agulka1001 25.02.08, 20:46 kończę 13tydz,bóle głowy nie dają mi życ,dopiero w pt idę do lekarza! czy znacie jakiś sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna1980r Re: ból głowy 25.02.08, 20:53 ja jestem w 14tc i tez od kilku dni mecza mnie bole glowy,caly czas nie chce brac tabletek ale nie wiem jak dlugo jeszcze tak wytrzymie, czasami pomagaja zimne oklady ale moze ktos zna lepszy sposob??? Odpowiedz Link Zgłoś
joannasierpniowka Re: ból głowy 25.02.08, 21:09 Mi pomagala mala kawa - chyba dlatego, ze bol glowy spowodowany byl niskim cisnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: ból głowy 25.02.08, 21:22 tez mam niskie cisnienie,ale kawa odpada!w sob spóbowałam wypic i prawie zwymiotowałam...na samą myśl mi niedobrze... czytałam gdzies,że mozna niewielkie dawki paracetamolu....ja juz wychodzę z siebie, boję się,że to boł migrenowy,bo bolą mnie okolice oczu, czoła, nosa,siedzę po ciemku....mam straszną ochotę wziąc ibuprom,ale wiem,nie mozna..... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ból głowy 25.02.08, 21:25 Nie rozumiem dlaczego sie tak męczycie i dziecko takze. Przecież ono tez odczuwa Wasz dyskomfort. Bez przesady,ale nawet 2 tabl.paracetamolu nie zaszkodzą,a pomogą i ulży Wam w bólu. Ja nawet sobie brałam ćwiartkę lub 1/2 Pyralginy,bo na mnie akurat paracetamol nie działa. Pzdr.Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
meggii791 agus:o) 26.02.08, 12:26 agulka to juz 13tc-czas szybko mija wiesz czasem niedobor plynow w org powoduje naprawde mocny bol glowy sprobuj pic kolo 3l dziennie moze pomoze poza tym gosia ma racje nie trzeba sie katowac paracetamol mozna smialo stosowac nie pamietam teraz dawek dla ciezarnej ale jezeli jest to 500 to do 3sztuk jak sie nie myle na dobe poza tym jezeli to zatoki-bo i taka mozliwosc moze byc kup sobie sinupret forte,przejdzie po 2dniach katowac sie nie powinno faktycznei dzidzia tez to odczowa a ty naprawde bedziesz sie meczyc wiem ile przeszlas i wiem ze boisz sie cokolwiek wziasc ale od paracetamolu nic ci nie bedzie pozdrawiam ps darcia urodzila:o)kurcze a ja nic nie wiedzialam Odpowiedz Link Zgłoś
meggii791 Re: agus:o) 26.02.08, 13:47 aga cholercia nie darcia tylko ola darcia musi jeszcze troszke nogi pozaciskac-mamy razem termin w tenm sam dzionek Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: ból głowy 26.02.08, 13:18 Mój lekarz twierdził że stres spowodowany bólem głowy jest dla dziecka większym zagrożeniem, niż branie tabletek przeciwbólowych w rozsądnych (dozwolonych) ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: ból głowy 26.02.08, 14:02 j atez od jakiegos czasu mam bole, moze to zmiana pogody po godz. przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
minika_p Re: ból głowy 26.02.08, 15:06 hej. ja też tak miałam i mam do teraz-czyli 18 tc. bóle głowy zaczeły się tak ok.13 tyg. i nie ustają. Lekarz powiedział mi, że to od ciśnienia i zalecił pić kawkę, albo wziąć apap. głowa boli mnie codziennie, bo pracuję przed kompem no i to ciśnienie. jednak nie łykam apapu codziennie, jakoś daję radę, ale gdy zaboli bardziej - nie męcze dziecka i siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: ból głowy 26.02.08, 16:00 Silny ból głowy w pierwszej ciąży wynikał z problemów z ciśnieniem, tyle że zbyt wysokim. Jeden lekarz to zbagatelizował, ale ból nie dawał już żyć, paracetamol nie pomagał, poszłam do innego dr - na wizycie ciśnienie było trochę podwyższone, kazał mierzyć w domu i okazało się, że tu jest problem. Po odpowiednich lekach bóle głowy przeszły jak ręką odjął. Zatem warto pomierzyć ciśnienie, tym bardziej, że nieleczone nadciśnienie może mieć kiepskie skutki. Odpowiedz Link Zgłoś