monjar3 04.09.07, 12:49 hej jestem w 37 tc i od rana czuje pobolewanie w pachwinie. na p [oczatku odczuwalam go lezac na boku a teraz czuje nawet jak chodze. czy ktos tak mial?/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja_p Re: ból w pachwinie 04.09.07, 13:10 ja mam jeszcze gorzej: bolą obydwie pachwiny i w ogóle całe krocze. Juz zaczęłam chodzić okrakiem. To chyba kości miednicy się rozchodzą przed porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: ból w pachwinie 04.09.07, 13:25 Mi ból w lewej pachwinie towarzyszy od dłuższego czasu (jestem w 35tc), ostatnio stał się mniej dokuczliwy, choć były momenty, że bolały mnie obie pachwiny. Czasami, np. po dłuższym leżeniu ból na tyle silny, że nie byłam w stanie chodzić, jęczałam i kuśtykałam jak stara babcia. Mój lekarz powiedział, że to normalne, że tak ma boleć, bo więzadła się rozciągają przygotowując macicę do porodu. Jednak, jeśli bardzo cię to niepokoi skontaktuj się z lekarzem prowadzącym. Pozdrawiam, Hania Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1206 Re: ból w pachwinie 04.09.07, 15:45 ja jestem w 33 i już mnie boli (((( jak wstaję po dłuższym leżeniu Odpowiedz Link Zgłoś
babajagaa Re: ból w pachwinie 04.09.07, 16:46 Ja tez tak mialam od jakiegos 33 tc,jak chodzilam to mnie nagle lapalo a za chwile przechodzilo-na pocieszenie-tak samo boli przy porodzie tylko 100 razy mocniej przy skurczach Odpowiedz Link Zgłoś
eli1979 Re: ból w pachwinie 06.09.07, 21:39 Jejku a ja jetsem w 25 tygodniu i mam bóle pachwin od kilku tygodni! W pierwszej ciązy też miałam mniej wiecej od połowy ciązy. Boli bardzo. Zwłazcza w nocy jak dłuzej pozostaję w bezpruchu. Może macie na to jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś