anna799 06.08.07, 22:43 jestem w 40 tc i mam bakterie w moczu, mam je juz jaiś czas i momo brania leków zaleconych przez lekarza nie udało mi się ich pozbyć, vzy ktoś tak miał????Boję sie o maleństwo, czy mu to nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavetti Re: bakterie w moczu 06.08.07, 22:48 A robiłaś posiew moczu? Polecam, jeżeli nie, przynajmniej będziesz wiedziała, jakie to bakterie i czym można to leczyć (posiew jest razem z anybiogramem), a Twój lekarz nie będzie musiał w ciemno przepisywać Ci leków. Odpowiedz Link Zgłoś
anna799 Re: bakterie w moczu 07.08.07, 10:31 robiłam posiew już dwa razy i za każdym razem wychodził jałowy. Bakterii nie wychodowano taki wynik, więc się zastanawiam jak to jest w moczu mam zawsze liczne bakterie a jak robię posiew to ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: bakterie w moczu 07.08.07, 11:01 a spróbuj pobrac mocz od razu po kapieli,gdy jestes zupelnie czysta Odpowiedz Link Zgłoś
lavetti Re: bakterie w moczu 07.08.07, 11:19 Pobieraj mocz w następujący sposób: najpierw podmyj się płynem do higieny intymnej, spłucz, płyn, spłucz, płyn i ostatni raz spłucz, pierwszy mocz do kibelka, ze środkowego strumienia do pojemnika i reszta znów do kibelka. Pamiętaj też o tym, żeby mocz pobierać do badania do jałowego pojemnika. Kupisz w aptece. Kiedy odkręcisz, nigdy nie kładź zakrętki do dołu, tylko do góry i zbieraj mocz bezpośrednio do pojemnika, który zaniesiesz do badania. Wtedy masz pewność, że żadne bakterie nie mogły się dostać z zewnątrz do tegoż pojemniczka. A jeżeli posiew wyszedł jałowy, zrobiłabym dla wszelkiego posiew z pochwy. Tak właśnie w moim przypadku było. Zrobiłam badanie moczu, wylazły bakterie, później zaniosłam mocz na posiew, a bakterii nie wyhodowano. Poszłam więc na posiew z pochwy i okazało się, że mam paciorkowca, którego obecnie leczę antybiotykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
deigratia Re: bakterie w moczu 07.08.07, 12:07 Mi zawsze wychodzą liczne bakterie w moczu i gin to totalnie ignoruje. Tłumaczy, że gdyby badano natychmiast po oddaniu moczu, to co innego, ale ten kubek stoi i stoi i muszą się namnorzyć. Teraz jednak zmieniam gina. Ciekawe, co powie nowy. Odpowiedz Link Zgłoś