luizam1 10.03.08, 12:42 jestem w pierwszych tygodniach ciąży, mam pytanie: czy mozna w ciązy depilować okolice bikini kremem do depilacji? czy raczej to szkodliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arribeth Re: depilacja w ciąży 10.03.08, 13:57 Dziecku nie powinno zaszkodzić, depiluj śmiało jeśli twoja skóra to znosi. Odpowiedz Link Zgłoś
ircia_s Re: depilacja w ciąży 11.03.08, 15:19 depilować się możesz to nie szkodzi dziecu ale z kremów bym zrezygnowała bo niektóre mają intensywne zapachy które nie są zbyt zdrowe, a może wosk? wiem to troche jest bardziej bolesny zabieg a w ciąży powinno się raczej dogadzać kobiecie ale raz na 2 tyg. chyba mozna się przemęczyć Odpowiedz Link Zgłoś
manieczkagrosik Re: depilacja w ciąży 11.03.08, 15:56 poza tym taki krem, wiadomo, moze dostac sie glebiej i tylko niepotrzebne klopoty w postaci jakiegos zapalenia lub podraznienia wrazliwego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: depilacja w ciąży 19.03.08, 15:23 Jak to głębiej??? To gdzie Wy go, dziewczyny, aplikujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Można 18.03.08, 13:37 A ja pytałam swojego lekarza prowadzącego: można, zwłaszcza specjalnymi, delikatnymi kremami do miejsc intymnych - (są dość drogie, ale wystarczą na długo). Z woskiem absolutnie trzeba się wstrzymać i to nie tylko w okolicach bikini, ale nogi też! Mogą popękać naczynka, wystąpić inne podrażnienia... nie pamiętam dokładnie, bo nigdy wosku nie używałam, więc pytałam głownie o krem. Zastosowałam i polecam. Nie swędzi prawie w ogóle gdy włoski odrastają, a poza tym krem nie ma szans przeniknąć dalej, dzidzia jest dobrze chroniona w worku owodniowym. Kremy nie przenikają przez łożysko. Nie macie się czym martwić. Ja już jestem po "gruntownej" depilacji - wolałam to zrobić sama w domu z pomocą lusterka, niż być potraktowana maszynką w szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
tomka123 Re: Można 18.03.08, 14:37 depiluj poki mozesz hihihi-ja przed porodem probowalam i juz sie nie dalo Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Re: Można 18.03.08, 15:41 Spooko, skończyłam 37 tydzień i daję radę Mam nadzieję, że kolejna sesja nie będzie już konieczna. Ale lekko nie było, oj nie było. Dobrze, że mam wielkie lustro Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa Re: depilacja w ciąży 18.03.08, 14:42 śmiało- póki coś widzisz i brzuch nie zasłania nie wdychaj tylko za mocno jego oparów i staraj się nakładać tak, by depilować "na zewnątrz" a nie "wewnątrz" Odpowiedz Link Zgłoś
1mama1 Re: depilacja w ciąży 19.03.08, 11:24 kuku a jakiego kremu używasz? ja jestem w 30 tyg. i walczę z maszynką. Kurcze golę się na pamięć bo nic nie widzę hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Krem do depilacji - polecam 19.03.08, 11:49 Kurcze, nie pamiętam nazwy - na pewno jakiś soft Normalna tubka ok. 150 ml, cena ok 15 zł. Siedzę w pracy więc nie mogę sprawdzić. Ważne żeby był do linii bikini, albo do całego ciała (nie tylko nogi i pachy). Aha i polecam na początek skrócić "grzywkę", obciąć na jeżyka, bo potem łatwiej się pozbyc kremu z resztą włosków... Odpowiedz Link Zgłoś
1mama1 Re: Krem do depilacji - polecam 19.03.08, 12:39 mam prośbę jeśli masz ten krem w domku to sprawdź i napisz, z góry dziękuję! Czy jak później odrastają włoski to nie swędzi bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Nie swędzi prawie nic 19.03.08, 15:43 No mówię Wam, w porównaniu z maszynką - po prostu plaża. Coś tam swędzi, jasne, ale ogólnie zapominasz zaraz jak zaswędzi, czyli znośnie. No i nie odrastają tak błyskawicznie, wyraźnie osłabione. Ale czuję się i wyglądam jak... kura oskubana Odpowiedz Link Zgłoś
kuku1978 Strep cream body 19.03.08, 19:36 Krem do depilacji ciała STREP z olejkiem morelowym i witaminą E. Producent: GlaxoSmithKline. Cena ok. 15 zł, pojemność 100 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
dantessa7 Re: depilacja w ciąży 24.05.08, 12:06 witam!po raz pierwszy ale myślę że z ważną informacją dot.depilacji.jestem w drugiej ciąży,9 tydzień.Od dobrych paru lat depiluje się woskiem w okolicach bikini w gabinecie kosmetycznym,i nie przestałam nawet wtedy gdy byłam w pierwszej ciąży,chodziłam na swoją odpowiedzialność do 7 miesiąca,i chciałam powiedzieć że nic złego sie nie działo,nie miałam popękanych naczyniek czy okropnego bólu.zabieg wykonuje doświadczona kosmetyczka,a od takiej się wymaga wprawy,byłam zadowolona bo zabieg wykonywany był raz na miesiąc.Super!teraz także chodzę i nie zamierzam przestać,gdyż uważam że jest to cudne rozwiązanie,a stres,cóż,mam go na codzień więcej niż przez te pół godzinki raz w miesiacu.Polecam każdej kobiecie,no chyba że są jakieś przeciwwskazania,jeśli nie ma to zapraszam do dobrych gabinetów kosmetycznych,moja nast.wizyta już za dwa tygodnie.Pozdrawiam wszystkie mamuśki! Odpowiedz Link Zgłoś