marios12 26.01.08, 10:58 Zawsze na początki bólu gardła stosuję Angin-Heel, preparat homeopatyczny. Czy mogę bezpiecznie go zażywać na początku ciąży? Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilisitos Re: Czy we wczesnej ciąży można brać homeopatyki? 26.01.08, 11:04 Ja w 5 tc byłam przeziębiona i mgr farmacji w aptece mogła zaproponować mi na gardło tylko leki homeopatyczne..nie powiem, żeby pomogły..;/ najlepiej skonsultować się z lekarzem, mój przepisał mi wtedy syrop na kaszel (zaw. alkohol etylowy)Bronchicum N -pomógł;]a dzieciątko rozwija się prawidłowo;]poza tym Cerutin lub Rutinoscorbin-to to samo;] Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Czy we wczesnej ciąży można brać homeopatyki? 26.01.08, 15:15 Płucz sobie lepiej gardło wodą z solą lub z sodą oczyszczoną. Można stosować też Tantum verde. Działa bakteriobójczo. A propos homeopatii, sama miałam ten dylemat i prawdę powiedziawszy uważam, że decyzja należy do Ciebie. Ktoś kiedyś napisał na forum, że zaliczane są one do leków z 3 grupy ryzyka, a to ze względu na fakt, że ich szkodliwość nie została udowodniona (brak stosownych badań). Ponieważ z ich skutecznością też bywa różna, staram się w ciąży ich nie używać. Wolę zastosować "silniejsze i sprawdzone" leki, ale z grupy ryzyka I lub II, niż "nieszkodliwe"(i tak naprawdę dla mnie nieskuteczne) homeopatyki z III grupą. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tara78 Re: Czy we wczesnej ciąży można brać homeopatyki? 26.01.08, 21:58 ja brałam na ból gardło tabletki a później syrop,aptekarka powiedziała,że innych leków bez konsultacji z lekarzem mi nie sprzeda,byłam w 6 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
toffix Re: Czy we wczesnej ciąży można brać homeopatyki? 26.01.08, 22:33 W ciąży bezpiecznie możesz stosować te leki, które lekarz Ci pozwoli. Bez tego proponuję "naturę" - rosołek, płukanie gardła wodą z solą, czosnek, cytrynę, miód, malinki, czarną porzeczkę, rosołek z kury... Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle żeby wiedzieć 28.01.08, 10:18 co się kupuje i przyjmuje, proponuję poczytać trochę o homeopatii, np: www.psychomanipulacja.pl/tem/homeopatia.htm pl.wikipedia.org/wiki/Homeopatia Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: forum Homeopatia 28.01.08, 17:36 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
lemmerdeur Re: Czy we wczesnej ciąży można brać homeopatyki? 29.01.08, 23:01 Oczywiscie, ze mozna, jakkolwiek, jak to w ciazy, lepiej sie zapytac lekarza. Ja bralam (zdecydowanie nie czuje sie psychozmanipulowana;> i dzialaly rewelacyjnie a i dziecko urodzilo sie zdrowe niczym rzepka Odpowiedz Link Zgłoś