chrabina111 11.04.08, 12:08 czy aby nagrac usg dzidziusia to nalezy wzisc ze soba swoja pŁytke ? jezeli tak to jaka : cd czy dvd ? czy ma lekarz w prywatnym gabinecie ? czy nagrywa sie wszystkie usg ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniczkalovemax Re: nagrywanie usg 11.04.08, 12:18 U mnie na wizycie w prywatnym gabinecie lekarz sam miał plyte dvd i nagrywał badanie. Oprocz plytki dostalismy jeszcze zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: nagrywanie usg 11.04.08, 12:21 mój lekarz ma tę opcje standardowo wkalkulowaną w usługę ma własne płyty CD i nagrywa chyba wszystkie usg, bo nawet nas nie zapytał czy chcemy czy nie, tylko wreczył płytkę z razem z wynikiem badań chociaż przyznam że próbowaliśmy raz oglądać i nie jest to specjalnie fascynujące, nagrany jest tylko obraz a bez pomocy lekarza niewiele można zobaczyc samemu Odpowiedz Link Zgłoś
chrabina111 Re: nagrywanie usg 12.04.08, 10:22 Czy ktoś jeszcze mi coś napisze ? Odpowiedz Link Zgłoś
pannamikotka Re: nagrywanie usg 12.04.08, 10:32 U mnie było tak: usg zwykłe 2d nie było nagrywane (Damian, Warszawa). A usg 3d było nagrane i lekarz miał płyty. 3d robiłam w Babka Medica, ale w Damianie 3d też są nagrywane - inny aparat w innym gabinecie. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać, ale myślę, że to by było śmieszne, gdyby trzeba było przynosić swoje płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: nagrywanie usg 12.04.08, 10:29 Ja w pierwszej ciąży miałam nagrane na kasetę wszystkie usg. Potem ich już nie oglądałam, nie mam pojęcia gdzie są. W drugiej ciąży nie nagrywałam, bo nie wiedziałam potrzeby. Mam płytkę z ostatniego usg - lekarz nam ją wręczył po badaniu, trochę z zaskoczenia. Jak dziecko będzie na świecie to ostatnią rzecz o jakiej pomyślisz będzie oglądanie nagrań z USG. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nagrywanie usg 12.04.08, 12:41 Zależy jaki gabinet i jaki mają sprzęt. Niektóre usg nie mają opcji nagrywania, inne mają sam vhs, inne tylko CD-R, nowsze CD-RW, najnowsze DVD. Najlepiej zadzwoń i się dopytaj. Nie ma tu jednej reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: nagrywanie usg 12.04.08, 13:24 Nie jest fascynujace???? Kurcze, no ja nie wiem ale jak dla mnie to wspaniala pamiatka. Widac na filmie malutkiego czlowieczka, jak sie kreci, macha raczkami, nozkami... Fakt, jestem maniaczka wszelakich rodzinnych wideo-montuje pozniej z takich nagran filmy z muzyka, napisami i uwazam ze to cudowna pamiatka. Fajnie bedzie pokazac to synkowi kiedy dorosnie, jeszcze fajniej samej poogladac na starosc )) Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nagrywanie usg 12.04.08, 20:02 Zależy co kto lubi. Dla mnie nie ma większej mordęgi, niż oglądanie filmideł z wakacji czy slubów (nawet z mojego, zgodziłam się na obecność kamery tlyko pod tym warunkiem, że nigdy nie będę musiała tego oglądać). Nagrałam fasolka, ale ile razy to obejrzę? Pewnie niewiele, szczególnie, jak potomek pojawi się wreszcie na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś