
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=609. Jeżeli chodzi o
      porody w wannie to tylko szpital Raszei.A co do rodzinnej atmosfery to chyba
      klinika Św. Rodziny.
      Pozdrawiam.
    • zorka7 Re: dobry szpital w Poznaniu 25.06.03, 10:59
      Jesli chodzi o dobro dziecka - to znaczy o najlepszy sprzet - to Polna. A ty
      zaciskasz usta i czekasz by szybko byc w domu... Jednak w przypadku
      jakichkolwiek komplikacji Polna moze uratowac twojego maluszka. A to chyba jest
      najwazniejsze.
      • aha12 Re: dobry szpital w Poznaniu 25.06.03, 13:22
        Cześć. Ze szpitalem na polnej to troszkę przesada. Rodziłam tam synka i mowy
        nie było o zaciskaniu zębów. Miłe i kompetentne położne, ginekolodzy i
        pediatrzy też -wiec szczerze nie wiem o co chodzi. Myślę że plotka jest
        szybsza niż prawda. Trafiłam na dyżur w sobotę o 23 ze skurczami i nie mogę
        powiedzieć nic złego. Uśmiechnięta pani doktor po dokłanych badaniach
        zostawiła mnie na 20 min kiedy lerzałam pod ktg (przywiźli rodzącą
        dziewczynę). Z czego przez ten czas wleciała 4 razy pytając jak się czuję.
        Między czasie 3 razy przychodziła położna i pielęgniarka więc nie nudziłam się.
        Uff rozpisałam się... Nie taki diabeł straszny jak go malują. Pozdrowienia.
        Aga.
        • zorka7 Re: dobry szpital w Poznaniu 25.06.03, 20:43
          aha12 napisała:

> Ze szpitalem na polnej to troszkę przesada. Rodziłam tam synka i mowy
          > nie było o zaciskaniu zębów. Miłe i kompetentne położne, ginekolodzy i
          > pediatrzy też -wiec szczerze nie wiem o co chodzi. Nie taki diabeł straszny
          >jak go malują.

Przesada? Widzisz - tak to jest ze kazda z nas ma inne doswiadczenia. Ja nikomu
          nie odradzam Polnej - sama bede tam rodzic drugie dziecko, mimo ze pierwsze tam
          wlasnie zmarlo.
          Opieke mialam koszmarna - lezalam w sali 4-osobowej, jedyna bez dziecka.
          Patrzylam na kapiele dzieci, wysluchiwalam wszelkich zachwytow nad
          niemowlakami. Nie przyszedl do mnie zaden psycholog. Nikt nie zajal sie tez
          moimi obrzmialymi, pelnymi mleka, piersiami, bo skoro nie karmie to nie ma
          problemu. Tylko cud uratowal mnie od zapalenia piersi - bo bynajmniej nie
          lekarz. Wypisano mnie do domu z ropiejaca rana po cc; po kilkunastu godzinach
          trafilam z goraczka na izbe przyjec, a tam - bez zadnego znieczulenia - otwarto
          mi swiezo zablizniona rane, by zalozyc dwa dreny. Jeszcze nigdy nic mnie tak
          nie bolalo jak to.
          Gdy lezalam na porodowce i hamowano moj przedwczesny porod, musialam wytrwac
          bez ruchu. Ponoc pobilam rekord szpitala, jak sie pozniej dowiedzialam -
          przelezalam na wznak z uniesionymi nogami i lasem kroplowek przez 5 dlugich
          dni. Koszmarem sa dla mnie wspomnienia obrzydzonych wyrazow twarzy niektorych
          pielegniarek, ktore mialy podac i - o zgrozo - wyniesc podsuwacz..., na ktory,
          walczac o dziecko, bylam skazana. To na Polnej nauczylam sie, ze tysiac razy
          lepiej jest pomagac, niz oczekiwac, lub - co gorsza - byc skazanym na czyjas
          pomoc.
          --
          Czeste wycie skraca zycie smile
          • aha12 Re: dobry szpital w Poznaniu 26.06.03, 10:00
            Cześć. Przykro mi z powodu twojego nieszczęścia. Ale moje doświadczenia są
            takie jak opisałam. Zresztą nie tylko moje. Napisałam już gdzieś że nic nie
            jest tylko piękne, i tak samo jest z personelem (zwłaszcza) szpitalnym. Mi też
            na jednej zmianie trafiła się taka franca że ho ho, ale wystarczyło pokazać
            jej dość konkretnie od czego jest. Mam nadzieję że tym razem będziesz miała
            lepsze wrażenia. Poród to przeciesz najpiękniejsze chwile. Życzę tobie
            szczęścia. ( swoją drogą mojej koleżance jak rodziła na szpitalnej to wyobraź
            sobie że jak w trakie porodu zabrali maluszka,to dopiero na nastepny dzień
            przyszedł lekarz i prosto z mostu zapytał się czy bierze czy zostawia dziecko,
            bo on musi wypełnić papiery!!!!!!!!!- dzidza urodziła się z zespołem
            D.Wyobrażasz sobie???? To co się dzieje czasami w naszych szpitalach jest
            naprawdę przerażające. Ale zdarza się i musimy czasami dopominać się o swoje
            prawa. ( Ja mam wadę serca, a poporodzie sama wiesz jak się człowiek czuje,
            ściągneli mi zaraz kardiologa, bez szarpania. Ale trzeba mówić o swoich
            problemach bo sami się nie domyślą.) Troszkę się rozpisałam. Mam nadzieję że
            wszystko będzie dobrze. Pozdrowienia. Aga.

• flo_mama Re: dobry szpital w Poznaniu 26.06.03, 13:28
          a ja polecam szpital im. F. Raszeji., rodziłam tam w marcu. Lekarze super,
          położne przemiłe i kompetentne, sprzęt niezły. Wszystko odbywa się ze spokojem
          i fachowością.

pozdrawiam

mama flo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka