gossa1 26.06.03, 14:36 Dziewczyny dostałam gynalgin tabl. dopochwowe na upławy. Ale przeczytałam teraz na ulotce ze przeciwskazaniem jest ciąża. A ja przeciez jestem juz w 9 m-cu?! i co brac czy nie ??? Napiszcie szybko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkak15 Re: GYNALGIN dopochwowo 26.06.03, 14:56 Ja brałam w drugim trymestrze. Mój lekarz mówił, że jest to bardziej bezpieczne niż doprowadzenie do stanu zapalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: GYNALGIN dopochwowo 26.06.03, 16:03 Jeżeli przepisał Ci je lekarz, to bierz. Na ulotkach często są zawarte takie informacje a to z tego powodu, że nie często przeprowadza się badania na szkodliwość czy też nie danego leku w ciąży. Więc na wszelki wypadek piszą że nie powinno się go brać. Przeczytaj sobie ulotkę o no - spie, tam też jest napisane że nie powinno się jej barać w ciązy, a przecież wiele z nas ją zażywa i zażywało bez szkody dla dziecka. Rację miała moja poprzedniczka, że nieleczona infekcja jest o wiele bardziej niebezpieczna dla dzidzi niż lek który się stosuje w celu jej wyleczenia. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
gossa1 Re: GYNALGIN dopochwowo 26.06.03, 18:09 Dziękuje za podpowiedź na wieczór zaaplikuje !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara28 Re: GYNALGIN dopochwowo 27.06.03, 13:45 A czy słyszałyście coś moze o stosowaniu Gynoxinu dopochwowo? Na ulotce jest napisane nie stosować w czasie ciąży. A ja mam przepisaną jedną globulkę. Jestem już w połowie 8 miesiąca ciąży Odpowiedz Link Zgłoś