martha06 21.12.07, 21:39 przy ilu st. C? Wiem że w ciąży nie można przegrzewać organizmu i tak się zastanawiam czy przy moich 37.00 stopniach już trzeba coś wziąć... Bardzo proszę o odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_1979 Re: Co przeciw gorączce i... 21.12.07, 21:51 z tego co pamiętam to powyżej 37,5 trzeba by już reagowac..możesz najpierw spróbować jakieś zimne okłady na stopy i czoło... a jak nie pomoże to na pewno możesz zażyć apap. Dużo zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa81 Re: Co przeciw gorączce i... 22.12.07, 10:16 Mi zarówno farmaceutka, jak i internista powiedzieli, że z leków przeciwbólowych i przeciwgorączkowych TYLKO Paracetamol. W żadnym wypadku apap, ibubrom czy inne tego typu specyfiki. TYLKO Paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Co przeciw gorączce i... 22.12.07, 12:01 malinowa81 napisała: > Mi zarówno farmaceutka, jak i internista powiedzieli, że z leków > przeciwbólowych i przeciwgorączkowych TYLKO Paracetamol. W żadnym > wypadku apap, ibubrom czy inne tego typu specyfiki. TYLKO > Paracetamol. Apap to paracetamol Chodzi o skład leku, nie nazwę Odpowiedz Link Zgłoś
lenorka1 Re: Co przeciw gorączce i... 22.12.07, 10:09 37 stopni celcjusza w ciąży to nie jest nic dziwnego,zazwyczaj jest ona wyższa niż normalnie,to sprawa hormonów.Ja od początku ciąży mam 37 lub 37,2 Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: Co przeciw gorączce i... 22.12.07, 10:12 Nie masz gorączki. Ale jeśli jesteś przeziębiona i źle sie czujesz, to nie bój sie wziąść jakiegoś preparatu z paracetamolem (nie z ibupromem) Odpowiedz Link Zgłoś
martha06 Re: Co przeciw gorączce i... 22.12.07, 11:33 Dzięki dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza i mam niestety zapalenie gardła i antybiotyk Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Przyklejone : autor-martha06 22.12.07, 16:19 Euphorbium, a co na gorączkę? martha06 21.12.07, 22:07 Odpowiedz Polecam euphorbium, sama używam. A może ktoś wie co przeciw gorączce i przy ilu st. C? Re: Euphorbium, a co na gorączkę? malinowa81 22.12.07, 10:12 Odpowiedz Mi farmaceutka powiedziała, że w ciązy można bezpiecznie stosować Paracetamol. Działa on przeciwbólowo i przeciwgorączkowo. Więc jeśli są objawy przeziębienia, to chyba można wziąć przez 2-3 dni (zgodnie z ulotką)... Na ból głowy mój gin też mówił, że można tylko paracetamol. Na katar ja też biorę Euphorbium. Odpowiedz Link Zgłoś