amiczek77 23.08.07, 15:44 Jestem w 23 tc i czuję ciągnący ból od pępka do środka. Co to moze oznaczać czy coś z dzieckiem czy rozciąga mi się macica.Martwię się bo ten ból dosyć mi dokucza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga8382 Re: Ból w okolicach pępka 23.08.07, 16:05 Ja jestem w 27 tc i też od co najmniej dwóch mcy taki ból mi się czasem zdarza. Jeżeli nie jest bardzo mocny i nie trwa bez przerwy strasznie długo (np kilka dni) to raczej nie masz się czym martwić . Odpowiedz Link Zgłoś
jamni Re: Ból w okolicach pępka 23.08.07, 16:15 Ja jestem w 32 tc i też tak mam. Miałam to kilka tygodni wcześniej i myślałam, że to kolka jelitowa, ale nie za bardzo się to wiązało z tym co jadłam. W pewnych momentach bolało bardzo, chwilami odpuszczało. Na usg zapytałam czy mam w tym miejscu jelito. Lekarz powiedział, że akurat tam go nie ma i że to na pewno efekt rozciągania więzadła czy czegoś takiego co biegnie tak centralnie przez środek brzuch i utrzymuje narządy. Teraz ból powrócił i wydaje mi się, że faktycznie jest to związane z momentami szczególnie intensywnego wzrostu brzucha Odpowiedz Link Zgłoś