Dodaj do ulubionych

Chora nerka : (

28.08.03, 20:13
Dziewczyny, dziś byłam na usg ( 38 tydz.) i lekarz zauważył, że w nerce
mojego synka jest płyn. Powiedział, że albo to jest zastój moczu w nerce,
albo torbiele. Czy Wasze dzieci też miały coś takiego? Może znacie kogoś kto
też miał takie coś? Lekarz powiedział też, że może to być wada genetyczna,
(ale raczej nie bo ani u mnie w rodzinie, ani u mojego męża nikt nie miał
problemów z nerkami), a może to nie być nic i nawet może się cofnąć.
BBłagam pocieszcie jakoś bo zwarjuje z nerwów. : (
Obserwuj wątek
    • male_gonzo Re: Chora nerka : ( 28.08.03, 21:25
    • rugatek Re: Chora nerka : ( 29.08.03, 12:17
      Witaj
      Rozumiem co czujesz, bo u mnie w 34 tygodniu lekarz zdiagnozował wodonercze
      nerki lewej. w tej chwili synek ma 2 miesiące, na razie wszystko jest ok, dziś
      idziemy robić badania, które pozwolą stwierdzić skąd sie to wzieło. Jestem po
      konsultacjach z urologiem i po pierwsze: USG jest badaniem grubym, tzn nie
      pokazuje wszystkiego, po drugie taka wada nie stanowi zagrożenia życia, co
      najwyżej powracające infekcje układu moczowego, po trzecie sa ludzie którzy
      żyja z jedna nerka, lub z podobna wada i nawet o tym nie wiedza. ciesz sie, że
      Ty wiesz i w razie czego zareagujesz od razu. Ja wiem, że to nie jest łatwe bo
      sama przez to przechodziłam, ale naprawde może sie okazać że to nic poważnego.
      Co do genetyki to może to być kwestia ilus tam pokoleń, jednak wady układu
      moczowego sa najczęstszym, a przy okazji nalżejszym przypadkiem wad
      wrodzonych. Trzymaj sie cieplutko, myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze,
      nawet jeśli diagnoza sie potwierdzi to pamietaj, że odpowiednie leczenie, wady
      wykrytej tak wczesnie na pewno przyniesie rezultat. Wiesz jak my sie
      dowiedzieliśmy to główna troska mojego męża było to czy Kubusia ta nerka nie
      boli, ale ona nie boli. Tylko martwi rodziców, bo każdy chce miec super zdrowe
      dziecko. TRzymam kciuki i życze łatwego rozwiązania. Daj znąć prosze jak to sie
      dalej potoczyło? Ciekawa jestem skąd jesteś i kto robił to USG.
      Pozdrawiam
      Jak chcesz to napisz na priva: rugatek@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka