karola-05 16.03.08, 11:38 jak sądzicie dlaczego w witaminach dla kobiet w ciąży Prenatal complex jest zawarty imbir skoro w ciąży należy unikać imbiru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imbirka Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 12:08 A dlaczego należy unikać? Imbir działa przeciw mdłościom i zgadze, pewnie dlatego jest w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 12:08 A kto Ci powiedział,ze należy unikać imbiru? Bo to raczej bzdura,ponieważ imbir właśnie pomaga i łagodzi nudności i wymioty u ciężarnych. Stąd polecane są herbatki z imbiru. No i gdyby był szkodliwy czy trzeba by go unikać to czy by go firma farmaceutyczna dodawała jako składnik do leku? Pzdr.Goska Odpowiedz Link Zgłoś
karola-05 Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 12:21 a piszą o tym w internecie w google pod hasłem cudowny imbir.Imbir to bardzo ostra przyprawa mająca drażniący charakter, powinni jej unikać kobiety w ciąży i karmiące, a także wrzodowcy.Może ma znaczenie ilość tego imbiru. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia mnie tam wszyscy polecali imbir 16.03.08, 12:45 na mdłosci własnie, ale chyba nie za bardzo działa, bardziej pomaga mi cynamon Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki080506 Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 15:30 Działa na mdłości, mnie poleciła ginekolog, więc raczej nie szkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 16:34 Zgadzam się, oczywiście, że w ciąży można jeść imbir. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 19:21 Z tym unikaniem wszystkiego w ciąży to trochę jak bajka o żelaznym wilku. Ja bardzo lubie marynowany i w ciąży jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: imbir w Prenatalu 16.03.08, 19:52 Ma zapobiegać mdłościom. A że imbir niezalecany, to pierwsze słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: imbir w Prenatalu 17.03.08, 00:08 imbir ma właściwości przeciw mdłościom, pierwsze słysze ze nie wolno jeść imbiru w ciązy, gdyby tak było to firma Puritan's Pride, która jest częścią amerykańskiego koncernu Nature's Bounty - największego wytwórcy witamin i minerałów w USA poszłaby z torbami, chyba by sobie na to nie pozwolili nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: imbir w Prenatalu 17.03.08, 00:54 a kto Ci powiezial ze w ciazy trzeba unikac imbiru?Herbatke imbirowa pije sie przeciw mdlosciom. Odpowiedz Link Zgłoś