Dodaj do ulubionych

bakterie w moczu

06.08.07, 22:43
jestem w 40 tc i mam bakterie w moczu, mam je juz jaiś czas i momo
brania leków zaleconych przez lekarza nie udało mi się ich pozbyć,
vzy ktoś tak miał????Boję sie o maleństwo, czy mu to nie zaszkodzi?
Obserwuj wątek
    • lavetti Re: bakterie w moczu 06.08.07, 22:48
      A robiłaś posiew moczu? Polecam, jeżeli nie, przynajmniej będziesz wiedziała,
      jakie to bakterie i czym można to leczyć (posiew jest razem z anybiogramem), a
      Twój lekarz nie będzie musiał w ciemno przepisywać Ci leków.
      • anna799 Re: bakterie w moczu 07.08.07, 10:31
        robiłam posiew już dwa razy i za każdym razem wychodził jałowy. Bakterii nie
        wychodowano taki wynik, więc się zastanawiam jak to jest w moczu mam zawsze
        liczne bakterie a jak robię posiew to ich nie ma?
    • a.stalowa Re: bakterie w moczu 07.08.07, 11:01
      a spróbuj pobrac mocz od razu po kapieli,gdy jestes zupelnie czysta
      • lavetti Re: bakterie w moczu 07.08.07, 11:19
        Pobieraj mocz w następujący sposób: najpierw podmyj się płynem do higieny
        intymnej, spłucz, płyn, spłucz, płyn i ostatni raz spłucz, pierwszy mocz do
        kibelka, ze środkowego strumienia do pojemnika i reszta znów do kibelka.
        Pamiętaj też o tym, żeby mocz pobierać do badania do jałowego pojemnika. Kupisz
        w aptece. Kiedy odkręcisz, nigdy nie kładź zakrętki do dołu, tylko do góry i
        zbieraj mocz bezpośrednio do pojemnika, który zaniesiesz do badania.
        Wtedy masz pewność, że żadne bakterie nie mogły się dostać z zewnątrz do tegoż
        pojemniczka.
        A jeżeli posiew wyszedł jałowy, zrobiłabym dla wszelkiego posiew z pochwy. Tak
        właśnie w moim przypadku było. Zrobiłam badanie moczu, wylazły bakterie, później
        zaniosłam mocz na posiew, a bakterii nie wyhodowano. Poszłam więc na posiew z
        pochwy i okazało się, że mam paciorkowca, którego obecnie leczę antybiotykiem.
    • deigratia Re: bakterie w moczu 07.08.07, 12:07
      Mi zawsze wychodzą liczne bakterie w moczu i gin to totalnie ignoruje. Tłumaczy,
      że gdyby badano natychmiast po oddaniu moczu, to co innego, ale ten kubek stoi i
      stoi i muszą się namnorzyć. Teraz jednak zmieniam gina. Ciekawe, co powie nowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka