annubis74 18.12.07, 16:15 jutro wybieram sie na badanie usg (genetyczne) gdzieś wyczytałam że przed badaniem trzeba sie porządnie napić (tak jak przy badaniu pecherza) ale lekarz o tym nie wspominał trzeba czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
id.kulka Re: przed badaniem usg 18.12.07, 16:18 Przy usg ginekologicznym przez powłoki brzuszne owszem, ale przy położniczym chyba nie ma takiego wymogu? Odpowiedz Link Zgłoś
ataner30 Re: przed badaniem usg 18.12.07, 16:20 zalezy w jakim tygodniu ciazy jestes i jakim sprzetem dysponuje lekarz. Jezeli to usg genetyczne to pewnie miedzy 11 a 14 tc wiec wtedy jeszcze wykonuje sie usg dopochwowe i pelny pecherz nie jest wskazany (lekarz sie pyta i jakby co to kaze udac sie do toalety Natomiast jezeli usg jest przez brzuch to zalezy jakim sprzetem dysponuje lekarz. Starsze usg wymagaly aby pecherz byl pelen nowsze juz nie (przynajmniej ja taka informacje uzyskalam od mojego gina, bo nastepne moje usg ma byc juz przez brzuch). Najlepiej zadzwon do swojego lekarza i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: przed badaniem usg 18.12.07, 18:34 Ja miałam pierwsze USG w 13tc i wcale nie było dopochwowe tylko przez powłoki brzuszne i nie musiałam przychodzić z pełnym pęcherzem Odpowiedz Link Zgłoś