zemsta12 04.09.07, 14:45 mam pytanie, czy w polowie 21 tygodnia, jesli od 3 dni nie czuję ruchó dziecka - a wcześniej wyraźnie je czułam - to jest to powód do niepokoju? bede wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
batutka Re: ruchy dziecka 04.09.07, 14:55 dziecko jeszcze malutkie wiec mozesz nie czuc i te przerwy w odczuwaniu sa normalne ale....i tak sie bedziesz niepokoic - wiem to z autopsji, wiec ja bym na Twoim miejscu dla sowjego spokoju pojechala na ktg i zbadala ruchy dziecka w przeciwnym razie bedziesz sie marwic, a to nie bedzie dobre ani dla Ciebie, ani dla dziecka powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monjar3 Re: ruchy dziecka 04.09.07, 15:02 nie masz sie co stresowac . towja dzidzia ma jeszcze duzo miejsca wiec beda dni ze nie bedziesz czula. tez tak mialam a teraz jestem w 37 tc i nie moge doczekac sie porodu. bedziesz miala jeszcze dosc kiedy to malenstwo cala noc bedzie szalec nie pozwalajac tobie zasnac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zemsta12 Re: ruchy dziecka 04.09.07, 15:46 dziękuję - własnie nie wiem czy isc do lekarza, czy nie, moze jednak poczekam jeszcze trochę Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Re: ruchy dziecka 04.09.07, 15:49 nie ma takiej potrzeby ,obserwowac ruchy zaczniesz od 30 tc.Poki co Twoja dzidzia ma duzo miejsca do fikania)) Odpowiedz Link Zgłoś
edka1979 Re: ruchy dziecka 04.09.07, 16:28 ja jestem w 26 tyg i ruchy odczuwam raz lepiej raz gorzej; podobno regularnie powinno się je odczuwać od 28 tyg więc jeżeli nie odczuwam kuksańców staram się za bardzo nie martwić (co nie jest wcale proste), pozdr Odpowiedz Link Zgłoś