ptysia78 04.08.03, 11:05 W ktorym tygodniu ciazy mialyscie pierwsze USG i co na nim widzialyscie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leigh Re: USG 04.08.03, 11:43 Ja miałam pierwsze USG w dziewiątym/dziesiątym tygodniu. Zdjęcie mam teraz przed sobą i widać na nim całe dziecko, tj. dużą główkę, brzuszek (mniejszy dużo od głowy), rączki i nóżki. Pamiętam też, że widać było bijące serce i maleństwo intensywnie się ruszało. A Ty jesteś już po czy przed badaniem? Wrażenie jest niesamowite:w ciągu kilku sekund zmienia się cały świat. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Nagle bezosobowy stan świadomości bycia w ciąży urealnia się do wierzgającego człowieczka w Tobie. Jestem teraz w połowie piątego miesiąca i miałam już ok 8 usg( ze względu na zagrożenie ciąży), ale ten pierwszy raz był porażający. Aha, w tym czasie kiedy ja robiłam badanie, widać czy dziecko jest jedno czy jest ich więcej, no i oczywiście jakiej jest wielkości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: USG 04.08.03, 14:23 Poraz pirwszy zobaczyłam moją dzidzię w 6 tygodniu, wygladała jak fasolka. Ale zgadzam się z opinia dziewczyn nigdy nie zapomnę przeżycia z drugiego USG w 10 tygodniu. dziecko wyglada jak mały miś haribo , skacze, macza rączkami jakby się witało z mamą! Niezapomniane chwile!!!! P.S. chyba wszystkie jesteśmy na tym samym etapie ciąży? pozdrawiam Renata i ktosik(14.01.03) Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: USG 04.08.03, 11:43 Pierwsze USG miałam w 4 tyg. ciąży i było widać jedynie pęcherzyk, ale i tak było to dla mnie ogromne przeżycie. Dwa tyg. później było ciekawiej, bo już było widać maleństwo. Pozdrawiam Ania i ktoś (3.01.2004). Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin24 Re: USG 04.08.03, 12:18 Witam, ja pierwsze USG mialam w 5-tym tygodniu, ze względu na zagrozenie ciazy. Ale u mnie to bylo za wczesnie, widzialam tylko pecherzyk wielkosci 17 mm. 6 dni poźniej usg powtorzono i widzialam juz moje malenstwo 8 mm i pulsujace serduszko. Widok wzruszajacy, beczalam jak dziecko ze szczescia. Yasmin Odpowiedz Link Zgłoś
kabr4 Re: USG 06.08.03, 12:04 Pierwsze USG (jak na razie jedyne w ciąży) mialam w szóstym tygodniu. Bylo widać pęcherzyk, i maleńką kropkę z bijącym serduszkiem. kabr4 + 7 tyg. fasoleczka Odpowiedz Link Zgłoś