dotil1 02.01.08, 12:23 Hej! Jestem w 19tyg ciąży, to moja druga dzidzia. I właśnie umówiłma sie na usg 3d. Dziewczyny napiszcie jak było, czy już znałyście płeć, czy było ładnie widać dzidzię? Pozdrawaim! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniczkalovemax Re: Usg 3D 02.01.08, 12:30 Ja bylam w 22/23tyg i widziałam dokładnie buzke dziecka, doktor powiedział nam ze bedzie chłopiec Fajna sprawa, ogladac swoją dzidzie na usg 3d Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: Usg 3D 02.01.08, 12:31 ja bylam 2 razy, najpierw w 13 potem jakos po 20 tyg ciazy, i szczerze mowiac w 13 tyg bylo fajniej , malenstwo bylo juz jak maly czlowieczek,ale na tyle male ze cale miescilo sie w obrazie, po 20tyg wdzielismy albo pupke albo nogi albo glowke ale tak czy inaczej fajne przezycie, zawsze milo jest zobaczyc swoje szzcescie aha po 20 tyg dowiedzialam sie ze podobno bedzie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
monnallisa Re: Usg 3D 03.01.08, 12:09 a jak to jest z usg 4D, mój lekarz takie ma ale powiedział mi że, zrobi mi w późniejszym czasie. Już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: Usg 3D 03.01.08, 12:17 ja byłam na pierwszym 3d w zdaje się 22 tc to co widać zależy dużo od tego jak się już przecież niemały człowieczek ułoży Nasza prawie cały czas zasłaniała buzie rączkami i tylko momentami było widać twarzyczkę za to tak się przekręciła, że nawet nie musieliśmy pytać o płeć mamy nagrane dvd i Mąż wszystkich gości projekcją Odpowiedz Link Zgłoś
cynaamonka Re: Usg 3D 03.01.08, 12:59 A czy na 3D lepiej widać płeć niż na 2D? Bardziej chodzi mi o to co widzi lekarz niż my, tzn czy w 21 tygodniu lekarz stwierdzi płeć na 2D, zakłądając, że dziecko się nie zasłoni? Odpowiedz Link Zgłoś
andy322 Re: Usg 3D 03.01.08, 14:20 witam. gdzie w warszawie jest gabinet z dobrym sprzetem usg 3? jaki jest koszt?dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
madtea Re: Usg 3D 03.01.08, 14:21 jeśli to dobry specjalista od usg i dobry sprzęt to nie ma przeszkód; 3d to zabawka dla rodziców bo na 2d to "trochę" trudno się laikowi połapać co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek70 Re: Usg 3D 09.01.08, 14:42 mogę polecić dobrego specjalistę w tej dziedzinie na Śląsku-można się bezposrednio umawiać.Ma najnowszy sprzęt przenosny i przyjmuje w róznych miejscach.Warto! Nr tel.663-408-538 Odpowiedz Link Zgłoś
adunia1979 Re: Usg 3D 09.01.08, 15:13 usg 3d to zabawka dla rodzicow. prawdziwy fachowiec-lekarz i na usg 2d okresli plec-jezeli maluch ulozy sie stosownie)) uwazam,ze usg d3 jest tylko po to aby wyciagnac wiecej pieniedzy od rodzicow. ps.faceci uwazaja,ze dzieci na zdjeciu 3d wygladaja jak kosmici...serio!!!tak sie wypowiadali na spotkaniach w szkole rodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mol_sc Re: Usg 3D 10.01.08, 08:28 nie zgodze się, 4d a i owszem jet zabawka dla rodziców, ale przy 3d( wykonane miedzy 22-25tygczy jakos tak-juz dokladnie nie pamietam) jest sprawdzane u dziecka wszystko, czy nerki, serce i cala reszta narzadow dobrze sie rozwinelo.natomiast jakos kolo 13 tyg sprawdza sie ryzyko choroby downa Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Usg 3D 11.01.08, 11:16 Przy każdym badaniu usg sprawdza się ciągłosć powłok skórnych i kręgosłupa, obecnosć i pracę narządów wewnętrznych, wielkość komór mózgu, mierzy się dziecko itd. Wierz mi jednak, że usg 3D nie jest badaniem diagnostycznym i gdyby lekarzowi cokolwiek nie spodobało się na 3D - od razu zmieniłby głowicę na 2d i diagnozował przy jej uzyciu. Na 3D jest mnóstwo przekłamań - np. nagle dziecku zaczyna ręka wyrastać z głowy, robi się wgniecenie w czaszce itd - jak można na podstawie takiego obrazu zdiagnozować jakąkolwiek wadę? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Usg 3D 11.01.08, 11:12 Wiesz, na zdjeciu 2D wyglądają jak szara plama na szarym tle Laikowi ciężko uwierzyć, że tam gdzieś widać buzię czy rączkę. Tak więc masz rację - 3D to typowe usg dla rodziców czy dziadków (i komu tam jeszcze rodzice pokażą fotki), dla samego lekarza nie wnosi nic szczególnego. Odpowiedz Link Zgłoś
niunio-dwa Re: Usg 3D 10.01.08, 11:11 Hej ja właśnie wczoraj miałam usg 3d - polecam jak najbardziej - własnie to 3d pozwala laikowi zobaczyć u dziecka i mózg i całe czterokomorowe serduszko i żebra a pomiędzy nimi kręgosłup i twarzyczkę (chociaż mała zasłaniała ją rączką to lekarz stukając leciutko w mój brzuch nakłonił dzidziusia do przesunięcia rączki), mój mąż pod niesamowitym wrażeniem postępu techniki bo przy poprzednim dziecku - fakt 7 lat temu - to tylko można było się domyślać że ta szara plamka to jest to o czym lekarz mówi , badanie miałam w Pruszkowie u dr. Bartkowiaka koszt 200 zł Odpowiedz Link Zgłoś
paulina812 Re: Usg 3D 10.01.08, 12:51 Ja byłam kilka dni temu (jestem w 36 tc), mam zdjęcie buźki, śliczne to moje Serduszko!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Usg 3D 10.01.08, 21:34 moja synowa była w 16-tym tygodniu jak lekarz policzył paluszki..i wyszło że 21..ten 21-szy miedzy nóżkami) Odpowiedz Link Zgłoś