brazbol 16.01.08, 11:44 lekarz przepisał mi gynalgin, 10 globulek na 10 nocy. na ulotce jest napisane, że przeciwskazaniem do brania globulek jest ciąża. I co teraz? czy któraś z Was brała te globulki w ciąży??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
proren Re: gynalgin w ciąży??? 17.01.08, 16:15 brałam gynalgin będąc w ciąży i nic złego się nie stało. Dzidziuś urodził się przez cc( z moich wskazań) zdrowiutki i ma już 7,5 mieiąca. Więc nie martw się, wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lisicz-ka Re: gynalgin w ciąży??? 18.01.08, 21:14 Też to brałam, moja gin powiedziała, że przepisuje sie to ciężarnym od lat. Dziecko urodziłam zdrowe, kuba ma 2 latka Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: gynalgin w ciąży??? 18.01.08, 22:07 Też brałam. Nie jestem pewna, czy to nie zależy od trymestru ciąży. W każdym razie jest całe mnóstwo leków, które mogą dziecku zaszkodzić tylko w określonych momentach ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiszka Re: gynalgin w ciąży??? 18.01.08, 22:11 ja bralam po 13 tygodniu, z tego co pamietam , lekarka mowila, ze mozna stosowac gynalgin od 2 trymestru Odpowiedz Link Zgłoś
brazbol Re: gynalgin w ciąży??? 19.01.08, 14:42 dzięki dziewczyny) biorę, biorę, mam nadzieję, że pomogą..jestem w 26tc, po Waszych wypowiedziach jestem już spokojna, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś